Erkekler Süper Lig’de normal sezon tamamlanıyor

Erkekler Süper Lig’de 2015-2016 normal lig sezonu, yarın yapılacak 6 maçla tamamlanacak.

13 takımın katılımıyla 26 hafta üzerinden oynanan normal lig sezonunun ardından, puan tablosundaki ilk 8 takım play-off 1. turu’na geçiş yapacak, son 4 takım ise play-out müsabakaları oynayacak. Normal lig sezonu puanları, Süper Gençler Ligi’nde elde edilen toplam puanın %10’u eklenerek hesaplanacak.

Play-off 1. tur müsabakaları, 3 maç üzerinden oynanacak. İlk maç, normal lig sezonunu daha alt sırada, son 2 maç ise daha üst sırada bitiren takımın sahasında yapılacak ve iki galibiyet alan takım, play-off yarı final serisi yükselecek.

5 maç üzerinden 3 galibiyet alan takımın finale yükseleceği play-off yarı final serisinde ise 1. ve 4. maçlar, normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın, 2., 3. ve 5. maçlar, normal sezonu daha üst sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak.

Play-off yarı final serisinden galip çıkan iki takım, aynı şekilde yapılacak play-off final serisinde karşı karşıya gelecek ve lig şampiyonu belli olacak.

Ligde yarın yapılacak 26. hafta maç programı ile Beşiktaş Mogaz’ın lider tamamlamayı garantilediği normal lig sezonunda son puan durumu şöyle:

Maç programı

13.00 Ankara Hentbol İhtisas-Zağnos Hentbol (Prof. Yaşar Sevim)

13.00 Trabzon Akçaabat Tütün Spor-Ankara Büyükşehir Belediyespor (19 Mayıs)

17.00 Nilüfer Belediyespor-Amasya Taşova Spor Kulübü (Nilüfer Belediyesi)

17.00 Marmara Gücü Spor Kulübü-Maliye Milli Piyango (Yakacık İTO)

17.00 Göztepe-Merzifon Belediyespor (Bülent Özkul)

19.00 Beşiktaş Mogaz-Trabzonspor (Süleyman Seba)


//

Bakmadan Geçme