EHF Şampiyonaları ilk gün sonuçları

U18 Milli Takımımızın da mücadele ettiği Erkekler 18 Yaş EHF Şampiyonlarında ilk gün sonuçları…

HENTBOLHABER.NET  – Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından genç yaş kategorilerine getirilen yeni sisteme göre düzenlenen ilk eleme şampiyonaları (18 Yaş EHF Şampiyonaları) üç merkezde dün oynanan  ilk gün maçları ile başladı.

AVRUPA ŞAMPİYONALARI YENİ OYUN SİSTEMİ

Bulgaristan, Gürcistan ve Litvanya’da toplam 27 takım 2018’deki 20 Yaş Erkekler Avrupa Şampiyonasına katılabilmek için ter döküyor.

ŞAMPİYONALAR HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ

BULGARİSTAN MERKEZİ

Ev sahiplerinden sadece Bulgaristan ilk günü puanla kapattı. Bulgaristan Faroe Adaları karşısında 20:19 galip gelirken Gürcistan Bosna Hersek’e 32:19 ve Litvanya İsrail’e 22:21 mağlup oldu.

En farklı galibiyeti ise Bulgaristan’da A Grubunda mücadele eden Macaristan aldı. Macarlar Ermenistan’ı 56:7 mağlup etti. A Grubunda Makedonya ile Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki maç 36:17 Balkan ekibi lehine biterken, Ukrayna Kosova’yı ikiye katladı: 22:11.

B Grubunda ise ev sahibi Bulgaristan dışında mücadeleye iyi başlayan ekip Türkiye oldu. Ay Yıldızlılar Lüksemburg karşısında 31:24 galip geldi.

BULGARİSTAN MERKEZİ MAÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ (TÜRKİYE’NİN MAÇLARI) **

Haber

GÜRCİSTAN MERKEZİ

Ev sahibinin mağlubiyetle başladığı Gürcistan merkezi mücadelesinde A Grubunda Romanya Letonya’yı 32:28, B Grubunda ise Belarus Belçika’yı 39:24 ve Karadağ İngiltere’yi 38:23 mağlup etti.

GÜRCİSTAN MERKEZİ MAÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LİTVANYA MERKEZİ

A Grubunda Hollanda Moldova karşısında 38:33 galip gelirken İtalya Estonya’ya 23:18 mağlup oldu. B Grubunda ise Avusturya Yunanistan’ı 32:24 geçerken İsrail ev sahibi karşısında aldığı 1 farkla galip geldi.

LİTVANYA MERKEZİ MAÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haber

 

Bakmadan Geçme