EHF’den şok ceza

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), Kastamonu Belediyesi GSK’nın EHF Kupası grup müsabakası DHK Banik Most maçı ile ilgili şok bir karara imza attı.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu’nda görev yapan Erdal Ceyhan, DHK Banik Most ile Kastamonu Belediyesi GSK EHF Kupası Grup Müsabakası maçında görevlendirilen hakemlerden, temsilcimiz lehine avantaj sağlamasına yönelik istek ve tutumundan dolayı iki yıl uluslararası müsabakalardan men ve 2000 Euro para cezası aldı. 

Bu ceza Türkiye Hentbol Federasyonu bağlamazken, Erdal Ceyhana verilen ceza şok etkisi yarattı.

DHK Banik Most ile Kastamonu Belediyesi GSK arasında oynanacak olan müsabakada ki hakemlerin, Erdal Ceyhan’in ilgili davranış ve tutumları EHF’ye rapor etmesinden sonra maçın hakemleri değişti ve Avrupa Hentbol Federasyonu Ceza Mahkemesi gerekli işlemleri başlattı.

Kastamonu Belediyesi GSK, A grubu 4. maçında Çekya ekibi Banik Most’a konuk oldu. Banik Most spor salonunda oynanan müsabakada temsilcimiz, değişen Avusturyalı hakemlerin yönettiği müsabakada, ev sahibi Most’u 28-31 mağlup etmişti.

EHF resmi sayfasından kararı açıklarken itiraz edilebileceğini de paylaştı. Ayrıca EHF, Türkiye Hentbol Federasyonu ve temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK’yı sorumlu tutmadı.

Haber

KAYNAK: https://www.eurohandball.com/en/news/en/ehf-court-of-handball-sanctions-an-attempt-to-influence-referees/

Bakmadan Geçme