EHF Final4’da mücadele edecek takımlar

12-13 Haziran’da EHF Final4’da mücadele edecek takımlar belli oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – EHF Final4’da mücadele edecek takımlar belli oldu.

Fransa’dan iki takım PSG, Nantes, Danimarka’dan AllBorg ve İspanyol ekip Barça, Hentbol Erkekler Şampiyonlar Ligi EHF Final4’da 12-13 Haziran’da mücadele edecekler.

Alman takımları Final4’da yok!

Köln Lanxess Arena’da yapılacak Erkekler EHF FINAL 4   2021  Alman takımları olmadan oynanacak.

Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu THW Kiel bu defa çeyrek finalde elendi. Son 8 turunda PSG ile eşleşen Flip Jicha’nın öğrencileri 31-29 kazandıkları ilk maçın rövanşında rakibine Fransa’da 34-28 mağlup oldu. Bu sonuçla PSG son 7 yılda 6 .defa FINAL 4’a kalmayı başardı. Fransız temsilcisinde Elohim Prandi 9, Nedim Remili de 7 golle oynadı. Kiel’de ise Niclas Ekberg’in 7, Sander Sagosen’in 6 golü galibiyet için yeterli olmadı.

Aalborg ilk defa Final4’da

Çeyrek finalin diğer eşleşmesinde ise  kendi evinde Almanya’nın Flensburg Handewitt takımı Danimarka temsilcisi Aalborg ile karşılaştı.

Danimarka’da oynanan ilk maçı 26-21 kazanan Aalborg ilk devreyi 16-14 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında ise görünüm tamamen değişti. İkinci 30 dakikaya çok iyi giren Flensburg farkı kapatıp öne geçti. Alman temsilcisi bir ara 6 gollü üstünlük sağlasa da Aalborg son anlarda yakaladığı fırsatları değerlendirip Final 4’a kalması için gereken skoru yakaladı. Aalborg sahadan 4 farkla 33-29 mağlubiyetle ayrılsa da Final 4 bileti almayı çalıştı..

Danimarka temsilcisinde Feliz Claar 6 golle takımının en golcü ismi oldu. Flensburg da ise Johannes Golla’nın 9 golü tura yetmedi.

Veszprem kazandı ama!

Fransa’daki ilk maçta Nantes’e 32-28 mağlup olan Macaristan temsilcisi Veszprem tribünleri dolduran taraftarlarının desteği ile sahaya çıktı. Veszprem ilk yarısını da 18-15 önde tamamladığı maçı 32-30 kazansa da bu sonuç Final 4 için yeterli olmadı.

Nantes bu sonuçla 2.sırada tamamladığı 2017-18 Şampiyonlar Ligi’nin ardından ilk defa son 4 takım arasına kalmayı başardı.

En rahat Barça

Belarus’un temsilcisi deplasmanda oynanan ilk maçta 33-29 kazanan Barça bu avantajla çıktığı rövanş müsabakasında da zorlanmadı. Karşılaşmanın ilk yarısını 21-13 önde tamamlayan İspanyol takımı, salondan 40-28 galibiyetle ayrılarak Final 4 vizesini  aldı.

 

Bakmadan Geçme