Erkekler Şampiyonlar Ligi ŞAMPİYONU FLENSBURG

Velux EHF Erkekler Şampiyonlar Liginin finalinde İki Alman Ekibi karşı karşıya geldi.

Bir tarafta Kuzey Almanya’nın mümbit hentbol topraklarının en iddialı ekiplerinden Flensburg, diğer tarafta ise Köln de sadece 1 yıl yer almayan , her finalde boy gösteren ve 2 kez’de Köln’de Kupanın sahini olan Thw Kiel.

Maça THW Kiel hızlı başladı. İlk gol 41 forma numaralı Vujin’den geldi. Flensburg’un ilk golü ise 11 forma numaralı Svan tarafından kaydedildi.

Kiel öyle hızlı başladı ki biranda Flensburg’lular şaşırdı. Maç ilk 5 dakikada 1-4 ve 10.dakika da 3-7 Kiel lehine idi. Finallerin takımı Kiel ilk dakikalarda Flensburg’a ağırlığını hissettirdi. İlk çeyrek biterken 16.dakika Kiel farkı 6 sayıya 5-11’e çıkardı.

Bu dakikadan sonra Flensburg’un Bu final4’da ki en büyük özelliği ortaya çıktı. “Muhteşem geri dönüşleri.” Flesnburg’un Barcelona’ya karşı muhteşem geri dönüşü ; aradaki farkı kapatması ,  Kaleci  1 forma numaralı Andersson’un muhteşem oyunu ,  Flensburg’u finale getirmişti. Aynı duruma bu sefer Kiel düştü. Flensburg açıldı ve ardı ardına Mogensen , Eggert Magnussen , Weinhold golleri ile 6 sayılık fark eridi ve ilk yarıyı mağlup kapatsalarda muhteşem geri dönüşleri sayesinde kupaya uzanacaklarını, taraftarlarına hissettirmişlerdi.. İlk yarı skoru 14-16 Kiel lehine idi.

İkinci yarıya Kiel iyi başladı. Aradaki farkı korudu ama Kaleci Andersson’u geçemediler. Flensburg Velux Ehf Şampiyonlar Ligi kupasını ne kadar istediğini ortaya koyduğu mücadele ile gösterdi.  Flensburg SolKanat Oyuncusu 7 forma numaralı Eggert Magnussen takımını sırtladı. Ama en önemli zaferin mimarı kaleci Anderrson’du. Kritik anlarda takımını ateşleyen, çoşkuyu yaşatan, zafere giden yolda takımını taşıyan liderdi.. Dakika 37 Skor 19-19. Ardından 39.dakikada da Flensburg 20-19 ile zafere doğru yürüyordu.

Dakika 44 fark 3 sayıya çıkıyor , 50.dakika da ise 26-22 ile Flensburg lehine en büyük fark maça yansıyordu.

50.dakika muhteşem bir gol 7 forma numaralı Eggert Magnussen’den geldi. Havada asılı kalarak ters kanattan gelen pası tuttu ve fileleri havalandırdı. Flensburg bu gol  ile tribünde onları desteklemeye gelen taraftarını çoştururken, ekran başında  bu maçı izleyenlere de muhteşem hentbol şölenini yaşattı. Maçın son dakikalarında 2 sayılık farkı koruyan Kuzey Almanya ekibi Flensburg, 2013-2014 Sezonu Velux Ehf Erkekler Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.

Maçın İstatistikleri:

Sg Flensburg – Handewitt :  Atak Etkinliği %39 , Şut Etkinliği %63 ile oynadı. Takımda skorer oyuncular  Eggert Magnussen 7/8 gol ile %88 , Svan 7/12 gol ile %58 , Glangorf 5/7 gol % 71 il oldu.  

THW Kiel : %29 Atak Etkinliği , %47 şut etkinliği ile oynadı. En Skorer oyuncular Palmarsson 6/12 gol %50  , Vujin 5/12 gol %42 , Ekberg 5/8 gol %62 , Sigurdsson 5/7 %71 ile oldu.

Bakmadan Geçme