Erkekler Fransa Kupası'nda final heyecanı

LIDL Starligue'de 21. maç günü geride bırakılırken, sezon başında duyurulduğu gibi Fransa Kupası'nın finalini oynayacak ekipler de belli oldu.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – LIDL Starligue’de 21. maç günü geride bırakılırken, sezon başında duyurulduğu gibi Fransa Kupası’nın finalini oynayacak ekipler de belli oldu. Creteil kentinde, Robert-Oubron Spor Salonu’nda, Paris Saint-Germain, Montpellier ile karlılaşacak.

Sezon başında, covid-19 salgını nedeniyle takvimi seyreltmeye yönelen Fransa Hentbol Federasyonu, Fransa Kupası’nda sadece final maçının oynanmasına karar verdi ve finali, ligin 21. maç günü oynandığında, yani 2 Nisan 2021 günü, ilk iki sıradaki takımlar arasında oynanacağını duyurdu. Eğer o tarihte eksik maçı olan takımlar varsa, Puan/Maç sayısı formülüyle puan ortalamasına göre sıralama yapılacaktı.

LIDL Starligue’de 21. maç geride kaldığında 16 maç oynayan PSG, 32 puandaydı ve aynı puandaki Montpellier ise 18 maç oynamıştı. Üçüncü sırada bulunan HBC Nantes ise 17 maçta 26 puan toplayabilmişti. Puan ortalamalarında ilk iki sırada bulunan PSG ve Montpellier’nin mücadelesi yarın akşam TSİ 22:00’de başlayacak.

Organizasyonun Türkiye’deki yayın hakları beIN Sports’a ait. Yayıncı kuruluşun bu konuda herhangi bir duyurusu henüz bulunmuyor.

Bakmadan Geçme