Erkekler Şampiyonlar Ligi Final4’da neler oldu?

Hentbolhaber.Net ekibinden Cemal Görkem Erim, 2022 yılı geride kalırken, Avrupa Hentbolunda yaşanılanları, organizasyonları sizler için derledi.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – 2022 yılında EHF Euro 2022 Erkekler ve Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nı ve ilk başta EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final4’unu ele almıştık. Peki Erkekler EHF Final4’da neler yaşandı? Gelin beraber bakalım.

Barcelona seri 7 metre atışlarıyla belirlenen finalde üst üste ikinci kez kazanarak tarihe geçti.

Katalanlar sezona son şampiyon unvanıyla ve koç Xavi Pascual’in yerine oyunculuk döneminde kulüp efsanelerinden olan Antonio Carlos Ortega’yı getirerek başladılar.

Sezon içinde iki kez kaybettikleri Kielce’ye karşı oynadıkları final maçı oldukça çekişmeliydi ve normal sürenin son anında, Final4 MVP’si seçilen Artsem Karalek’in golüyle maç uzatmalara gitti. Son şutta Alex Dujshebaev topu ağlara gönderemeyince  şampiyon penaltı atışlarıyla belirlenmek durumunda kaldı. Tüm seri penaltılarda kaçıran tek oyuncu, kaderin cilvesine bakın ki yine Kielce koçu Talant Dujhsebaev’in oğlu Alex’ti. Son atışta Ludovic Fabregas topu ağlarla buluşturunca Barcelona 2010’dan beri Final4 ile şampiyonun belirlendiği organizasyonda ilk defa üst üste iki kez kazanan kulüp oldu. Şampiyonlar Ligi’nin tüm sezonları içindeyse(1993-94 sezonundan başlayarak) kupayı üst üste kazanan iki kulüpten birisi hâlâ Barcelona(diğeri Ciudad Real 2008 ve 2009).

Bu Final4 pek çok şey için kayıtlara geçti belki ama en çok hatırlanacak şey Kielce baş antrenörü Talant Dujshebaev’in maç sonu basın toplantısında, buruk bir duyguyla ve biraz da kısıtlı bir İngilizce’yle söyledikleriydi: “Takımımla sadece gurur duyabilirim. Bu sezon Barcelona’ya karşı üç maç yaptık ve hiçbirini kaybetmedik. Buradan Alex Dujshebaev’e de minnetimi belirtmek istiyorum. Kendisi benim için dünyanın en iyi oyuncusu. Şu sıralar onun için fazlasıyla zor. Koç ve baba olarak söyleyebileceğim tek şey: ‘Alex sen benim hayatımdaki en iyi şey sensin’”

Rakamlarla Erkekler EHF Final4 Şampiyonlar Ligi Finalleri

19750 seyirci, 40milyon sosyal medya kanallarında etkileşim, 34 canlı yayın kuruluşu, Twitch’de 50 Saat canlı yayın, Twicth kanalına 89 konuk. 

Bakmadan Geçme