ENSARİ: ‘Çeyrek Final Eşleşmleri’

23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonasında son doğru yaklaşırken çeyrek finale yükselen 8 ülke belli oldu. Günal Ensari , İspanya’dan Hentbolhaber.Net izleyicileri için yazılarına devam ediyor.

Eleme maçları tamamlanırken sürpriz maç sonuçlarıyla karşılaşmadık diyebiliriz. Çünkü Favori olarak kabul edilen takımlar kazandı. Ancak skorların bu denli farklı biteceği beklenmiyordu.

Slovenya oynadığı maçta Mısır’ı yenerken çok zorlanmadı. Maçın ilk 15 dakikasına kadar başa baş geçen maçta, bu dakikadan sonra ağırlığını koyan Slovenya devreyi 19-11 önde bitirdi. İkinci devre Mısır biraz çaba gösterdiyse de Slovenya skoru hep kontrolünde tuttu ve maçı da 31-26 kazanarak, Rusya ile eşleşen çeyrek finalist oldu.

Macaristan güçlü görünen Polonya karşısında iyi bir oyunla rahat bir galibiyet aldı. Devresi 10-9 biten maçta, ikinci devre Macaristan genelde iyi oynayan kalecisi ve iyi savunmasının ardından, hızlı hücumları da gole çevirince 27-18 lik bir skorla galibiyete ulaştı. Bu sonuçla da Danimarka ile eşleşen çeyrek finalist oldu.

Hırvatistan , Belarus karşısında ilk devre resmen şov yaptı. İyi oynayan kaleci, iyi savunma, hızlı hücumlar, yerleşik hücumdan atılan güzel goller iyi bir takımın birbirini tamamlayan unsurlarıydı. Nitekim bu unsurların hepsini Hırvatistan maçında gördük. İlk devresini 20-9 önde tamamlayan Hırvatistan maçı da 27-19 kazanarak Fransa ile eşleşen çeyrek finalist oldu.

İspanya, Dünya Şampiyonası’na iddialı gelen Sırbistan’ı farklı yendi. Bu arada kendi seyircisi önünde adeta diğer takımlara gözdağı verircesine bir hentbol sergiledi. Çok iyi oynayan kaleci Arpad Sterbik’in önünde iyi savunma ve iyi hücum yapan bir takım seyrettik. Hemen hemen tüm oyuncularını kullanan İspanya savunma sonrası  hızlı hücumlarla etkili olunca devreyi 20-12 önde bitirdi. İkinci devre Sırbistan biraz daha gayretli göründü ancak İspanya net bir skorla 31-20 maçı kazanarak Almanya ile eşleşen çeyrek finalist oldu.

Çeyrek Final Eşleşmeleri 23 Ocak günü oynanacak.

Danimarka – Macaristan – Barselona’da Saat:20.45
Fransa – Hırvatistan – Zaragoza’da Saat:21.30
İspanya – Almanya – zaragoza’da Saat:19.00
Rusya – Slovenya – Barselona’da Saat:18.30

President Cup’ta ise bugün Arjantin ile Cezayir Final oynuyor.

Günal ENSARİ – İspanya

Bakmadan Geçme