ENSARİ: ‘Yarı Final’in Ülkeleri Belli Oldu’

Ülkemizi İspanya’da devam etmekte olan 23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonasında başarı ile temsil eden Günal ENSARİ, Şampiyonada ki Çeyrek Final Müsabakalarını Hentbolhaber.Net takipçileri için yorumladı.

Dünya şampiyonasında oynanan Çeyrek final maçları sona erdi ve yarı final oynayacak takımlar belli oldu.

DANİMARKA – MACARİSTAN

Danimarka Macaristan karşısında ilk yarıyı rahat bir oyunla 18-11 önde bitirdi. İkinci devrede farklı bir Macaristan’ın üstün gayretleri maçı kazanmak için yetmedi ve Danimarka – Macaristan’ı 28-26 yendi . Bu maçtan  sonra Yarı Finalde Danimarka – Hırvatistan ile eşleşti.

İSPANYA – ALMANYA

Dünya şampiyonası için iddialı hazırlanan İspanya kendi evinde karşılaştığı Almanya’ya karşı ilk yarıyı  12-14 geride bitirdi. İkinci devre sahada oynayan bambaşka bir İspanya vardı. 46. Dakikaya girerken skorda denge vardı 22-22       Bu dakikadan sonra üstün oynayan İspanya skoru hep önde götürdü. ENTRERRIOS Alberto’nun 6, TOMAS Victor’un 7 ve  AGUINAGALDE Julen’in 7 golle etkili olduğu maçta  İspanya – Almanya’yı 28-24 yenerek yarı finale çıktı.Bu maçtan sonra Yarı Finalde İspanya – Slovenya ile eşleşti.

SLOVENYA – RUSYA

Bir başka çeyrek final maçında Slovenya ile Rusya karşı karşıya geldi. İlk devrenin başında maça iyi başlayan Rusya 15. Dakikada 10-5 öne geçti. Bu dakikadan sonra Slovenya daha etkili oynamaya başladı ve 22. Dakikada skoru 11-11 yaparak dengeyi sağladı ve ilk yarıyı  14-13 önde tamamladı. İkinci devredeki nefes kesen ve hep başa baş giden maçta Slovenya- Rusya’yı 28-27 yenerek yarı finale çıktı. Bu sonuçla Yarı Finalde Slovenya  – İspanya ile eşleşti.

HIRVATİSTAN – FRANSA

Olimpiyat şampiyonu Fransa’nın elendiği maç en çok dikkat çeken maçtı. 2009, 2011 Dünya şampiyonu ve 2012 Londra Olimpiyatları Şampiyonu Fransa Çeyrek finalde  Hırvatistan ile karşılaşması iki takım için de şanssızlıktı. Çünkü çok iyi iki takımdan biri bu maçtan sonra yarı finale kalamayacaktı. Hentbol otoriteleri İki takım da şampiyonluğun kuvvetli adayları arasında gösteriyordu. Fransa milli takımının  yıllardır beraber oynayan oyuncuları aynı kadro ile antrenörleri  Onesta Claude ile başarıdan başarıya koştu. Daha evvel Hırvatistan’ı finalde ve yarı finallerde yenerek eleyip şampiyon olan Fransız takımının bazı oyuncuları için bu şampiyona, yaşları nedeniyle belki de son şampiyona olacaktı. Bu nedenle bu dünya şampiyonasında da şampiyon olarak bitirme arzusundaydılar. Birincilik kürsüsüne  çıkmak isteyen Hırvatistan’ı her defasında son anda Fransa engelledi. Bu kez de Çeyrek Finalde Hırvatistan Fransa’ya oranla başarıya daha arzuluydu ve motivasyonu hazırdı.

Maçın daha başında Drago Vukoviç kırmızı kartla oyun dışında kalınca Hırvatistan ve seyircisi büyük bir şok yaşadı. Maçın ilk 20 dakikasına kadar Hırvatistan daha hırslı oynayarak özellikle de Kalede Mirko Alilovic’in iyi oyunu yanında iyi savunma yapan Hırvatlar hücumda Fransa savunmasını kolay geçince özellikle de Domagoj Duvnjak’ın golleri ile skorda 10-6 öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra Fransa Kalecisi Thierry Omayer’in iyi oyunu Hırvatları zora soktu ve Fransa hücumdaki oyunu ile dengeyi sağlayarak skoru 11-10 a taşıdı farkı bire indirdi. Dengede geçen maçın ilk yarısı 13-12 Hırvatistan’nın üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıda Fransa Duvnjak ile adam adama oynamaya başladı. Dengede geçen maçın  46. Dakikası Hırvatistan’ın 20-19 üstünlüğü ile geçti. Ancak bu dakikadan sonra  daha etkin oynayan Hırvatistan 55. Dakikada 26-21 öne geçti.Maç boyunca  etkili oynayan ve 9 gol kaydeden Duvnjak’ı ikinci yarıda güzel oyunu ile Zlatko Horvat 5 golle destek verince, Hırvatistan son iki Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat Şampiyonu  Fransa’yı 30-23 yendi ve saf dışı bıraktı. Bu sonuçla Fransa Dünya şampiyonasında 6. olabildi. Yarı Final’de Hırvatistan Danimarka ile eşleşti.

Şimdi hentbol dünyası  oynanacak yarı final maçlarını merakla bekliyor.

Sağlıkla kalın.

Günal ENSARİ

Bakmadan Geçme