“En kötü maçımızdı”

Siyah beyazlılar Şampiyonlar Ligi 8. maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda geçtiğimiz yıl da karşılaştığı güçlü rakibi Plock’u konuk etti…

AYCAN AY / HENTBOLHABER.NET – Velux EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş Mogaz HT bugün Orlen Wisla Plock ile oynadığı maçtan 29-38 mağlup ayrıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk yarısı 15-19 Orlen Wisla Plock üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın en skorer ismi 9 golle Beşiktaş Mogaz’ın sağ oyun kurucusu Ramazan Döne olurken, onu 7 golle Orlen Wisla Plock’un orta oyun kurucusu Dmitry Zhitnikov takip etti. Beşiktaş Mogaz’dan Ramazan Döne, Ivan Nincevic ve Josip Buljubasic; Orlen Wisla Plock’tan ise Angel Montoro Cabello ve Miljan Pusica sarı kart gördü.

Josip Buljubasic yaşadığı sakatlıktan dolayı oyunun büyük bir kısmında yer alamadı. Beşiktaş’ın Hırvat yıldızı Ivan Nincevic de uzun aradan sonra Plock maçında ilk defa forma giydi.

Haber

Maçtan sonra iki takımın antrenörleri, Beşiktaş Mogaz’dan sol oyun kurucu Predrag Dacevic ve Orlen Wisla Plock’tan sağ oyun kurucu Angel Montoro Cabello basın toplantısında şunları dile getirdi:

Müfit Arın: “Hücum ve savunmada beklentileri yerine getiremedik. Fark açılmaya başladığında çok çabuk demoralize olduk. Rakibimiz bizden daha çok istedi, daha çok mücadele etti, kendilerini tebrik ediyorum.”

Manuel Cadenas Montanes: “Bir galibiyetimiz zaten vardı ama yine de bu maçın zor olacağını biliyorduk. PPD Zagreb galibiyeti Beşiktaş Mogaz için önemli bir galibiyetti. İlk yarıda başa baş bir mücadele vardı. İlk yarının sonunda fark 4’e çıktıktan sonra, kondisyonumuzun daha iyi olması bize avantaj sağladı. Rakibimizi mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.”

Predrag Dacevic: “Rakibimizi tebrik ediyorum. Belki de şu ana kadarki en kötü maçımızdı. Savunmada çok kötüydük. Maçı bu hale getiren de iki takımın defansları arasındaki farktı. Bu şekilde defans yaparsanız sadece Orlen Wisla Plock değil tüm takımlara yenilirsiniz.”

Angel Montoro Cabello: “Mücadelelerinden dolayı Beşiktaş Mogaz’ı tebrik ediyorum. Beşiktaş Mogaz’ın geçen seneye göre daha iyi oynadığını düşünüyorum. Bu maçın zor olacağını biliyorduk. Bizim için önemliydi.”

Müfit Arın, kendisine Ramazan Döne’nin ikinci yarıdaki durumuyla ilgili yöneltilen soruya “Bacağındaki ufak rahatsızlığından dolayı, Süper Lig’de de önemli maçlarımız olacağından Ramazan Döne’yi zorlamak ve riske etmek istemedik” şeklinde yanıt verdi.

KADROLAR VE GOLLER:

Beşiktaş Mogaz: Ramazan Döne (9), Tolga Özbahar (5), Darko Djukic (4), Predrag Dacevic (3), Nemanja Pribak (3), Ozan Arifoğlu (2), Ivan Nincevic (1), David Rasic (1), Volkan Çalışkan (1), Şenol Boyar, Josip Buljubasic, Uğur Çoban, Mehmet Demirezen, Oğulcan Güney, İbrahim Demir, Miroslav Kocic

Orlen Wisla Plock: Dmitry Zhitnikov (7), Michal Daszek (5), Dan Emil Racotea (5), Valentin Marian Ghionea (5), Tiago Rocha (4), Mateusz Piechowski (3), Angel Montora Cabello (3), Ivan Nikcevic (3), Miljan Pusica (2), Zbigniew Kwiatkowski (1), Marko Tarabochia, Bartosz Konitz, Rodrigo Corrales Rodal, Marcin Wichary

Bakmadan Geçme