Ensari, Londra’da Görevli

Londra Olimpiyat Oyunları’nda, hentbol müsabakaları 28 Temmuz’da başlayacak. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ”Uluslararası Teknik Delege” olarak görev alacak olan eski Federasyon Başkanımız ve Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) Denetçisi Günal Ensari, yarın Londra’ya gidiyor.

 

Mayıs ayındaİspanya’daki Olimpiyat Elemelerinde de görev alan Günal Ensari, teknik delegeninolimpiyatlardaki maçlar öncesinde, sırasında ve sonrasında görevleri olduğunukaydetti.

 Haber


Ensari,
”Teknikdelege müsabakaların en üst denetimini yapan ve yürümesini sağlayan kişilerdir.Müsabaka öncesinde takımların kadrolarının, listelerinin, hakemlerin, müsabakabaşlangıç noktasına kadar televizyon kameralarının, müsabakanın masahakemlerinin, salondaki hakemlerin ve müsabakanın genel gidişinin zamanını veskorunu kontrol eden ve hatasız bitmesini sağlayan, maç sonrası maç kağıdınıneksiksiz doldurulduğuna dair tüm denetimleri yapan ve en son imzayı atan vemüsabakayı tescil eden kişidir” dedi.

Londra Olimpiyat Oyunları’nda,  hentbol müsabakaları 28 Temmuz’da başlayacak.

Oyunlarda hentbolda grup maçları vebayanlar çeyrek final maçları, Olympic Park’taki Copper Box’ta, erkeklerçeyrek final maçları ile tüm yarı final ve final maçları ise OlympicPark’taki Basketbol Arena’da yapılacak.

Elemelerde takımlar 2 grupta mücadele edecek ve bayanlarda ve erkeklerde her grupta 6 takım bulunacak.

Pekin-2008’de erkeklerde Fransa, bayanlarda Norveç şampiyon olmuştu.

Hentbolda gruplar şöyle oluştu:

Bayanlar

(A) Grubu: Angola, Brezilya, Hırvatistan, İngiltere, Karadağ, Rusya

(B) Grubu: Danimarka, İspanya, Fransa, Güney Kore, Norveç, İsveç

Erkekler

(A) Grubu: Arjantin, Fransa, İngiltere, İzlanda, İsveç, Tunus

(B) Grubu: Hırvatistan, Danimarka, İspanya, Macaristan, Güney Kore, Sırbistan.

 

Bakmadan Geçme