EHF’den gençlere yeni sistem

Avrupa Hentbol Federasyonu, genç yaş kategorilerinde yeni bir sisteme geçti.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), genç yaş kategorilerinde yeni bir sisteme geçileceğini duyurdu.

EHF, 18 ve 20 Yaş Erkekler ve 17-19 Yaş Kadınlar Avrupa Şampiyonası sistemini değiştiriyor. Yeni statüyle birlikte bu yaş kategorilerinde eleme grupları yerine 1. ve 2. Klasman olarak şampiyonalar düzenlenecek.

ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONALARI

2 yılda bir sonu çift rakamla biten yıllarda düzenlenen erkekler kategorisinde bu uygulama ilk olarak 2016 18 Yaş (M18) Erkekler Avrupa Şampiyonasında gerçekleştirilecek. En iyi 16 takımla düzenlenen Avrupa Şampiyonası takımları “M18 Euro” adıyla 1. Klasman olarak belirlenirken, diğer katılımcı ülkeler “M18 Championships” adıyla 2. Klasmanda yer alacak.

Milli Takımımızın da yer aldığı 2. Klasman takımları 27 ülkeden oluşuyor. Üç ayrı merkezde oynanacak müsabakalarda Bulgaristan merkezinde biri 6’lı diğeri ise 5’li olmak üzere 2 grup, Gürcistan merkezinde 4’erli 2 grup, Litvanya grubunda ise yine 4’erli 2 grup yer alıyor. Her grup merkezinden 1 takım olmak üzere toplam 3 takım, 2018 yılındaki 18 ve 20 Yaş Erkekler Şampiyonasında 1. Klasmanda mücadele etme hakkı kazanacak.
Aynı statü 2017 yılı itibariyle Kadınlar 17 ve 19 yaş (W17-W19) kategorilerinde de uygulanacak.

STATÜ

Müsabakalar tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Kendi merkezlerindeki gruplarında ilk sırayı alan takımlar grup merkezini birinci bitirmek için final maçı oynayacak. Finalde kazanan takım 1. Klasmana yükselme hakkı kazanacak. Diğer grup takımları ise sıralama müsabakaları oynayacak. 2. Klasman maçları 15-21 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

MİLLİ TAKIMIMIZ HANGİ MERKEZDE?

18 Yaş Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası 2. Klasmanda mücadele edecek. Millilerimiz, Bulgaristan merkezinde B grubunda Finlandiya, Bulgaristan, Lüksemburg ve Faroe Adaları ile mücadele edecek. Milli Takımımız grubunu lider bitirmesi durumda, A grubu birincisi ile 1. Klasmana yükselebilmek için final maçı oynayacak.

Bakmadan Geçme