Avrupa’nın büyük seçimi Kasım’da…

Avrupa Hentbol Federasyonu 17 Kasım’da seçime gidiyor. İşte 2016-2020 yönetimi aday listesi…

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) 2016-2020 dönemi yönetimini belirlemek için seçime gidiyor.

17 Kasım’da St. Wolfgang, Avusturya’da gerçekleşecek 2016 EHF Kongresi’nde yapılacak seçimler yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Tüzük gereği 68 yaş sınırını aşan ve bir görevde üç dönemden fazla bulunanlar aday olamayacak. Bu sebeple EHF kurullarında çok sayıda değişiklik olacak. Örneğin sadece EHF Yönetim Kurulundaki 11 koltuktan 8’ine yeni isimler oturacak.

Tüm komiteler ve komisyonlar arasında 50’den fazla pozisyon için 113 aday gösterildi. Aday olan 93 kişiden 24’ü kadın(Bazıları birden fazla pozisyona aday gösterildi).

EHF Başkanlığı için tek aday olarak çıkan EHF Genel Sekreteri Michael Wiederer, 2012 yılından bu yana görevde olan Jean Brihault’un halefi olacak.

Haber

Şu anda Arne Elovsson tarafından yürütülen EHF Başkan Yardımcılığı görevi için halihazırda EHF Yönetim Kurulu Üyesi olan Karadağ Hentbol Federasyonu Başkanı Predrag Boskovic ve Letonya Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri Anrijs Brencans aday gösterildi.

Ralf Dejaco tarafından yürütülen Saymanlık için tek aday şu anda EHF Hakem Kurulu Üyesi olan Danimarkalı Henrik La Cour.

Müsabakalar (CC), Metodik (MC) ve Plaj Hentbolu (BC) komisyonları başkanları da EHF Yönetim Kurulunun üyeleri arasında yer alıyor.

Müsabakalar Komisyonu Başkanlığına Leopold Kalin’in yerine şu anda EHF murakıbı olan Sırbistan’dan Bozidar Djurkovic ve Slovak Hentbol Federasyonu tarafından aday gösterilen Ernö Kelecsenyi’den biri gelecek. Metodik Komisyon Başkanı Jerzy Eliasz bu pozisyon için tek aday. Plaj Hentbolu Komisyonu için mevcut başkan Norveçli Ole R. Jørstad ile Hırvat Sinisa Ostoic seçime girecek.

Yönetim Kurulundaki 3 üyelik için ise 13 aday var. Bu adaylar arasında Türk hentbolseverlerin en yakından tanıdığı isim ise İsveç milli takımının altın çağının en önemli oyuncularından olan THW Kiel eski kaptanlarından Stefan Lövgren.

17 Kasım’daki EHF Kongresinde söz konusu yönetim kurulu üyelikleri ve üç komisyonun yanı sıra EHF Murakıpları, EHF Disiplin Kurulu, EHF Temyiz Kurulu, EHF Tahkim Kurulu, EHF Milletler Kurulu ve Kadın Hentbol Kurulu için de seçim yapılacak.

EHF, son başvuru tarihinden sonra şeffaflık ilkesi aday listesini açıkladı. Kesin liste 19 Eylül’deki yönetim kurulu toplantısından sonra açıklanacak.

ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

TÜRKİYE’DEN BİR ADAY VAR

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kılıç da Uluslar Erkekler Hentbol Kuruluna şu anda kurul üyesi olan Birleşik Krallık’tan Stephen Neilson ile birlikte aday oldu. Kılıç’ın aday olduğu 6 numaralı üyelik 25. ile 50. sıra arasındaki federasyonları kapsıyor. Kadınlar Hentbol Kurulunda ise Türkiye sıralamada 7. ile 24. federasyonlar arasında yer aldığı için 2 Numaralı üyeliğe aday olabilir. Ancak bu kurula THF tarafından aday gösterilen olmadı.

Fotoğraflar: EHF

Bakmadan Geçme