EHF’ye başvuru yapılacak

Kastamonu Belediyesi GSK’da yönetim kurulu üyesi ve hentbol şube sorumlusu Serhat Tamçakır, hentbolhaber.Net’e değerlendirmelerde bulundu.

HENTBOLHABER.NET / ÖZEL HABER – Kastamonu Belediyesi GSK olarak Kadın takımlarının Süper Ligde yakaladığı şampiyonluğun haklı gururunu yaşadıklarını belirten yönetim kurulu üyesi ve hentbol şube sorumlusu Serhat Tamçakır, ” Zorlu geçen bir sezonun ardından ünvanımızı geri almayı başardık” dedi.

Serhat Tamçakır devam eden açıklamalarında:

“Zor geçen bir sezonun ardından – bir yıl aradan sonra – unvanımızı geri almayı başardık ve yine 4 Mayıs tarihinde Eskişehir’de Muratpaşa Belediye Spor ile oynayacağımız Türkiye kupası final müsabakasını da kazanarak başarımızı çift kupa ile taçlandırmak istiyoruz. Baş antrenörümüz Hakan Günal’ı, teknik ekibini ve sporcu arkadaşlarımı özverili çalışmalarından ve mücadelelerinden ötürü kutluyor, Belediye Başkanımız Sn.Galip  Vidinlioğlu’na ve Belediye meclisimizin kıymetli üyelerine, yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarıma ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kastamonu şehrine teşekkür ediyorum”

Kısa zamanda Avrupa’da önemli yol katettik

Tamçakır; “Kastamonu Belediye GSK olarak takımımız yalnızca 5 yıllık bir maziye sahip olmasına rağmen, gerek 2016-2017 & 2018-2019 sezonlarındaki şampiyonluklar, gerekse 2016 yılında Challenge Kupası finali ve 2018 yılında kazanılan EHF kupası üçüncülüğüyle Türk hentbolunun uluslararası arenada marka takımlarından biri olmayı başardı. Kısa zamanda Avrupa’da önemli yol kat ettik. Şunu biliyoruz ki hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu yıl kulüp başkanımız Sn. Bülent Bıyıklı önderliğinde Kastamonu’lu iş adamlarından oluşan 25 kişilik yönetim kurulumuz, maddi manevi hiçbir destekten kaçınmayarak, aile hayatlarından, iş hayatlarından, özel hayatlarından fedakârlık ederek, takımı hiçbir mecrada yalnız bırakmayarak önemli bir dayanışma örneği sergilediler. Çalışmalarımızın meyvesini almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tabi, bugün artık “Kastamonu hentbolun başkentidir” yada “ Hentbol Takımımız Ulusal ve Ulusararası ölçekte Kastamonu’nun en değerli markasıdır” diyebiliyorsak bu başta adını gururla taşıdığımız Kastamonu Belediyemizin, ilimiz mülki ve idari amirlerimizin, STK’larımızın ve Kastamonu iş hayatının değerli müteşebbislerinin teveccühleri sayesinde mümkün oldu. Emeği geçen, katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum” 

Haber

“Bizlere çok sorumluluklar düşüyor”

“Her ne kadar Kastamonu özelinde hentbol sporuna olan ilgi ve yatırım her geçen gün artarak devam ediyor olsa da Türkiye genelinde bundan bahsetmek çok zor. Şu tespiti yapmakta yarar var diye düşünüyorum;  Hentbol sporu gerek erkek gerekse kadın branşlarında her saniye rekabeti ve mücadeleyi içinde barındıran seyir zevki son derece yüksek bir salon sporu olmasına rağmen maalesef ulusal bazda hakkettiği değerin çok altında bir ilgi görüyor. Bir kaç güzel istisna hariç- futbol, basketbol, voleybol, atletizm gibi branşlara yatırım yapan birçok köklü spor kulübümüz ya da bünyesinde spor kulübü bulunduran ulusal ölçekli müesseseler hentbol branşına yatırım yapmıyor. Bu da hentbol kulüplerimizi sponsor desteği sağlanamadığı taktirde yerel belediyelerin ya da Gençlik Spor Müdürlüklerinin çatısı altında yasalar ve yönetmelikler ile şekle bağlanmış olan kısıtlı bütçe kaynaklarıyla hayatta kalma mücadelesi içine itiyor. Bu noktada Federasyonumuza ve biz kulüp yöneticilerine çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Acilen aynı gemide olduğumuzu hatırlamalıyız. Hentbolumuza olan ilgiyi arttıracak, ligimizin marka değerini yükseltecek, kulüpleri içinde bulundukları finansal dar boğazdan kurtaracak ve sürdürülebilirliği sağlayacak yapısal tedbirler acilen masaya yatırılmalı ve gerekli PR/Marketing faaliyetleri ile sponsor desteği sağlanmalı. Aksi taktirde ligimizin her geçen gün azalan kalitesi milli takımlarımızı ve kulüp takımlarımızı uluslararası rekabetten çok uzaklaştıracak”

“Türk Ekonomi Bankası ile sponsorluk anlaşması yaptık”

“Sponsor desteği konusunda bu sezon çok somut bir adım atarak  2018-2019 sezonunda Tür Ekonomi Bankası ile sponsorluk anlaşması yaptık. TEB’in takımıza olan desteği önümüzdeki sezonda da artarak devam edecek. Bu sponsorluk anlaşmasının imzalanmasına öncülük eden ve bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen TBMM Adalet Komisyonu Bşk. Kastamonu Milletvekilimiz Sn. Hakkı Köylü’ye, TEB Holding yönetim kurulu başkanı Kastamonu’lu iş adamımız Sn. Hasan Çolakoğlu’na, Kulüp başkanımız Sn. Bülent Bıyıklı’ya,TEB Holding Kurumsal iletişim direktörü Sn. Zeynep Demirkol’a destek ve teveccühleri için birkez daha teşekkürü borç bilirim. Yeni sezonda formamıza adıyla değer katacak birkaç ulusal ölçekli firmayla daha sponsorluk görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmeleri de en kısa zamanda sonuçlandırıp yola daha sağlam adımlarla devam etmek istiyoruz.

EHF’ye Wild Card başvuru yapılacak

“Kulüp olarak Türkiye’ye hentbol branşında ilk Avrupa Kupasını kazandırmak gibi bir misyonumuz var. Bu nedenle kazanılan başarıların yada sağlanan desteklerin hiçbiriyle yetinemeyiz, yetinmemeliyiz. Çıtayı her zaman yüksek tutup tüm motivasyonumuzu hedefe yöneltmeliyiz.  Bu bağlamda Mayıs ayı içerisinde EHF’nin Viyana’daki genel merkezinde Federasyon Başkanımız Sn. Bilal Eyüpoğlu öncülüğünde bir heyetle EHF yetkilileri ile Şehrimiz, yeni inşa edilen spor salonumuz, kulüp yapımız, başarı hedef ve beklentilerimiz ile ilgili bir toplantı yapıp şampiyonlar ligine doğrudan katılım hakkı (wildcard ) talebimizi ileteceğiz. 2020-2021 sezonundan itibaren yeni sponsorluk anlaşması ile birlikte yapısı ve fikstürü değişecek olan EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi havuzu içinde yer alan bir kulüp olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Umuyorum ki bu girişimimizden de sonuç alarak ilklerin takımı Kastamonu Belediye GSK’yi şampiyonlar liginde görmenin gururunu yaşayacağız” dedi.

Bakmadan Geçme