Erkekler Süper Lig 25.haftaya bakış

Hentbolhaber.Net ekibinden Ali Erbil Altanlar, Erkekler Süper Ligi 25.hafta öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Kupası maçlarının ardından Erkekler  de gözler yeniden Süper Lig heyecanına çevrildi. 24 Nisan 2016 Pazar günü oynanacak olan Süper Lig 25.hafta programı şöyle;

24 NİSAN 2016 PAZAR

13:00 Zağnos Hentbol-Antalyaspor

13:00 Amasya Taşova-Trabzon Akçaabat Tütün

13:00 Merzifon BLD-Marmaragücü

15:00 Maliye Milli Piyango-Nilüfer BLD

15:00 Trabzonspor-Göztepe

17:00 Ankara B.Ş.B-Hentbol İhtisas

 

ZAĞNOS HENTBOL-ANTALYASPOR

Türkiye Kupasını veda ettikten sonra lige dönen Zağnos Hentbol evinde geçen haftayı flaş bir galibiyet ile kapatan Antalyaspor’u misafir edecek. Play Off sıralaması için son derece önem taşıyan bu müsabaka öncesinde 22 puan ve averaj ile 9.sırada yer alan Zağnos Hentbol evinde başarılı bir grafik çiziyor. Kendi sahasında oynadığı müsabakalarda 13 puanı ( 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ) hanesine yazan Zağnos Hentbol’un iç saha performansı son haftalarda fazla puana yansımadı. Evinde son olarak 16.haftada Marmaragücü’nü 34-29 mağlup eden Zağnos, bu maçtan sonra oynadığı son 3 iç saha maçını 2 beraberlik ( Beşiktaş ve Amasya Taşova) ve 1 mağlubiyet ( Merzifon Belediyesi) ile tamamladı. Evinde çıktığı müsabakalarda rakip ağlara 320 gol bırakan (29.1 ortalama) Zağnos Hentbol 308 gole ( 28 ortalama) engel olamadı.

Gelecek hafta fikstür gereği maçı olmadığı için sezonun son karşılaşmasına çıkacak olan Antalyaspor’da rakibi gibi Play-Off savaşı veriyor. Bu zorlu belki de haftanın en önemli maçı öncesinde 23 puan 7.sırada yer alan Kırmızı Beyazlılar özelikle 2.yarı çıkışa geçerek dikkat çekti. Bununla birlikte iç saha performansıyla ters orantılı olarak deplasman grafiği çizen Akdeniz temsilcisi dış sahada 8 puan ( 3 galibiyet,2 beraberlik ve 6 mağlubiyet) toplayabildi. Antalyaspor 3 deplasman maçında sadece 1 puan alabildi. Dış sahada çıktığı müsabakalarda 311 gol (28.3 ortalama) gol atan Kırmızı Beyazlılar buna karşılık 302 gol (27.4 ortalama) gol yedi.

İki takımın ligin ilk yarısında Antalya’da oynadığı maç ise 28-26 Zağnos Hentbol’un lehine sonuçlanmıştı.

AMASYA TAŞOVA- TRABZON AKÇAABAT TÜTÜN

Çekişmeli geçen Türkiye Kupası Çeyrek Final karşılaşmasının ardından rotayı lige çeviren Amasya Taşova 25.hafta öncesinde 28 puan ile 4.basamakta bulunuyor. Bu sezon iç sahada oynadığı müsabakalarda 16 ( 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet) puanı hanesine yazan Taşova evindeki son mağlubiyetini 16.haftada Beşiktaş MOGAZ maçında aldı. Ligde çıktığı son 4 maçta 7 puan ( 3 galibiyet, 1 beraberlik) alan Amasya Taşova sahasında rakip ağları 337 defa ( 30.6 ortalama) havalandırdı. Amasya temsilcisi bu karşılaşmalarda kendi kalesinde ise 293 gol ( 26.6 ortalama) gördü.

Play out müsabakalarına daha fazla puan ile girmeyi hedefleyen Trabzon Akçaabat Tütün ise 13 puan ile 11.sırada bulunuyor. Trabzon temsilcisinin puan cetvelindeki yerine baktığımızda dış saha müsabakalarında daha çok puan aldığını görüyoruz. Deplasman maçlarında 8 puan ( 4 galibiyet, 7 mağlubiyet) kaydeden Akçaabat Tütün dış sahada play off mücadelesi veren Antalyaspor ve Nilüfer Belediyesi kadar puan topladı. Bu arada ligde oynadığı son 5 maçı da kaybeden Trabzon Akçaabat Tütün dış saha müsabakalarında attığı 296 gole(26.9 ortalama) karşılık 344 gol (31.3 ortalama) yedi.

Ligin ilk yarısında oynanan müsabakayı ise 30-29 Amasya Taşova kazanmıştı.

MERZİFON BELEDİYE-MARMARAGÜCÜ

Bu sezon Göztepe’ye kendi evinde Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında ilk mağlubiyetini yaşatmasına rağmen, kendi evinde rakibine mağlup olunca elenen Merzifon Belediyesi de lige döndü. Dış sahada haftalar sonra ilk mağlubiyetini Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nden alan Merzifon Belediyesi 27 puan ile 5.sırada bulunuyor. Ligin en çok beraberlik ( 7 beraberlik) alan takımı olan Merzifon temsilcisi iç saha maçlarında 13 puan ( 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet) buldu. Kendi evinde çıktığı maçlarda 322 gol ( 29.8 ortalama) kaydeden Merzifon Belediyesi 304 gole ( 27.6 ortalama) engel olamadı. Evinde son olarak 14.haftada Beşiktaş MOGAZ’A  33-30’lük skor ile mağlup olan Merzifon temsilcisi daha sonra iç sahada çıktığı 4 maçta 5 puan ( 1 galibiyet, 3 beraberlik) kaydetti.

Ligde şu ana kadar oynadığı maçlarda sadece 4 puan bulan ve 12.sırada yer alan Marmaragücü bir mucize olmazsa play out oynayacak. Ancak play out etabında puanlar yarıya bölüneceği için İstanbul takımının işi kolay gözükmüyor. Deplasman maçlarında sadece 2 puan ( 1 galibiyet ve 10 mağlubiyet) bulan Marmaragücü bu müsabakalarda 253gol ( 23 ortalama) kaydederken 399 gol ( 36.3 ortalama) yedi.

Takımların ligin ilk yarısında İstanbul’da ki karşılaşmasında kazanan taraf 39-27 ile Merzifon Belediyesi olmuştu.

 MALİYE MİLLİ PİYANGO-NİLÜFER BELEDİYESİ

Ligin en başarılı defans yapan takımlarından biri olması rağmen aynı başarıyı hücumda gösteremeyen ve play off şansını kaybeden Maliye Milli Piyango  play out’a mümkün olan en yüksek puan ile girmeyi hedefliyor. Nilüfer Belediyesi ile oynayacağı müsabaka öncesinde 17 puan ile 10.basamakta yer alan Başkent temsilcisi evinde 8 puan ( 4 galibiyet ve 7 mağlubiyet) buldu. Maliye Milli Piyango iç saha müsabakalarında rakip ağlara bıraktığı 293 gole (26.6 ortalama) karşılık kalesinde 291 gol (26.4 ortalama) gördü. Ankara takımı ligde oynadığı son 2 maçta da sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Geçen hafta Bursa’da Merzifon Belediyesi’ni mağlup ederek önemli bir galibiyete imza atan Nilüfer Belediyesi ise Ankara deplasmanı öncesinde 22 puan ve averaj ile 8.sırada yer alıyor. Bursa temsilcisi dış sahada hanesine 8 puan (3 galibiyet,2 beraberlik ve 6 mağlubiyet) yazabildi. Ligin en başarılı defans yapan takımlarından biri olan Nilüfer Belediyesi, Merzifon Belediyesi gibi güçlü bir takımı sadece 18 sayıda tutmuştu. Bursa temsilcisi dış saha maçlarında son galibiyetini 18.haftada Trabzon Akçaabat Tütün’den 33-21’lik skor elde etti. Bursa temsilcisi son 2 dış saha maçını ise kaybetti. Nilüfer Belediyesi deplasmanda oynadığı müsabakalarda 305 gol (27.7 ortalama) atarken 295 gol (26.8 ortalama)yedi.

Bursa’da sezonun ilk devresinde oynanan müsabaka ise 24-24 beraberlik ile sonuçlanmıştı.

 TRABZONSPOR-GÖZTEPE

Hafta içinde oynanan maçların ardından Türkiye Kupası’nda yarı final vizesi alan iki takımın maçında Trabzonspor evinde Göztepe’yi misafir edecek. Normal sezonda evinde son karşılaşmaya çıkacak olan Trabzonspor 26 puan ile 6.sırada yer alıyor. Bu sezon kendi evinde başarılı performans sergileyen Bordo Mavililer iç sahada 15 puan ( 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet) topladı. Kendi evinde 341 gol ( 31 ortalama) kaydeden Trabzonspor 279 gole (25.4 ortalama) engel olamadı. Bordo Mavililer genel toplama bakıldığında da Beşiktaş MOGAZ’dan sonra ligin en az gol yiyen takımı ( 570 gol,25.9 ortalama) durumunda. Bordo Mavililer ligde oynadığı son 4 maçı da kazanarak hanesine 8 puanı yazdı.

Bu sezon ilk defa yükseldiği Süper Lig’de başarılı bir grafik çizen özelikle İzmir’de topladığı puanlar ile üst sıralara tırmanan Göztepe, Trabzon deplasmanı öncesi 32 puan ile 2.sırada bulunuyor. Geçen hafta ligde kendi evinde Beşiktaş MOGAZ’a mağlup olarak ilk mağlubiyetini alan Göztepe’nin deplasman karnesi de son haftalarda yükseliyor. İzmir temsilcisi dış sahada oynadığı son 3 maçı da kazanırken deplasman karşılaşmalarında 12 puanı ( 6 galibiyet ve 5 mağlubiyet) hanesine yazdı. Sarı Kırmızılılar dışarıda çıktığı karşılaşmalarda bulduğu 333 gole ( 30.3 ortalama) karşılık 300 gol (27.3 ortalama) yedi.

Sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı Göztepe 26-24 kazanmıştı.

ANKARA B.Ş.B.-HENTBOL İHTİSAS

 Başkentin ligdeki 2 temsilcisinin maçında Ankara B.Ş.B ile Hentbol İhtisas karşı karşıya gelecek. Zağnos Hentbol’u saf dışı bırakarak kupada yarı final vizesi alan Ankara B.Ş.B bu maç öncesinde 31 puan ile 3.sırada. Geçen hafta Antalyaspor’a deplasmanda 33-29 mağlup olarak dış sahada oynadığı son 4 karşılaşmada 3 mağlubiyetini alan Ankara B.Ş.B buna karşılık kendi evinde daha başarılı bir performans sergiliyor. Bu sezon evinde hiç yenilmeyen Ankara B.Ş.B bu maçlarda  20 puan  ( 9 galibiyet ve 2 beraberlik) topladı. Başkent temsilcisi iç sahada  342 defa gol (31.1 ortalama) sevinci yaşarken aynı maçlarda 286 gol (26 ortalama) yedi.

Ligde oynadığı bütün maçları kaybeden Hentbol İhtisas ise haftalardır puan sıralamasının en alt basamağına demirlemiş durumda. Ligin en az atan ve en fazla gol yiyen takımı olan Hentbol İhtisas dış saha maçlarında bulduğu 249 gole (22.6 ortalama) karşılık kalesinde ise 412 gol (37.4 ortalama) gördü.

Ligin ilk devresinde ki maçta da Ankara B.Ş.B sahadan 45-25 galibiyet ile ayrılmıştı.


//

Bakmadan Geçme