Erkekler Süper Ligi 20.haftaya bakış

Hentbolhaber.Net ekibinden Ali Erbil Altanlar, Erkekler Süper Ligi 20.haftayı ele aldı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Erkekler Süper Ligi’nde 20.Haftanın bütün maçları 12 Mart 2016 Cumartesi günü oynanacak.Karşılaşmaların analizine geçmeden önce programı hatırlayalım;

12 MART CUMARTESİ 2015

13:00 Hentbol İhtisas-Beşiktaş MOGAZ

15:00 Antalyaspor-Trabzonspor

15:00 Zağnos Erkek Henbol-Merzifon BLD

15:00 Trabzon Akçaabat Tütün –Göztepe

17:00 Ankara B.Ş.B-Maliye Milli Piyango

17:00 Nilüfer BLD-Marmaragücü

HENTBOL İHTİSAS-BEŞİKTAŞ  MOGAZ

Erkekler Süper Ligi’nde 20.Haftanın açılış maçında lider Beşiktaş Mogaz son sırada yer alan Hentbol İhtisas’a misafir olacak. Bu karşılaşma öncesi oynadığı bütün maçları kaybeden Hentbol İhtisas’ın puanı bulunmuyor. Kendi evinde ki maçlarda rakip filelere 162 gol (20.25 ortalama) bırakan Başkent temsilcisi kalesinde ise 294 gol (36.75 ortalama) gördü. İç saha maçlarında ve genel toplamda  da(17 maç, 362 gol, 21.29 ortalama)  ligin en az gol atan  takımı  olma istatistiği de Hentbol İhtisas’a ait. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi defterini kapattıktan sonra  lige dönen Beşiktaş Mogaz ise 33 puana sahip. Siyah Beyazlılar bu sezon deplasman da oynadığı karşılaşmalarda 15 puanı ( 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet)hanesine yazdı. Beşiktaş Mogaz  dış sahada 285 gol (31.6 ortalama) kaydederken 240 gole  (26.6 ) engel olamadı. Her iki takım arasında ligin ilk devresinde oynanan müsabakayı Siyah Beyazlılar 38-19 kazanmıştı. Bu maç öncesi ev sahibi Hentbol İhtisas da sakat ve cezalı oyuncu yok. Beşiktaş Mogaz  da ise Ramazan Döne’nin sakatlığı bulunuyor.

ANTALYASPOR-TRABZONSPOR

Haftanın belki de en önemli maçında Antalyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Play off  sıralamasını yakından ilgilendiren müsabaka öncesi ev sahibi Antalyaspor,  16 puan ile 9.sırada bulunuyor. İkinci devre maçlarının başlamasıyla birlikte çıkışa geçen Kırmızı Beyazlılar bu sezon evinde ki  karşılaşmalarda 9 puanı ( 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet) hanesine yazdı. Nenad  Malencic’in transferinin ardından gol yollarında daha etkili olan Antalyaspor iç saha karşılaşmalarında  265 gol (29.4 ortalama) attı. Kırmızı Beyazlılar Antalya’da ki maçlarda 231 gol ( 25.6 ortalama) yedi. Bu arada ligde ilk yarının gol kralı Malenciç son Beşiktaş Mogaz karşılaşmasında 14 gol kaydederken Antalyaspor formasını giydiği 6 karşılaşmada 50 gol  (8.3 ortalama) buldu.

Geçen hafta etkili bir savunma sergilediği müsabakanın ardından Zağnos Hentbolu 22-18 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza atan Trabzonspor ise 18 puan ile 7.basamakta yer alıyor. Deplasman maçlarında 7 puan  ( 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet) toplayabilen Bordo Mavililer dış sahada 219 defa (27.4 ortalama) gol sevinci yaşadı. Trabzonspor buna karşılık kalesinde 217 gol (27.1 ortalama) Bordo Mavililer bu istatistik ile aynı zamanda dış sahada ligin en az gol yiyen takımlarından biri olma özelliğini taşıyor. Trabzonspor deplasmanda ki son galibiyetini 16.haftada yine ligin az gol yine takımlarından Maliye Milli Piyango’yu 26-25 mağlup ederek elde etmişti. İlk yarıda Trabzon da oynanan müsabaka 34-26 ev sahibi takımın lehine sonuçlanmıştı.

Bu karşılaşma öncesinde iki takımın da deyim yerindeyse sakatlıklarla başı dertte.Antalyaspor’da geçen hafta Beşiktaş Mogaz maçında  da oynamayan  Erdinç  Kızıltaş ve Uros  Jevtiç’in yanı sıra Anıl Tanman, Recep Dege’nin sakatlıkları devam ediyor. Almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda bu oyunculardan sadece Recep Dege’nin oynama ihtimali bulunuyor.Trabzonspor cephesinde ise takım katanı İsmail Engin Haliloğlu sakatlığı nedeniyşe yaklaşık 1 ay formasından uzak kalacak. Olexandr Tuikin ve Viktor Ladyko’nun durumu ise maç saatinde belli olacak.

ZAĞNOS ERKEK HENTBOL-MERZİFON BELEDİYESİ

Ligde 4-6’lık arası sıralamayı yakından ilgilendiren müsabaka da Zağnos Hentbol ile Merzifon Belediyesi karşı karşıya gelecek. Beşiktaş  Mogaz beraberliğinin ardından Trabzonspor’a mağlup olan Zağnos Hentbol bu maç öncesinde 19 puan ile 6.basamakta bulunuyor. Evindeki karşılaşmalarda daha başarılı bir grafik çizen Zağnos Hentbol iç saha maçlarında 12 puan (5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi) topladı. Kendi evindeki karşılaşmalarda 260 defa  (28.8 ortalama)rakip fileleri havalandıran Zağnos Hentbol kalesinde ise 243 gol (27 ortalama) gördü. Zağnos Hentbol  kendi evindeki son mağlubiyetini ligin 14.haftasında oynanan Akçaabat Tütün SK maçında 29-27’lik skor ile gördü.

Ligde oynadığı son 4 maçı da berabere tamamlayarak ilginç bir istatistiğe sahip olan Merzifon Belediyesi  20 puan ile 5.sırada yer alıyor. 6 beraberlik ile ligin en çok berabere kalan takımı olan Merzifon Belediyesi evinde olduğu gibi dış sahada da 10 puan ( 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet) kaydetti. Deplasman karşılaşmalarında  227 gol (28.4 ortalama) atan Merzifon Belediyesi buna karşılık 217 gol  (27.1 ortalama) yedi. Dış saha maçlarında  en az gol yiyen takımlarından biri olan Merzifon Belediyesi  ligdeki son galibiyetini ise 12.haftada aldı. 6 maçtır galibiyete hasret olan Amasya temsilcisi 12.haftada oynanan müsabaka da deplasmanda Marmaragücü’nü 39-27 mağlup etmişti. Takımların Merzifon da oynadığı maçı ise 31-30 Merzifon Belediyesi kazanmıştı. Merzifon Belediyespor’da 1 maç cezalı olan Kaleci Yağız Öksüzcük bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

TRABZON AKÇAABAT TÜTÜN-GÖZTEPE

Play off  yarışında var olmayı hedefleyen Trabzon Akçaabat Tütün kendi evinde ligin güçlü takımlarından Göztepe ile zorlu bir karşılaşmaya  çıkacak. Bu maç öncesinde 13 puan ile 10.basamakta yer alan Trabzon Akçaabat Tütün deplasman müsabakaların aksine kendi evinde daha az puan topladı. Dış saha maçlarında 8 puanı ( 4 galibiyet ve 5 mağlubiyet) bulunan Trabzon temsilcisi evinde ise 5 puan (2 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet) alabildi. Kendi sahasında oynadığı karşılaşmalarda  214 defa ( 26.7 ortalama) gol sevinci yaşayan Akçaabat Tütün 232 gole ise ( 29 ortalama) engel olamadı. İç saha maçlarında haftalardır galibiyet hasret olan Trabzon temsilcisi son olarak ligin 6.haftasında Marmaragücü’nü 34-27 mağlup etmişti. Akçaabat Tütün daha sonraki haftalarda  evinde çıktığı müsabakalarda Antalyaspor’dan 1 puan aldı. Bu sezon İzmir’de oynadığı bütün maçları kazanan Göztepe deplasmandaki şansızlığı 2 hafta önce aldığı Antalyaspor galibiyetiyle kırmıştı. 26 puan ile 3 .basamakta kendine yer bulan Sarı Kırmızılılar dış saha da 8 puan ( 4 galibiyet ve 5 mağlubiyet) topladı. Deplasman karşılaşmalarında  265 gol (29.4 ortalama) atan İzmir temsilcisi 251 gol (27.9 ortalama) yedi. Göztepe ilk yarıda İzmir’de oynanan müsabaka da  rakibini 35-26 mağlup etmişti. Trabzon temsilcisinde bu maç öncesi sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Konuk Göztepe’de ise Cenk Köker, M.Berkay Durmaz ‘ın sakatlıkları bulunuyor.

ANKARA B.Ş.B-MALİYE MİLLİ PİYANGO

Ligde Başkenti temsil eden iki takımın maçında Ankara B.Ş.B, Maliye Milli Piyango’yu misafir edecek. Avrupa Kupalarından elendikten sonra bütün konsantrasyonunu lige veren Ankara B.Ş.B haftaya 28.puan ile 2 .sırada giriyor. Bu maçta ev sahibi olarak gözüken Ankara  B.Ş.B  iç saha karşılaşmalarında oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Bu sezon kendi sahasında oynadığı 9 maçın 8 ini kazanan Ankara B.Ş.B  bu karşılaşmaların sadece 1’inden beraberlikle (8.hafta Amasya Taşova ile 24-24 berabere kaldı)  ayrıldı. İç saha müsabakalarında 288 gol (32 ortalama) bulan Ankara B.Ş.B 235 golü (26.1 ortalama) ise kalesinde gördü. Ankara B.Ş.B ligde oynadığı son 2 karşılaşmayı  ise kazanamadı. Önce erteleme maçında Beşiktaş Mogaz’a 33-23 mağlup olan Ankara temsilcisi geçen hafta da deplasmanda  Merzifon Belediyesi ise 31-31 berabere kalmıştı.

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada  Ankara B.Ş.B’Yİ 27-26 mağlup eden  Maliye Milli Piyango  ise 12 puan ile 11 .sırada yer alıyor. Başkent temsilcisi hatırlanacağı gibi geçen hafta Amasya Taşova’yı 29-23 mağlup ederek son derece önemli 2 puanı hanesine yazmıştı. Deplasman maçlarında 6 puan ( 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet) kaydeden Maliye Milli Piyango,  ligin en az gol yiyen takımlarından biri ( 17 maç , 444 gol ve 26.1 ortalama) durumunda. Başkent temsilcisi  dış sahada karşılamalarında ise  oldukça ilginç bir istatistiğe sahip. Deplasman da oynadığı müsabakalarda 194 gol (24.25 ortalama) atan Maliye Milli Piyango aynı müsabakalarda  208 gol( 26 ortalama) yedi. Ortalama olarak Hentbol İhtisas’ın ardından dış saha da en az gol atan Maliye Piyango bununla beraber deplasman da en az gol yiyen takım olma özelliğini taşıyor. 17.haftada Merzifon deplasmanından 31-31’lik  skor ve 1 puan  ile dönen  Maliye Milli Piyango  dış saha  takımı olarak çıktığı  müsabakalarda son galibiyetini 10.hafta da Hentbol İhtisas’ı 31-18 mağlup ederek elde etti.

Bu maç öncesinde Ankara B.Ş.B’de Taner Günay’ın sakatlığı devam ediyor.Alican Göçmen ve Cemal Kütahya ise hasta. Maliye Milli Piyango cephesinde ise  sakatlığı devam eden Muhammet Taş  ve Çağrı Aydın forma giyemeyecek.

NİLÜFER BELEDİYESİ-MARMARAGÜCÜ

Play-Off bileti almak için özelikle  Antalyaspor ve Trabzonspor ile amansız bir yarışa giren Nilüfer Belediyesi,  Marmaragücü ile Bursa’da karşılaşacak. Bu maça çıkmadan önce 18 puana sahip olan Nilüfer Belediyesi 8.sırada yer alıyor. Uzun süren 2 puan hasretinin ardından oynadığı son 2 karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan Bursa temsilcisi geçen haftayı ise maç yapmadan geçirmişti. Nilüfer Belediyesi bu sezon iç sahada çıktığı karşılaşmalarda 10 puanı ( 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet) hanesine yazdı. Bu maçlarda 240 gol  ( 30 ortalama) atan Bursa temsilcisi 213 gol ( 26.6 ortalama) yedi. Nilüfer Belediyesi aynı zaman da iç sahada oynanan karşılaşmalara ligin en az gol yiyen takımlarından biri olma özelliğini de taşıyor.

4 puan ile ligin 12.sırasında bulunan  Marmaragücü ise deplasman müsabakalarında sadece 2 puan ( 1 galibiyet,ve 8 mağlubiyet) alabildi. ligin en çok yiyen takımı ( 18 maç, 632 ortalama ve 35.1 ortalama) olan İstanbul temsilcisi dış sahada da kalesinde en çok gol iki takımdan biri. Deplasman oynadığı maçlarda 208 defa ( 23.1 ortalama) gol sevinci yaşayan Marmaragücü 327 gole ( 36.3 ortalama) engel olamadı.Takımların ligin ilk yarısında İstanbul’da oynadığı maçı da Nilüfer Belediyesi 30-21 kazanmıştı.Bu  karşılaşma öncesi  iki takımda da sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor




Bakmadan Geçme