En Büyük Süpriz Almanya!

23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası İspanya’da Sürerken, Almanya en büyük süprizi yaptı.

A ve B Gruplarının son maçında gençleşmiş Almanya, otoritelerin tahminlerini bozdu. Fransa , bu maçta herkes tarafından favori gösterilirken, bu müsabakada Fransa’nın yenilmesi ile son 16 ya kalan takımlar arasında tahmin edileemeyen eşleşmeler oldu. A Grubunda Almanya , Fransa , Brezilya ve Tunus, B Grubunda se Danimarka, Rusya , İzlanda  ve Makedonya üst tura çıkan Ülkeler oldular.

Almanya, gruptaki müsabakalarda özellikle Tunus yenilgisinden sonra herkes tarafından kötü not aldı.Fransa maçına da ilk dakikalarda kötü başlangıç yaptı.Sol kanat Michael Gigonun ve  Nikola Karabatic‘in iyi oyunu ile Fransa onuncu dakikada 8-5 öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra Fransa’nın en etkili ismi olan aynı zamanda Şampiyonlar Ligi şampiyonu Alman Kiel’in Kalecisi Thieri Omeyer’in kötü gününde  olmasını iyi değerldiren Almanya farkı kapamaya başladı ve 17.dakikada 11-9 öne geçtiler.Her pozisyonda etkili olan Almanlar’da özellikle sağ kanat Patrick Groetzki , sağ oyun kurucu Steffen Weinhold , sol oyun kurucu Sven-Soren Christophersen önde gelen isimlerdi.İlerleyen dakikalarda Fransa’da Karabatic, Luc Abalo ve Gigou ile skoru eşitleyen Fransa devreye 16-16 berabere girdi.

Her bu maçı Fransa kolay alır gözü ile bakarken  , Alman takımı 2.devrenin başında üç sayı öne geçti.İkinci devrenin ilerleyen dakikalarında Fransa skoru 21-21 yaptı.Bu dakikadan sonra kanatlardan Kevin Schmidt ve Groetzki ile 47.dakikada 27-22 beş fark öne geçti. Fakat Fransızlar Karabatic , kanatlardanLuc Abalo’nun  ve sol oyun kurucu Willaim Accambray’in golleri sonucunda skoru 27-28 ile bir farka indirebildi.Son dakikalarda Honrubia ve Abalo’nun 7 metre atışlarını kaçırmasını iyi değerlendiren Almanlar, Fransa’yı yendi ve grubu lider bitirdi.

Almanlardakanat Patrick Groetzki 6 golle( 6/7 statistigi),sağ oyun kurucu SteffenWeinhold’un 4, sol kanat Kevin Smidt’in 4 ve Domink Klein’in 3,orta oyunkurucu Michael Haas 3,genç sol oyun kurucu Steffen Fath ve Sven-SorenChristopherson 3’er, ve 2’er golle orta oyun kurucu Martin Stroebel vepivot Patrik Wiencek’in golleri, Almanya’nın tam takım oyunu ile zafere ulaştığını gösteriyor. 

Diğer  taraftan Daniel Narsiz’in, Jerom Fernandez’in ve kaleci Thierry Omeyer’inkötügününde olduklarınndan Fransa sadece 3-4  iyi oyuncunun savaşı ile  tam takım olmadan yenilmeye mahkum olmuştu.Fransa’nın en iyioyuncuları bu maçta  Krabatic( 8/11), Abalo( 6/8),Gigou( 4/7) veHonrubia(3/5)  idi.

Fransa’nın bugün motivasyonu yoktu!. Açıkçası bu sonuç Antrenör Patrick Canaier’in maçtan sonraki açıklamalarında belli idi.Diğer maçlarda Makedonya Fransa’nın maçı kesin kazanacağını düşündüğünden, Danimarka maçında sonuna kadar asılmıştı Fransa ile eşleşmemek için.Ancak Almanlar’ın kazanması ile birlikte onlarda son dakikalarda oyunu bıraktı ve Danimarka kazandı. Bu sonuça en şansız olan İzlanda oldu.Çünkü İzlanda şimdi çeyrek final için Fransa ile karşılaşacak.

Eleme gruplarında  oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu

Arjantin-Tunus……………: (18-22)

Fransa-Almanya……………: (30-32)

Karadağ-Brezilya………….: (25-26)

B Grubu

Rusya-Şili………………: (36-24)

İzlanda-Katar……………: (39-29)

Danimarka-Makedonya………: (33-30)

20 Ocak’ta oynanacak olan çeyrek finale çıkmak için müsabakalarda eşleşmeler şu şekilde oldu:

Almanya – Makedonya
Danimarka – Tunus
Fransa – İzlanda
Brezilya – Rusya

Son 16 ya kalan diğer takımlar ise bu akşam C ve D Gruplarında müsabakalarda belli olacak.

Yazar:Agron Hayrettin – İspanya

Bakmadan Geçme