ELER: 8 yıl sonra kadın milli takımımız…

A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörümüz Serdar Eler, Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız play off rövanş müsabakası öncesinde çok iddialı olduklarını, dünya şampiyonası finallerine katılan tarafın kendileri olacağını söyledi.

A Milli Kadın Takımımız 2017 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası play-off rövanşında oynayacağımız Çek Cumhuriyeti maçına hazır. Ankara THF spor salonunda çalışmalarını tamamlayan Millilerimiz, Başantrenörümüz Serdar Eler, antrenörlerimiz Celal Gençoğlu ve Şenay Kabadayı eşliğinde çalışmalarını sürdürdü.. Yaklaşık 2 saat süren antrenmanda teknik ve taktik çalışma yapan Milli Takımımızda sakatlığı nedeniyle Antalya kampına katılamayan Serpil İskenderoğlu da kampa dahil oldu. Serpil ile birlikte hafif sakatlıkları bulunan Yeliz Özel ve Yasemin Şahin Tekin takımdan ayrı çalıştı.

Antrenman öncesinde Çek Cumhuriyeti maçla ilgili düşüncülerini açıklayan Eler, “Eskiden şanslıyız diyorduk ama bu artık şansın ötesinde ve biz iddialıyız.” dedi.

Rakipleri Çek .Cumhuriyeti ile aralarında fark olmadığını dile getiren başantrenörümüz Eler, “Kura çekildiği andan itibaren ve ikinci maçın Ankara’da olduğunu öğrendiğimizden bu yana mantık silsilesi içinde duygusal olmadan burada çok fazla iddialıyız. Oynayacağımız rakibimiz Avrupa sıralamasında 11., biz de 17. sıradayız. Çok büyük uçurumlar yok. Zor bir maç olacak. Oradaki karşılaşmada zor oldu. Hakemler gerçekten bizi orada ezdiler. Buradaki maçta hakemler bizi desteklesinler istemiyoruz ama adaletli olsunlar istiyoruz.” diye konuştu.

Milli takımın kendisine güvenen bir ekip olduğunu vurgulayan Eler, şöyle devam etti:

“Tecrübeli, ayrıca bir o kadar da genç bir ekibiz. Tecrübe ile gençliği harmanladığımızı düşünüyoruz. 8 yıl sonra kadın milli takımımız Bakü’de madalya kazandı. Bu da çok büyük bir ivme. Savunmayı çok iyi yapmaya başladık. Hücumda de kendi tecrübelerini ortaya koyuyorlar. Bu yüzden kendimizi iddialı görüyoruz.”

Eler’den taraftarlara çağrı
Ankara’daki taraftarlara da kendilerine destek konusunda çağrıda bulunan Serdar Eler, “Burada alacağımız sadece galibiyet değil, dünya şampiyonası finallerine gidecek bir galibiyet olacak. Milli takımı desteklemek onur ve şereftir.” diyerek görüşlerini açıkladı.




Bakmadan Geçme