ENSARİ:’Dünya Şampiyonasında İlk İki Gün’

23.Erkekler Dünya Şampiyonası heyacanı devam ederken, İspanya’da görevli olan Günal ENSARİ, Şampiyonanın ayrıntılarını paylaşmaya devam ediyor.

Günal ENSARİ‘nin kaleminden Dünya Şampiyonasının İlk İki Günü.

İspanya’nın Dünya Şampiyonasının organizasyonu ile ilgili olarak gayet iyi bir hazırlık yaptığını ve şu ana kadar başarılı olduğunu söylesek yerinde olur.

İspanya’da devam eden Hentbol Erkekler Dünya Şampiyonası’nın ilk iki günü biterken  grup maçlarında genelde  favori olarak gösterilen takımların  galip geldiğini  söyleyebiliriz.  Biri birine yakın takımların mücadelesi  seyredilmeye değer nitelikteydi. İlk iki günde  herkesin beğenisini toplayan hentbolu oynayan Fransa, Hırvatistan,İspanya,Danimarka, İzlanda, Polonya, Macaristan, Slovenya, Sırbistan, Almanya, Rusya takımlarının arasına Belarus ve özellikle ilk gün Fransa’ya son anda yenilen ve bugün Almanya’yı yenen Tunus’ da katıldı ve daha başlangıçta şampiyonaya heyecan ve  renk kattı. Londra Olimpiyatlarında da yer alan Tunus’un yaklaşık yedi oyuncusu Fransa liginde oynuyor. Almanya’yı yenerken, takım halinde de %61 lik bir performans sergilediler. Kalecileri de çok iyi bir performans sergiledi ve maçın en iyi oyuncusu ödülünü aldı. Dünya şampiyonasında bugün en çok konuşulan takım Tunus oldu.

Haber

İspanya’da devam eden Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası’nda

2. Gün maç sonuçları

Brezilya – Arjantin 24- 20
Tunus – Almanya 25 – 23
Montenegro – Fransa 20 32
Şili – İzlanda 22 – 38
Qatar  – Makedonya 20 – 24
Rusya – Danimarka 27 -31

Şampiyonada biraz sürpriz maçlar yaşanır gibi görünüyor.

Sağlıkla kalın.

Günal ENSARİ

Bakmadan Geçme