EHF, tazminat ödemeye hazırlanıyor

Avrupa Hentbol Federasyonu’nun Erkekler Şampiyonlar Ligi Final4 organizasyonunu çeyrek finaller oynanmadan belirlemesinin ardından, Final4 şansını kaybeden takımlar için tazminat ödeyeceği dile getirildi.

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu’nun Erkekler Şampiyonlar Ligi Final4 organizasyonunu çeyrek finaller oynanmadan belirlemesinin ardından, Final4 şansını kaybeden takımlar için tazminat ödeyeceği dile getirildi.

EHF, İcra Kurulu Toplantısında alınan karar ile FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain Hentbol, ​​THW Kiel ve Telekom Veszprem’in 28-29 Aralık’ta Köln Lanxess Arena’da organize edilecek VELUX EHF Final4’da mücadele edeceğini açıklamıştı.

Son 16 Tur’unda mücadele edecek 12 takım ile çeyrek finale grup lideri oldukları için direk çıkan Barcelona ile THW Kiel’de tazminattan faydalanacak.

Yurt dışı haber kaynaklarına göre (echodnia.eu) EHF, 1Milyon Euro fon ayırarak toplam 14 takıma paylaştıracağı ifade edildi.

Yaklaşık olarak oynanmayan bu müsabakalar için EHF, 72bin Euro tazminat ödeyecek. Ayrıca gruplardan çıkan her takıma da 70bin Euro para ödeyeceği toplamda Final4 organizasyonu haricinde kulüplerin kasasına 142bin Euro para gireceği ifade edildi.

Tazminat alacak takımlar:

C.S. Dinamo Bucuresti, Paris Saint-Germain HB, Orlen Wisla Plock, Telekom Veszprém HC, HC Vardar, MOL-Pick Szeged, RK Celje Pivovarna Lasko, PGE VIVE Kielce, FC Porto Sofarma, Aalborg Handbold, SG Flensburg-Handewitt, Montpellier HB, Barcelona, THW Kiel

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme