EHF EURO 2022’de 8. gün geride kaldı

EHF Euro 2022 Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda ana grup müsabakaları devam ediyor.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda yavaş yavaş sona gelinirken, yarı finale hangi ülke takımlarının kalacağı merak ediliyor.

Grup müsabakaları sonrası ana grup maçları devam ederken, 2 grupta ilk maçlar tamamlandı.

Antrenör Gürcan Budakçı dün oynanan müsabakaları yorumladı:

“2022 Avrupa Kadınlar şampiyonasında sekizinci gün:

8. Günde Ana tabloda devam eden maçlarda Hollanda Almanya ilk seansta karşılaştı. Hazırlık maçlarında harika hentbol oynayan tam kadro olan Norveç’e bile 9 gollü üstünlük kuran Hollanda’nı adeta turnuvada pili bitti. Erken mi form tuttu yoksa rakipleri Hollanda’yı mı çözdü tartışılır. Neticede Almanya İspanya ile aralarındaki iki gollü, bana göre etik olmayan al gülüm ver gülüm maçından sonra, bu 8 gol farklı galibiyetle hem puan aldı hem de bir önceki maçını unutturmaya çalıştı.

İkinci maçta Romanya ve İspanya baştan sona çekişmeli bir maçın tarafları oldular. Sıfır puanla 4. Olup elenecek gözüyle bakılan İspanya, son saniyelerde Almanya’nın 1 gölü ile iki farklı biten maçta, 2 puan alıp grup ikincisi olarak ana tabloya çıktı. Romanya karşısında da son 9 saniyede beraberliği yakaladı. Kalecisinin topu çok çabuk santraya göndermesi ile hız başlangıç yapan Romanya, 14 Numaralı Maria Bazaliu’nun yaklaşık 15 metreden attığı dayanma adımlı temel atışla son saniyede galibiyete ulaştı. Nedense İspanya rakibi Almanya’nın kendilerine son attığı gole sevinirken, Romanya’nın son saniye attığı gole üzüldü.Bazen eleştirdiklerin ile sınanırsın, o an ki duruşun kaliteni belli eder. Turnuva devam ediyor ve bakalım hangi takım ya da kimler nasıl durumlarda sınanacak. Hep birlikte göreceğiz.”

Oynanan müsabakalarda alınan sonuçlar şöyle:

10 Kasım 2022 Perşembe Günü

Hırvatistan – Slovenya : 18-26

Macaristan-Danimarka: 27-29

11 Kasım 2022 Cuma Günü

Hollanda – Almanya: 28-36

Romanya – İspanya: 28-27

12 Kasım Cumartesi günü oynanacak olan müsabaka programı ve 

Bakmadan Geçme