ENSARİ: ‘Final Belli Oldu’

23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası İspanya’da yarı final maçları ardından sona yaklaşıyor.Günal ENSARİ, yarı final maçlarını hentbolhaber.net takipçileri için yorumladı.

İSPANYA – SLOVENYA

Organizatör ülke olarak kendi seyircisinin önünde Dünya Şampiyonası’na  şampiyonluk hedefi ile başlayan  İspanya, yarı final maçında da aynı hedefin peşinden  koşarak  bu maça galibiyet parolası ile çıktı. Hentbol otoriteleri bu maçta İspanya’yı favori olarak gösterdi.

İspanya – Slovenya  maçının  ilk dakikalarında dengeli bir skor vardı. Zaman ilerledikçe İspanya’nın etkin oyunu arttı ve 24. Dakikada skoru 12-7 yaptı. Ancak bu dakikadan sonra Slovenya’nın kalecisi GORAZD SKOF’un üstün oyunu ve arka arkaya çıkardığı toplarla İspanya’ya dur derken, takımının hızlı hücum oynamasına katkıda bulundu ve hücumda Slovenya’nın attığı 5 gollük seri ile  skoru 13-12 ye taşıdı . İlk yarı da İspanya’nın 13-12 galibiyeti  ile sonuçlandı.

İkinci yarıya daha iyi başlayan bir İspanya izledik. Kalecisi ARPAD STERBIK’in çok iyi oyunu ile ilerleyen dakikalarda  savunmayı iyi yapan ve hücumu verimli değerlendiren İspanya 40. Dakikayı 16-14 önde bitirdi. Bu dakikadan sonra takım olarak iyi oyununu  devam ettiren İspanya  6 gollük seriyi yakalayarak 50. Dakika itibarı ile  skoru 21-14 e taşıdı.  55 .dakikası da 24-18 geçen maçın son dakikalarında iki tarafın kabullendiği ve karşılıkla atılan gollerle geçen maçta İspanya – Slovenya’yı 26-22  yenerek,  galibiyeti ve finale çıkmanın sevincini seyircisi ile paylaştı. Bu maçta  % 41 ile oynayan kalecisi ARPAD STERBIK maçın en iyi oyuncusu seçildi.Goller takım oyuncularının hemen hemen geneline yayılırken en skorer oyuncu da 5 golle CANELLAS Joan  oldu. Maçı seyredenler arasında Barselona’nın ünlü futbolcusu INIESTA’da  yer aldı.

HIRVATİSTAN – DANİMARKA

Avrupa Şampiyonaları,Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyatlardan biri birlerini çok iyi tanıyan iki takım karşı karşıya geldi.

Danimarka bu maça çok hızlı başladı.  Çok iyi savunma yaparak Hırvatistan’ın hücumda etkinliğini azalttı. 5. Dakikada 4-1 öne geçti. Değişme hatası Danimarka’yı bir eksik bıraktı. 5 kişi iken bir gol daha buldu skoru 5-1  ve daha sonra maçın ilk 10. Dakikasında da skoru 6-1 yaptı.  Hırvatistan ancak 11. Dakikaya girerken 2. Golünü atabildi. Hemen ardından Danimarka golü buldu ve skor 7-2 yaptı. 14. dakikada 3. Golü bulan Hırvatistan skoru 7-3 yaptı.  Ancak hemen ardından  Danimarka bir gol kaydetti  ve 15. dakikada skor 8-3 Danimarka’nın lehineydi. Hırvatistan gibi bir takımın 10 dakikada 1 gol, 15 dakikada 3 gol kaydetmesi  hiç kimsenin beklediği bir sonuç değildi.Ancak ortada bir Danimarka gerçeği vardı. Kalecisi Landin NIKLAS’ın yanı sıra, savunma  ve hücumu ile sahada çok üst düzeyde hentbol oynayan bir Danimarka vardı. 20. dakikada skor 10-6  oldu. 27.  Dakikası 14-9 iken Hırvatistan’ın kaydettiği bir golle İlk yarı 14-11 Danimarka’nın üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarı iki takımın karşılıklı attığı gollerle skoru bir süre Danimarka 3-4 farkla önde  götürdü. 40. dakikada  da skor 21-17, 50. Dakikada  23-19 oldu. Bu dakikadan sonra maçın başından beri yaptıkları iyi savunmayı ve oyun temposunu devam ettiren Danimarka, bu kez pivotları ile buldukları iki golle 55. Dakikada skoru 26-20 yaptı.  58. Dakikada  skor 28 – 23  ile geçildi. Maçın son iki dakikasında gardı düşen Hırvatistan’a Danimarka arka arkaya 2 gol daha attı ve maçı 30-24  kazandı.

Danimarka  Antrenörü Wilberk Urlik  ağır kalan Hırvatistan’ın geriye geç dönüşünü tespit etmekle kalmamış. Hızlı hücumlarda, golle sonuçlandırılacak gelişmiş hızlı hücumlarını hazırlayarak, özellikle kanatlardan sonuca gidecek şekilde organize ettiğini ve bunu da orkestra şefi Hansen ile sağlayarak başarıya ulaştığını gördük. Kanat oyuncusu  EGGERT Anders 9 gol ile maçın en skorer oyuncusu oldu.

 

Bu sonuçla 23. Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası finalinin ismi DANİMARKA – İSPANYA  Oldu. Barselona’da oynanacak final maçı 27 OCAK 2013 Pazar günü TSİ 20:00 de oynanacak.  

Diğer taraftan 26 OCAK 2013 günü TSİ 18:00 de 3.lük – 4. Lük maçı HIRVATİSTAN – SLOVENYA arasında oynanacak.

Şimdi hentbol dünyası yarın DANİMARKA – İSPANYA  arasında oynanacak final maçını merakla bekliyor.

Günal ENSARİ

Bakmadan Geçme