EHF Kupası Berlin’de kaldı

Füchse Berlin, finalde HSV Hamburg’u mağlup ederek 2015 EHF Kupası’nın sahibi oldu.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Berlin Tilkileri, Berlin Max-Schmeling-Halle’da oynanan final müsabakasında HSV Hamburg’u 30:27 (16:13) mağlup ederek 2014/2015 Sezonu Erkekler EHF Kupası şampiyonu oldu.

Berlin taraftarları bugün unutulmaz bir gün yaşadı. 2015 EHF Kupası, Füchse Berlin’in müzesine götürdüğü ilk Avrupa kupası olarak tarihe geçti. Füchse Berlin’in şampiyonluğuyla EHF Kupası 16. Defa bir Alman takımının müzesine gitmiş oldu.

“Alman hegemonyası” haberi için TIKLAYINIZ!

ŞAMPİYONLARIN BAŞINI AĞRITAN TİLKİLER* (Füchse*)
2014 yılında Alman Kupası’nı (DHB-Pokal) son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt ile oynadığı zorlu finalin ardından müzesine götürmeyi başaran Füchse Berlin, bu sezon da 2013 yılı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu HSV Hamburg’u mağlup ederek ilk uluslararası kupasını kazanmış oldu.

MAÇIN HİKAYESİ
Maç, Rus Sağ Oyun Kurucu Konstantin Igropoulo’nun Hamburg Kalecisi Johannes Bitter’e şans tanımayan şık golleriyle çok hızlı başladı. Hamburg ne olduğunu anlamadan Igropoulo, Berlin hanesine 4 sayı yazdırmıştı bile. Igropoulo’nun ardından sahneye Sırp Oyun Kurucu Petar Nenadic çıktı. Nenadic ilk yarıda attığı 5 gole ile (toplam 6 gol)  göz doldurdu. Maçın ilk dakikalarında elde edilen fark Berlin oyuncularının morallerini daha da yükseltti. ‘95li Sol Oyun Kurucu Paul Drux ve ‘94lü Sağ Oyun Kurucu Fabian Wiede (Alman oyuncular) ve ‘90lı İsveçli Sağ Kanat Mattias Zachrisson 4’er gol atarak skora büyük katkıda bulundular.

KALECİLER
Füchse Berlin kalecileri Alman Silvio Heinevetter ve Çek Petr Stochl öyle iyi bir oyun çıkardılar ki, bu hem takımı ateşledi hem de Teknik Direktör Dagur Sigurdsson’un işini kolaylaştırdı. HSV Hamburg’un hocası Jens Häusler ise rakibi kadar şanslı değildi. Bir gün önceki yarı finalde 20 top çıkaran Johannes Bitter, maçın ilk devresinde art arda yediği goller nedeniyle büyük moral bozukluğu yaşadı ve yerini ‘94lü Fransız meslektaşı Max Henri Hermann’a bıraktı. Bitter ikinci yarıda çok iyi bir oyun çıkarsa da, 10 dakika boyunca kritik kurtarışlara imza atıp takımının skor üretmesine yardımcı olsa da rakipleri Heinevetter ve Stochl ikilisinin mükemmel performanslarına yanaşamadı.

Maçın 19. Dakikasında Hırvat Sol Oyun Kurucu Davor Dominikovic, yerde kalan topa sahip olmaya çalışırken omzundan sakatlandı. Sağlık görevlileri sahada müdahale etmek zorunda kaldığından oyun yaklaşık 10 dakika durdu. Dominikovic’in omzunun çıktığı söylendi. Rumen Sol Oyun Kurucu Alexandru Viorel Simicu iki dakika cezaları nedeniyle 37. Dakikada diskalifiye oldu. HSV’nin savunma organizasyonu bozulsa da hücumda Oyun Kurucu Kentin Mahe, Sağ Oyun Kurucu Adrian Pfahl ve Pivot Henrik Toft Hansen skor yükünü üstlendi ve iki ekip maçın son iki dakikasına kadar başa baş mücadele etti.

Berlin savunması 23 yaşındaki Fransız Oyun Kurucu Kentin Mahe’yi durdurmakta başarısız oldu. Kentin Mahe, 7 tanesi 7 Metre’den olmak üzere 10 gol kaydetti. HSV Hamburg kullandığı 9 tane 7 Metre Atışının 8’ini gole çevirdi. Buna karşılık Berlin sadece 2 tane 7 Metre Atışı kullandı.

Mahe’nin golüyle maçın bitimine 1,5 dakika kala skor fark bir sayıya indi. Ancak son dakikalarda Berlin kalesinde bulunan Petr Stochl Hamburg’a geçit vermedi.  Maç 30:27 sona erdi.

Haber

EHF Kupası, takımdan ayrılanlar için de güzel bir veda oldu. Başka takımlara transfer olan oyuncular Konstantin Igropoulo ve Petar Nenadic dışında Dagur Sigurdsson Alman Milli Takımı Teknik Direktörlüğü yapmak için Berlin’den ayrılacak. Iker Romero ise oyunculuk kariyerini sonlandıracak. Efsane oyuncu Iker Romero maçtan sonra yaptığı açıklamada; “Bu kupa kariyerime muhteşem bir nokta oldu. Berlin’e teşekkür ederim. Ve sizlere harika geçen 20 yıl hentbol dolu yıl için teşekkür ederim” dedi.

ÖDÜLLER
HSV Hamburg Oyun Kurucusu Kentin Mahe, şampiyonanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. 69 Gol ile şampiyonayı tamamlayan Fransız,  gol krallığında ikinci sıraya yerleşti.

Füchse Berlin Kalecisi Silvio Heinevetter en iyi kaleci seçildi.

Şampiyonayı 4. Sırada bitiren genç Sloven takımı RK Gronje Velenje’nin Oyun Kurucusu Stas Skube, attığı 81 golle şampiyonanın Gol Kralı oldu. Şampiyonlar Ligi ekiplerinden Celje’nin (RK Celje Pivovarna Lasko) oyuncusu Sebastian Skube’nin kardeşi olan Stas Skube; “Bu deneyim ve atmosfer muhteşemdi” dedi.

Haber

Bakmadan Geçme