EHF EURO 2020'de ilk yarı finalist Hırvatistan

EHF EURO 2020'de Hırvatistan, son 4'e adını yazdıran ilk takım oldu.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası tüm hızıyla devam ederken dün akşam oynanan maçların ardından ilk yarı finalist belli oldu. Hırvatistan, son 4’e adını yazdıran ilk takım oldu.

Haber

Dün akşam TSİ 22:30’da başlayan maçta Hırvatistan ve Almanya Viyana’da karşı karşıya geldi. Wiener Stadthalle’de tribünleri tıklım tıklım dolduran iki ülkenin taraftarlarının önünde oynanan karşılaşmayı Hırvatistan 25-24’lük skorla galip kapattı. Almanlar ilk yarıyı büyük oranda üstün götürürürken soyunma odasına da 14-11’lik galibiyetle yürüdüler. İkinci yarı savunmada Domagoj Duvnjak önderliğinde vidaları sıkan Hırvatistan hücumda da Igor Karacic’in önderliğinde hem oyun olarak hem de skor olarak oyunu dengelemeyi başardı. Hırvatlar 25. golü maçın bitimine 2:30 dakika kala bulurken Almanya’nın ve Rhein Neckar Löwen’in pivotu  Jannick Kohlbacher uygun pozisyonda topu Marin Sego’ya nişanlayınca Hırvatistan’ın galibiyeti ilan edilmiş oldu.

Hırvatistan 6 puanla İspanya’yla 1. Grupta liderliği paylaşıyor. Hırvatistan’ı puan olarak yakalama şansı olan takımlar Belarus, Almanya ve Avusturya. Hırvatların bu üç takıma karşı da ikili averaj üstünlüğü bulunduğu için ilk ikiden aşağı inme şansı bulunmuyor. Igor Karacic ve arkadaşları grupta oynayacağı son iki maça sıralamadaki yerlerini belirlemek için çıkacaklar.

Bakmadan Geçme