Erkekler Süper Ligi haftaya bakış ve toplu sonuçlar

THF Erkekler Süper Ligi 22. Hafta genel görünüm, toplu sonuçlar ve gelecek haftaya bakış.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Erkekler Süper Ligi 22. Haftası bugün oynanan karşılaşmalarla sona erdi.

Normal sezonun bitmesine kısa süre kala Erkekler Süper Ligi’nde mücadele kızışırken, artan tansiyon ve teknik heyetlerin strateji savaşları skorlara da yansımaya başladı. BŞB Ankaraspor ile lider Beşiktaş Mogaz arasında oynanan karşılaşma dışında üç maç 1 sayı farkla diğer üç maç ise 2 sayı farkla sona erdi.

TOPLU SONUÇLAR
Amasya Taşova YİBO (33) – (31) Trabzonspor

Konya Selçuklu BSK (34) – (35) İstanbul Anafen Koleji SK

Antalyaspor (25) – (23) Mersin Hantaş Sportif

Rainbow Kayseri SK (26) – (24) Gençlerbirliği

İzmir BŞB SK (27) – (28) Nilüfer BSK

Ankara İl Özel İdare SK (25) – (24) Maliye Milli Piyango SK

BŞB Ankaraspor (22) – (28) Beşiktaş Mogaz HT

MÜCADELE KIZIŞIYOR
Deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 22-28 kazanan Beşiktaş Mogaz 21 galibiyet ve Anafen karşısında aldığı bir mağlubiyetle topladığı 42 puan ile en yakın rakibinin 8 puan önünde yer alarak normal sezonu lider olarak bitirmeyi garantilemiş görünüyor.

Süper Lig’in iki köklü kulübü Nilüfer Belediyesi SK ile BŞB Ankaraspor 34 ve 33 puanla 2. ve 3. sırada yer alarak play-off aşamasına avantajlı girecek takımlar arasına isimlerini yazdırdılar.

Süper Lig’in yeni ve genç ekibi Amasya Taşova YİBO bugün Trabzonspor’u mağlup ederek play-off’a giden yolda kritik 2 puan kazandı. 23 puanla 4. ve 5.  sırada bulunan Trabzonspor ve Amasya Taşova ile 22 puanla 6. sırada bulunan Maliye Milli Piyango şu anki tabloda alt sıralarda yer alan rakipleriyle puan savaşında olmaya devam edecek.

Yukarıdaki bu üçlüyü 19, 18 ve 17’şer puanla takip eden Ankara İl Özel İdare SK, Rainbow Kayseri SK, Gençlerbirliği, Mersin Hantaş Sportif, İstanbul Anafen Koleji ve Antalyaspor ise önümüzdeki birkaç hafta içinde puan ya da puanlar toplayabilmek için kıyasıya bir mücadele içinde olacak.

Süper Lig’e bu sezon yükselen genç ekiplerden Konya Selçuklu Belediyesi 22 hafta sonunda 12 puan toplayabildi. Süper Lig’in şampiyonluk yaşamış köklü ekiplerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi SK ise zor günler geçirdiği sezonda sadece üç galibiyet alabildi ve 9 puan ile son sırada yer alıyor.

HAFTANIN MAÇLARI
Bugün oynadığı BŞB Ankaraspor maçından sonra İstanbul’a dönmeyen Beşiktaş 13 Mart Cuma günü Maliye Milli Piyango ile karşılaşacak.

15 Mart Pazar günü ise beş maç oynanacak. Lig ikincisi Nilüfer BSK, sondan ikinci sırada bulunan Selçuklu BSK’yı konuk ederken 17 puan ile 11. sırada yer alan Anafen Koleji’nin rakibi Süper Lig’in flaş ekibi Amasya Taşova olacak.

Haftanın tansiyonu yüksek maçlarından biri 19 puanı bulunan Rainbow Kayseri ile 18 puanı bulunan Mersin Hantaş arasında oynanacak. Her iki takım da sahaya kazanmak için çıkacak. Seyir zevki yüksek bir karşılaşma olması muhtemel mücadelenin sonucu, sonraki 6 içinde yer alan diğer takımları da yakından ilgilendirecek.

Ankara derbisinde Gençlerbirliği ile BŞB Ankaraspor kozlarını paylaşırken sezonun ilk yarısında yaşadığı kötü günlerden sıyrılan Antalyaspor ise Trabzon deplasmanına gidecek.

Ankara İl Özel İdare ise 17 Mart Salı günü son sıradaki İzmir BŞB’yi konuk edecek.

Bakmadan Geçme