EHF’den yarım milyar Euroluk anlaşma!

Avrupa Hentbol Federasyonu EHF , dijital medya ve spor pazarlama alanında dünya lideri Infront ve Perform Group şirketleriyle yarım milyar Euro’yu aşan sponsorluk anlaşmasına imza attı.

HENTBOLHABER.NET –  Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) ve federasyonun pazarlama şirketi EHF Marketing GmbH ile uluslararası spor pazarının iki lider şirketi Infront and Perform Group arasında hentbolu ileriye taşımak adına uzun vadeli bir ortaklığın ilk imzaları atıldı.

EHF, EHF Marketing GmbH, Infront ve Perform Group arasında 2020’den başlamak üzere imzalanan 10 yıllık medya ve pazarlama anlaşmasının tutarı ise 500 ile 600 milyon Euro arasında.

Hentbol tarihinin en büyük anlaşması olan işbirliği sayesinde 2020-2030 arasındaki 10 yıl boyunca hentbola önemli finans kaynağı aktarılmasının yanı sıra spor endüstrisinin önemli liderlerinin bilgileri de hentbolu geliştirmek adına kullanılacak.

Anlaşma, Dünyanın önde gelen uluslararası spor pazarlama şirketlerinden biri olan EHF’nin mevcut ortağı Infront’un endüstri know-how’ı ile dijital medya alanında küresel lider olan Perform Group’un uzmanlığı ve hizmetlerini de beraberinde getiriyor. 

Haber

Fotoğraf: EHF / Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler

İşbirliği kapsamında iki şirket EHF, EHF Marketing GmbH ve Avrupa’daki üst düzey erkek kulüplerini temsil eden organizasyon olan Forum Club Handball ile yakın işbirliği içinde çalışacak. Bu sayede hentbol mevcut ve yeni pazarlarda daha çok yayılacak. Stratejik planın en önemli odak noktası, hentbolun cazibesini, özellikle de daha genç kitlelere, özellikle dijital yoluyla aktarmak olacak.

Perform Group,WTA, FIBA, Conmebol ve NFL ile yaptığı ortaklıklarla başarısını kanıtlamış bir dünya lideri. Şirket, EHF’nin hedeflerine ulaşması için gereken yenilikçi medya stratejisi ve kapsamlı dijital uzmanlığı sağlayacak. 

EHF’nin EHF EURO etkinliklerindeki medya ve pazarlama ortağı Infront ile de yeni sözleşme sayesinde işbirliği derinleştirilecek. Infront’un Avrupa şampiyonalarındaki katkıları sayesinde 2016’daki kadınlar ve erkekler EHF EURO organizasyonları 2.2 milyar televizyon izleyicisine ulaşmıştı. 

600 milyon Euro’ya kadar ulaşabilecek sözleşme 2022-2030 arasındaki Avrupa şampiyonları, genç kategorisindeki Avrupa şampiyonaları ve plaj hentbolunu kapsıyor. EHF Şampiyonlar Ligi ve diğer Avrupa Kulüp şampiyonalarında ise işbirliği 2020/2021 sezonunda başlayacak ve 2029/2030 sezonunda sona erecek.

EHF Marketing GmbH, mevcut ortağı MP & Silva ile işbirliğini 2020’ye kadar sürdürücek.

Haber

Fotoğraf: EHF / Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler

27 Mayıs Pazar günü VELUX EHF Şampiyonlar Ligi finali öncesi Hentbolhaber.Net ekibinin de yer aldığı Köln’de gerçekleştirilen imza töreninde konuşan EHF Başkanı Michael Wiederer şunları söyledi: “Bu hentbol ve EHF için bir dönüm noktası. Infront ve Perform ile yaptığımız ortaklık, sadece finansal anlamda değil, aynı zamanda gelecekteki büyüme ve gelişme için de kritik öneme sahip. Bu anlaşma kulüpler ve milli takım seviyesinde hentbolun geleceğini şekillendirecek.”

Bakmadan Geçme