EHF EURO 2020’de Final Günü

Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası’nda final zamanı.

HENTBOLHABER.NET – Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda sona gelinde. Kadın Hentbolunun Avrupa’da en büyüğü bu akşam Saat:20.00’de belli olacak.

Fransa ve Norveç, pandeminin gölgesinde oynanan Avrupa Şampiyonası’nda finalde mücadele edecekler.

Grubundan ve Ana tablodan rahat çıkan, turnuvada takdir toplayan bir Hırvatistan ile son Avrupa şampiyonu, “gençleştirme” projesini sözde değil özde yapmış bir Fransa karşı karşıya yarı finalde geldi. Fransa savunması ve kaleci performansının payı müsabakanın ilk yarısına etkisi çok büyüktü. ilk yarı 15-5 gibi bir skorla Fransa üstünlüğü ile bitti. ikinci yarı Hırvatistan toparlansa da 15-14 biten son 30 dakika, ilk yarıdaki farkın erimesine yetmedi ve maçı Fransa 30-19 galip ayrıldı. Fransa bu ezici skorla ilk finalist olmuştu.

Yarı finalin bir diğer maçında tüm beklentilerin, öngörülerin odağı olan Norveç ile erkeklerin elde ettiği başarıyı ev sahipliğinde elde etmek isteyen Danimarka karşılaştı. İlk düdükle Danimarka 8. dakikadaki 3-3 skordan sonra çok iyi oynamaya başladı. Eminim ki tüm izleyenlerin aklında acaba sorusu canlanmıştır. İlk yarı skoru 10-13 olarak Danimarka lehineydi. İkinci yarı ilk 46 saniyede gol atan Danimarka kaldığı yerden devam edecekmiş gibi görüntü vermesinden sonra, 6 dakikalık suskunluk büyük tecrübe Norveç için fırsattı. Norveç’in ilk yarıdaki Danimarka’nın sol oyun kurucu ve orta oyun kurucu karşısındaki savunmasının aksaması ve arkalarındaki Danimarka pivotuna çaresiz kalmalarının çözümünü bulmuşlardı. Thorir Hergeirsson sporcularına devre arası çok iyi direktif vermiş olacak ki Norveç bambaşka bir oyunla ikinci yarıyı 17 – 11 bitirdi. 27-24’lük skorla Norveç finale hak kazanan ekip oldu.

Final TSİ 20.00’de

Danimarka’nın ev sahipliğinde organize edilen EHF Euro 2020 finali  Jyske Bank Boxen Herning’de Türkiye Saati ile 20.00’de başlayacak. Müsabaka EHF TV’den canlı olarak internet üzerinden yayınlanacak. 

3.4.’lük maçında ise Danimarka ile Hırvatistan karşı karşıya gelecek müsabaka 17.30’da başlayacak. Bu müsabaka da EHF TV’den canlı olarak yayınlanacak.

Bakmadan Geçme