Erkekler Süper Lig’de 2.devre heyecanı

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde perde yaklaşık 1.5 aylık aranın ardından bugün başlıyor.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET

Erkekler Süper Ligi’nde perde yaklaşık bugün saat 13.00 de oynanacak olan Antalyaspor-Hentbol ihtisas maçıyla start alacak.

30 Ocak 2016

13:00 Antalyaspor-Hentbol İhtisas

31 Ocak 2016

13:00 Zağnos Hentbol-Trabzon Akçaabat Tütün SK

13:00 Amasya Taşova-Anafen Koleji

15:00 M.Milli Piyango Göztepe

15:00 Merzifon BLD-Beşiktaş

17:00 Ankara BŞ BLD-Nilüfer BLD

ANTALYASPOR-HENTBOL İHTİSAS

İki takımın ligin ilk yarısında oynadığı maçı 38-19 ile kazanan taraf Antalyaspor olmuştu. İlk devre sonunda aldığı 4 galibiyet, 1 beraberlik ile 9 puan toplayan Akdeniz temsilcisi üst sıralara tırmanmayı hedefliyor .İlk 12 maç sonunda oynadığı bütün maçları kaybederek puansız son sırada yer alan rakibi karşısında Antalyaspor favori durumda.

ZAĞNOS HENTBOL-TRABZON AKÇAABAT TÜTÜN SK

İlk yarı rakibine göre daha başarılı bir performans sergileyen Zağnos Hentbol 12 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonunda hanesine 15 puan yazdırarak 6.basamakta yer almışı. Trabzon Akçaabat Tütün Spor pek de iç açıcı bir grafik çizmedi. İlk yarıyı 3 galibiyet, 9 yenilgi ile 11.sırada kendine yer bulabildi. Evinde oynadığı 6 karşılaşmanın 4’ünde sahadan galibiyet ile ayrılan Zağnos Hentbol sadece 1 yenilgi aldı.Trabzon Akçaabat ise dış sahadaki 6 maçında sadece 1 defa galibiyet alırken 5 defa mağlup oldu. Ligin ilk yarısında Trabzon da oynanan maçı da 30-20 kazanan Zağnos Hentbol olmuştu.

AMASYA TAŞOVA-ANAFEN KOLEJİ

Kendi evinde oynadığı maçlarda ligin başarılı takımlarından biri olan Amasya Taşova 6 galibiyet, 4 beraberlik alarak 16 puan topladı. Sadece 2 mağlubiyet alan Amasya Taşova kendi evinde sadece 1 yenilgi alırken 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile başarılı bir performans sergiledi. İlk yarı sonunda oynadığı maçlarda sadece 1 galibiyet alabilen ve 2 puanla 12 sırada yer alan Anafen Koleji deplasmanda galibiyet alamayan 2 takımdan biri. Dış sahada oynadığı 6 maçı da kaybeden Anafen Koleji’ne güçlü rakibi karşısında işi zor. Ligin ilk yarısında da AnaFen Koleji’ni deplasmanda 38-20 mağlup eden Amasya Taşova galibiyet ile 2.devreye başlamak istiyor.

M.MİLLİ PİYANGO-GÖZTEPE

Bu sezon Süper Lige yükselen Göztepe ile rakibine göre lig tecrübesi daha fazla olan Maliye Milli Piyango arasında oynanan ilk maçı İzmir temsilcisi 25-20 kazanmıştı. İlk 12 maçlık periyot sonunda 4 galibiyet ve 1 beraberlikle sadece 9 puan toplayabilen Maliye Milli Piyango kendine 10.basamakta yer bulabildi. Dış sahada oynadığı maçlarda nispeten daha başarılı gözüken Başkent takımı deplasmanda 5 puan (2 galibiyet,1 yenilgi) elde etti. Kendi sahasında oynadığı 6 maçı da kazanan Göztepe’nin kendi evinde toplam 186 gol bularak yüksek bir ortalama( maç başına 31 gol) yakaladı. Ankara ekibinde sakat oyuncuların bulunması Hüseyin Taşcan yönetimindeki M.M.Piyango’ya sıkıntılar yaşatıyor.

MERZİFON BLD-BEŞİKTAŞ MOGAZ

Son yıllarda ligimiz de şampiyonluklara ambargo koyan ve ilk yarıyı da sadece 1 yenilgi ile toplam 22 puanla ilk sırada tamamlayan Beşiktaş Mogaz, ikinci yarıya da galibiyetle başlamak istiyor. Deplasmanda aldığı Ankara Büyükşehir Belediye Spor mağlubiyeti dışında oynadığı bütün maçları kazanan Beşiktaş Mogaz, Merzifon Belediye Spor ile İstanbul da oynadığı ilk karşılaşmayı da 27-17 kazanmıştı. İlk devre maçlarını 7 galibiyet, 2 beraberlik ve toplam 16 puanla 5.sırada tamamlayan Merzifon Belediye Spor kendi evinde oynadığı karşılaşmaları da 8 puanla kapadı. Lider Beşiktaş Mogaz galip gelerek 2.devreye deplasman galibiyeti ile başlamak istiyor.

ANKARA BŞ BLD-NİLÜFER BLD

İlk yarıyı 9 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyetlik performansla 19 puan toplayarak 2.sırada kapatan Başkent temsilcisi kendi evinde oldukça başarılı bir grafik ( 5 galibiyet,1 beraberlik,11 puan) çizdi. İki takımın Bursa’da oynadığı ilk maçı 27-23 Ankara Büyükşehir Belediye Spor kazandı. İlk devre sonucunda toplam 13 puan ( 5 galibiyet, 3 beraberlik) ile 8 .sırada yer alan Nilüfer Belediye Spor dış sahada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 6 puan alabildi. 

İLK YARI SONUNDA ENLER

İÇ SAHA EN ÇOK GALİBİYET ALAN TAKIM: Beşiktaş Mogaz ve Göztepe 6 galibiyet

İÇ SAHA EN ÇOK MAÇ KAYBEDEN TAKIM: Hentbol İhtisas 6 mağlubiyet

DIŞ SAHA EN ÇOK MAÇ KAZANAN TAKIM: Beşiktaş Mogaz 5 galibiyet

DIŞ SAHA EN ÇOK MAÇ KAYBEDEN TAKIM: Ana fen Koleji ve Hentbol İhtisas 6 mağlubiyet

İÇ SAHA EN ÇOK BERABERE KALAN TAKIM: Merzifon Belediye Spor 2 beraberlik

DIŞ SAHA EN ÇOK BERABERE KALAN TAKIM: Amasya Taşova Spor 3 beraberlik

İÇ SAHA EN GOLCÜ TAKIM: Beşiktaş Mogaz 203 gol

DIŞ SAHA EN GOLCÜ TAKIM: Beşiktaş Mogaz 191 gol

İÇ SAHA EN AZ GOL ATAN TAKIM: Hentbol İhtisas 121 gol

İlk yarı maçları sonucunda takımlarının en golcü isimleri ise şu oyuncular;

AKÇAABAT TÜTÜN SPOR: Rati MSKHVILDZE 82 GOL

AMASYA TAŞOVA: Vladimir DURİÇ 66 GOL

ANA FEN KOLEJİ:Boban MIKOVİÇ 38 GOL

ANKARA HENTBOL İHTİSAS:Can MAKASOĞLU 49 GOL

ANTALYASPOR: Dalibor SUKİÇ 50 GOL

BEŞİKTAŞ MOGAZ: Darko DJUKİÇ 72 GOL

ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE SPOR: Oleksandr POLTARATSKYI 59 GOL

GÖZTEPE: Onur ERÇİN 60 GOL

MERZİFON BLD: Taner ÖYMEN 85 GOL

M.MİLLİ PİYANGO: Halil İbrahim ÖZTÜRK 55 GOL

NİLÜFER BLD: Nenad MALENCİÇ 89 GOL

TRABZONSPOR: Viktor LADYKO 69 GOL

ZAĞNOS HENTBOL: Elmir GRADAN 55 GOL




Bakmadan Geçme