ENSARİ: ‘Çeyrek Finale Giden Yol’

Dünya Şampiyonasında oynanan maçların kalitesi ve heyecanı da yükseliyor.

Oynanan Almanya –  Makedonya maçında Alamanya  daha iyi oynadı ve haklı bir galibiyet aldı. Devresi 13-9 biten maçta, ikinci devre 18-16 lık skora kadar Makedonya Almanya’yı Lazarov’un golleri ile biraz zorladı diyebliriz. Ancak bu skora kadar iyi oynayan Makedonya 18-16 lık skordan sonra, Almanya’nın attığı gollere karşılık veremeyince ara açıldı ve Almanya maçı 24-18 kazandı. Almanya bu sonuçla Çeyrek finale çıkan ilk takım oldu.

Danimarka – Tunus maçında ise üstün taraf  Danimarka’ydı. Skorer sağ oyun kurucu  Bannour sakatlığı nedeniyle oynayamayınca, Tunus skoru  arttırmakta zorlandı. Şüphesiz bunda Danimarka kalecisi Niklas Landin’in iyi oyununun büyük katkısı vardı. Devresi 16-11 biten maçı Danimarka 30-23 kazanarak çeyrek finale çıkan bir diğer takım oldu.

Günün diğer maçında ise Fransa ve İzlanda karşı karşıya geldi. Londra Olimpiyatları’nda  Fransa’yı yenen tek takım olan İzlanda aynı sonucu almak için sahaya çıktı. Fransa’nın avantajı Olimpiyattaki mağlubiyetin rövanşını almak için motivasyonunun hazır oluşuydu. Maçın genelinin  başa baş bir skor ile geçmesi heyecanı hep yüksek tuttu. Kalecisi iyi oynamasına rağmen, maçın son dakikalarındaki mücadelede İzlanda oyuncuları kullandıkları topları gole çeviremedi. Son dakikalardaki  top kaybı ve pas hatasını da Fransa’nın tecrübeli oyuncuları gole çevirince Fransa İzlanda’yı 30-27 lik skorla yenerek çeyrek finale çıkan bir başka takım oldu.  

Son saniyelere kadar başa baş geçen bir maç da Rusya – Brezilya arasında yaşandı. Herkes Rusya’yı favori olarak gösterirken devresi 14-14 berabere biten maçı Brezilya çok iyi oynamasına rağmen son anda kullandığı topu Rus takımının kalecisi Igor Levshin çıkarınca  bir farkla 27-26 yenildi ve bu sonuçla Rusya çeyrek finale çıkan bir diğer takım oldu.  

Küçük hataların büyük maliyetlere neden olduğu maçlar oynandıkça heyecan üst dizeye çıkıyor. Bu dünya şampiyonasında bugüne kadar takımların sergilediği hentbolla oynanan  maçların kaliteli geçtiğini söyleyebiliriz.

Günal ENSARİ – İspanya

Bakmadan Geçme