Ercan Aşıkoğlu: Daha büyük engellerle başa çıkmayı öğrenmeliyiz

Beşiktaş Mogaz’ın talihsiz bir sakatlık geçiren Sağ Kanat’ı Ercan Aşıkoğlu, Barcelona deplasmanına giden takım arkadaşlarına başarılar diledi.

Beşiktaş MOGAZ Hentbol Takımı’nın başarılarında büyük payı olan özellikle takımının şampiyonlar ligi gruplarına kalmasındaki katkısı tartışılmaz isimlerden biri olan Ercan Aşıkoğlu Beşiktaş JK’nın resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

Bu sezon VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde (VELUX EHF CL) Beşiktaş Mogaz formasıyla Orlen Wisla Plock deplasmanında mücadele eden ve bu karşılaşmada 3 gol atan Aşıkoğlu, Polonya’dan dönüşte gidilen Bursa Nilüfer Belediyespor deplasmanında ciddi bir sakatlık geçirdi. 4 yıl önce bir Ankara deplasmanında köprücük kemiği kırılan ünlü oyuncunun Bursa deplasmanında çapraz bağları koptu. 

Önümüzdeki haftalarda operasyon geçirecek olan Aşıkoğlu, Barcelona deplasmanındaki takım arkadaşlarına başarılar diledi. “Bu takıma her şeyimiz feda olsun ama keşke bu sezon olmasaydı. Barcelona deplasmanında oynayamamak beni çok üzüyor” diyen Ercan Aşıkoğlu bjk.com.tr’ye şöyle konuştu:

“Hentbolun en güzel ve en tanınmış mabetlerinden birinde oynayacağız, kolay değil. Barcelona ile maç yapmak nerede olursanız olun zordur ve ilk maçımız deplasmanda… O atmosferde soğukkanlılığınızı koruyabilmek için demir gibi sinirlere sahip olmanız gerekir. Takım arkadaşlarım bu stresin üstesinden gelebilecek oyuncular. Barcelona’dan başımız dik ayrılmamız için dua edeceğim.” 

Haber

Daha önce Barcelona’daki birçok oyuncuyla milli takımlar düzeyinde karşı karşıya gelen Ercan Aşıkoğlu, “Karabatic ve Sorhaindo ikilisiyle Fransa maçında karşılaşmıştık. Tabii ki dünyanın tanıdığı, çok popüler ve yetenekli oyuncular. Çok tempolu hentbol oynuyorlar. Hem savunma hem hücum, oyunun iki yönünde de takım halinde hareket ediyorlar. Sadece bu ikili değil kaleci Saric’ten, Noddesbo’ya, Victor Tomas’tan, Rutenka’ya ve genç oyuncuları Saubich’e kadar çok sayıda oyunun kaderine etki edecek isme sahipler. Her yıl Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hedefleyen bir takımda olması gereken tüm oyunculara sahipler. Tecrübe kazandığımız bu yıl, Blau Grana taraftarıyla tanışmak da bir edinim olacak” ifadesini kullandı.

Arkadaşlarının bu tecrübeyi tatmasının, takımın genel tecrübesi için önemli olduğunu vurgulayan Ercan, “Avrupa’da zorlu rakiplere karşı oynamak çok öğreticidir. Duvar ne kadar yüksekse, onu aşmak için o kadar iyi zıplamak ve daha çok çalışmak zorunda kalırsınız. Biz de artık daha büyük engellerle başa çıkmayı öğrenmeliyiz” diye ekledi.

Şampiyonlar Ligi’nde oynayamayacak olması dolayısıyla üzüntüsü çok derin olsa da geleceğe iyimser bakmaya çalışan yıldız oyuncu, “Tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Hevesi kursağında kalmak sözü, durumumu anlatmak en uygun söz. Polonya deplasmanında Şampiyonlar Ligi’nin tadını almıştım, umut veren bir maç olmuştu ancak tadı damağımda kaldı. Kısmet değilmiş. Benim, önümüzdeki yıllarda yine Şampiyonlar Ligi’ne yine katılacağımızdan şüphem yok” dedi.

Bakmadan Geçme