Erkekler Süper Lig’de 24.haftaya bakış

Erkekler Süper Ligi'nde Milli Maç arasından sonra heyecan kaldığı yerden devam edecek.

ALİ ERBİL ALTANLAR/HENTBOLHABER.NET -Normal sezonda atık sona  yaklaşılırken 17 Nisan 2016 Pazar günü oynanacak olan 24.hafta maçlarının programı şöyle;

17 Nisan 2016 PAZAR

13:00 Hentbol İhtisas-Amasya Taşova

15:00 Trabzon Akçaabat Tütün-Maliye Milli Piyango

15:00 Antalyaspor-Ankara B.Ş.B

17:00 Marmaragücü-Trabzonspor

17:00 Nilüfer BLD-Merzifon BLD

17:00 Göztepe-Beşiktaş MOGAZ

HENTBOL  İHTİSAS SK -AMASYA TAŞOVA YIBO

Haftanın açılış maçında ligde son sırada yer alan Hentbol İhtisas, Amasya Taşova’yı misafir edecek. Bu sezon ligde oynadığı bütün karşılaşmaları kaybeden Hentbol İhtisas’ın kümede kalması da mucizelere bağlı. Ligin en az gol atan ve en fazla gol yiyen takımı olan Hentbol İhtisas kendi evinde oynadığı maçlarda 200 atarken ( 20 ortalama) 362 golü ( 36.2 ortalama) ağlarında gördü.

Ankara deplasmanı öncesinde 26 puan ile 5.sırada yer alan Amasya Taşova ise hemşerisi Merzifon Belediyesi’nin ardından ligin en fazla beraberlik alan takımı. Amasya  Taşova oynadığı 21 maçın 6’sında sahadan 1 puan ile ayrıldı. Amasya temsilcisi deplasmanda çıktığı müsabakalarda ise 10 puanı ( 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet) hanesine yazdı. Dış sahada çıktığı karşılaşmalarda rakip ağları 280 defa ( 28 ortalama) havalandıran Amasya Taşova buna karşılık 274 gol ( 27.4 ortalama) yedi.

İki takımın ligin ilk yarısında Taşova’da oynadığı maçı da Amasya temsilcisi 43-23 kazanmıştı.

TRABZON AKÇAABAT TÜTÜN SK – MALİYE MİLLİ PİYANGO SK

 Play off şansını kaybeden ve play out’lara daha  yüksek puan ile girmeyi hedefleyen 2 takımın mücadelesi de haftanın sonucu en çok merak edilen maçlarından biri .

Bu zorlu karşılaşma öncesinde 13 puan ile 11.sırada yer alan ev sahibi Akçaabat Tütün SK iç saha maçlarında pek de başarılı bir grafik çizemedi. Kendi evinde sadece 5 puan ( 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet) bulabilen Trabzon temsilcisi 4 maçtır galibiyete hasret. Son galibiyetini  ligin 19 haftasında Marmaragücü deplasmanında 29-27’lik skor ile elde eden Akçaabat Tütün kendi sahasında da oynadığı son 7 maçta sadece 1 puan alabildi. Evinde ligin 15.haftasında Antalyaspor ile 29-29 berabere kalan Trabzon temsilcisi sahasındaki son galibiyetini de 6.haftada Marmaragücü karşısında aldı. 17 Ekim 2015’de oynanan karşılaşmada Marmaragücü’nü 34-27 mağlup eden Akçaabat Tütün o tarihten bu yana iç saha maçlarında 2 puana hasret kaldı. İç saha maçlarında 257 gol ( 25.7 ortalama) atan Trabzon Akçaabat Tütün 304 gole ( 30.4 ortalama) engel olamadı.

Ligin en iyi defans yapan takımlarından biri olmasına rağmen savunmadaki başarısını hücuma yansıtamayan Maliye Milli Piyango bu maç öncesi 15 puan ile 10.basamakta yer alıyor. Deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 7 puan ( 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet) bulan Başkent temsilcisi dış sahada ligin en az gol yiyen takımı. Deplasmanda çıktığı maçlarda rakip ağlara 238 gol ( 23.8 ortalama) gol bırakan Maliye Milli Piyango kalesinde ise 257 gol ( 25.7 ortalama gördü. Maliye Milli Piyango dış sahada ligin en az gol yiyen takımı olsa da aynı zamanda yine dış sahada ligin en az gol atan ekibi olarak son derece ilginç bir istatistiğe imza atıyor. Maliye Milli Piyango dış sahada çıktığı son 5 karşılaşmanın 3’ünden beraberlik ile ayrıldı.

İki takımın ligin ilk devresinde oynadığı müsabaka da 28-26 Trabzon Akçaabat Tütün lehine sonuçlanmıştı.

ANTALYASPOR -B.B.ANKARASPOR

Ligde play off’a girme savaşı veren Antalyaspor zorlu Ankara B.Ş.B  müsabakası öncesinde 21 puan ile 8 sırada yer alıyor. Özelikle ligin 2.yarısında aldığı puanlar ile çıkışa geçen Kırmızı Beyazlılar kendi evinde daha başarılı performans sergiliyor. İç sahada çıktığı müsabakalarda 13 puan ( 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet) kaydeden Akdeniz temsilcisi, Malenciç’in transferi ile gol istatistiğini de yükseltti. Kendi evindeki maçlarda rakip ağlara 316 gol (28.7 ortalama) bırakan Antalyaspor aynı karşılaşmalarda 276 gole ise (25.1 ortalama) engel olamadı. Kırmızı Beyazlılar kendi sahasında oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet alarak 8 puan topladı. Kırmızı Beyazlılar bu periyotta sırasıyla Hentbol İhtisas, Nilüfer Belediyesi, Trabzonspor ve Milli Piyango’yu mağlup ederken sadece Göztepe’ye mağlup oldu.

Üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla 2.sıradaki yerini Göztepe kaptıran Ankara B.Ş.B ise 31 puan ile 3 basamakta yer alıyor. Dış sahada kendi evinde oynadığı maçlara göre başarılı bir grafik çizemeyen Başkent temsilcisi deplasman karşılaşmalarında 11 puan (5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet) topladı. İlk 4 sırada yer alan takımlar arasında dış sahada en az puan toplayan Ankara B.Ş.B  deplasmanda oynadığı son 3 maçta sadece 1 puan( 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik) bulabildi. Başkent takımı dış saha müsabakalarında 300 gol ( 30 ortalama) atarken 271 gol ( 27.1 ortalama) yedi.

İki takımın ligin yarında Ankara’da oynadığı maçı da Ankara B.Ş.B 25-24 kazanmıştı.

MARMARAGÜCÜ-TRABZONSPOR

Ligde oynadığı 21 maçta sadece 4 puan toplayabilen ve 12 .sırada yer alan Marmaragücü’nün bu haftaki rakibi ise Trabzonspor. Yalnızca Hentbol İhtisas ile oynadığı 2 maçı kazabilen Marmaragücü çok büyük olasılıkla play out’a girecek. Ancak İstanbul temsilcisi play out yarışına diğer rakiplerine göre puan olarak oldukça dezavantajlı bir konumda başlayacak. Kendi sahasında çıktığı müsabakalarda 236 gol (23.6 ortalama) kaydeden Marmaragücü kendi kalesinde ise 336 gol ( 33.6 ortalama) gördü.

Özelikle son haftalarda aldığı puanlar ile çıkışa geçen Trabzonspor ise 24 puan ile 6.basamakta bulunuyor. Ligde oynadığı son 3 maçı da kazanan Bordo Mavililer son 5 karşılaşmalık periyot da ise 4 galibiyet elde etti. Ligin en az gol yiyen ekiplerinden biri olan Trabzonspor dış saha maçlarında attığı 278 gole ( 27.8 ortalama) karşılık, 264 gol ( 26.4 ortalama) yedi. Bordo Mavililer deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda kendi evine göre daha başarısız bir grafik çiziyor. Trabzonspor deplasman müsabakalarında 9 puanı ( 4 galibiyet,1 beraberlik ve 5 mağlubiyet) hanesine yazdı.

Ligin ilk yarısında ki müsabaka da 37-22 Bordo Mavililerin lehine sonuçlanmıştı.

NİLÜFER BELEDİYESİ SK – MERZİFON BELEDİYESİ SK

24.Hafta öncesinde hanesinde yazan 20 puan ile 9.sırada yer alan Nilüfer Belediyesi play off yarışının dışında kalmak istemiyor. Zorlu bir fikstürden geçen Bursa temsilcisi son haftalarda seri puan kayıpları yaşadı. Son 3 maçını kaybeden Nilüfer Belediyesi buna rağmen istatistiklere bakıldığında kendi evinde daha başarılı gözüküyor. Bursa temsilcisi iç saha maçlarında 12 puan ( 5 galibiyet,2 beraberlik ve 3 mağlubiyet) toplarken aynı zamanda ligin az gol yiyen takımlarından biri. İç saha müsabakalarında 305 gol ( 30.5 ortalama) kaydeden Nilüfer Belediyesi aynı maçlarda 258  gol ( 25.8 ortalama) yedi. Nilüfer Belediyesi ligdeki son galibiyetini 20.haftada Marmaragücü maçında almıştı.

Ligin en çok beraberlik ( 7 beraberlik) alan takımı olan Merzifon Belediyesi ise 4.sıradaki yerini kaptırmak istemiyor. Bu karşılaşma öncesinde 27 puana sahip olan Merzifon Belediyesi deplasman maçlarında Beşiktaş MOGAZ dan sonra ligin en başarılı 2.takımı durumunda. Amasya temsilcisi dış sahada oynadığı müsabakalarda hanesine 14 puan ( 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet) yazdı. Merzifon Belediyesi haftalardır  adeta mağlubiyeti unuttu. Son 8 maçını 11 puan ( 3 galibiyet ve 5 beraberlik) ile kapatan Amasya temsilcisi son olarak ligin 14.haftasında Beşiktaş MOGAZ’A  Merzifon da 33-30 yenilmişti. Merzifon Belediyesi deplasmanda ki son mağlubiyetini ligin 6.haftasında almıştı. Amasya temsilcisi 17 Ekim 2015 tarihinde oynanan müsabakada Ankara B.Ş.B ‘ne 34-32 mağlup olmuştu.

Takımların ilk yarıda oynadığı karşılaşma ise 24-24 berabere sonuçlanmıştı.

GÖZTEPE-BEŞİKTAŞ MOGAZ

Şüphesiz haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında lider Beşiktaş MOGAZ takipçisi Göztepe’ye konuk olacak.

Bu sezon çıktığı Süper Lig’de özelikle evinde oynadığı maçlarda gösterdiği performans ve topladığı puanlar ile dikkat çeken Göztepe, bu karşılaşma öncesi 32 puana sahip durumda. 2.sıradaki yerini kaptırmak istemeyen İzmir temsilcisi ligde evinde oynadığı bütün maçları kazandı ( 10 maç, 10 galibiyet ve 20 puan). Oynadığı son 6 müsabakayı da 12 puan ile kapatarak galibiyet serisi yakalayan Sarı Kırmızılılar son mağlubiyetini Ankara deplasmanında almıştı. Göztepe ligin 16.haftasında oynadığı müsabakada Ankara B.Ş.B ‘ne 37-29 yenilmişti. Sarı Kırmızılılar son 11 maçlık periyodu ise 20 puan ile ( 10 galibiyet ve 1 mağlubiyet) tamamladı. Sarı Kırmızılılar İzmir’de çıktığı maçlarda rakip fileleri 316 ( 31.6 ortalama) defa havalandırırken kendi kalesinde ise 243 gol ( 24.3 ortalama) gördü. Ligde hiç beraberliği olmayan Göztepe aynı zamanda  genelde ve  iç saha maçlarında ligin en az gol yiyen takımı durumunda.

41 puan ile ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş MOGAZ ise normal sezonu ilk sırada tamamlamayı garantilemiş durumda. Ligin en çok gol takımı olan Siyah Beyazlılar da kendi evlerinde oynadığı bütün maçları kazansa da deplasmanlarda 19 puan ( 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet) kaydetti. Dış sahadaki tek mağlubiyetini ligin.4.haftasında Ankara B.Ş.B karşında alan Beşiktaş MOGAZ o tarihten sonra oynadığı 19 lig maçında 37 puan (18 galibiyet ve 1 beraberlik) kaydetti. Siyah Beyazlılar o periyotta tek puan kaybını Zağnos Hentbol deplasmanında yaşarken ligdeki son 6 maçını da kazanmasını bildi. Beşiktaş MOGAZ deplasmanda çıktığı müsabakalarda 354 gol (32.2 ortalama) bulurken 283 gole (25.7 ortalama) engel olamadı.

Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maç  34-26 Beşiktaş MOGAZ’IN lehine sonuçlanmıştı.


//

Bakmadan Geçme