Erkeklerde Çeyrek Finalistler belli oldu

Tokyo 2020 Hentbol’da Erkekler kategorisinde çeyrek finalistler belli oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Tokyo Olimpiyatları Erkekler Hentbol de grup maçları bugün oynanan 6 karşılaşmayla tamamlandı. Bahreyn ilk defa katıldığı Olimpiyat Oyunlarında son 8 takım arasına kalmayı başardı.

 A GRUBU

İSPANYA:36 ARJANTİN:27 

A Grubunda günün açılış maçında İspanya daha önce çeyrek final şansını yitiren Arjantin ile karşılaştı. İspanya fazla zorlanmadığı karşılaşmanın ilk devresini 17-12 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci bölümünde de görünüm değişmedi. Üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar sürdüren İspanya grup maçlarını Arjantin’i 36-27 mağlup ederek 8 puanla tamamladı. İspanya A grubu ikincisi olarak çeyrek finale kalırken oynadığı 5 maçı da kaybeden Arjantin Olimpiyatlara veda etti.

İspanya bu karşılaşmada 7 metre atışlarında 4/5 isabet kaydederken Arjantin aynı kategoride %50 (3/6) isabet ile oynadı.

Aleix Gomez 6 (6/7) Ferran Sola Sala da 5 golle (5/8) İspanya’nın en golcü oyuncuları oldular. Yine İspanya’da Adrian Figueras (4/4),  Julen Aquizi (4/4) ve Jorge Maqueda (4/6) toplam 12 golle galibiyete katkıda bulundular.

Arjantinde ise Ariel Simonet 4 golle takımının en golcü oyuncusu oldu. 

Haber

NORVEÇ:32 FRANSA:29

A Grubunda günün sonucu merakla beklenen maçlarından birinde Norveç ile Fransa karşılaştı. Grubun sıralaması belirlenmesi içinde önem taşıyan bu karşılaşmanın ilk yarısı büyük çekişme içinde geçti. Oyundaki denge skora da yansıyınca devre 15-15 berabere sonuçlandı. Maçın 2.yarısında rakibine göre daha iyi hücum performansı sergileyen Norveç sahadan 32-29 galibiyetle ayrıldı. Bu önemli galibiyetin ardından puanını 6 yapan Norveç, 49 yıl sonra katıldığı Olimpiyatlarda çeyrek finalist oldu. 8 puanda kalan Fransa daha önce çeyrek finale kalmayı garantilemişti.

Norveç 7 metre atışlarında %50 isabet (4/8) isabet kaydederken Fransa ise aynı kategoride 2/2 ile oynandı.

Norveç’in yıldızı Sander Sagosen kapasitesine  göre  düşük bir isabet yüzdesiyle  (%44)  oynamasına rağmen 7 golle (7/16 ) maçın en skorer ismi oldu.Sagosen 9 metre kullandığı 6 atışta sadece 1 gol buldu. Norveç de Kevin Gulliksen 5 (5/6) Bjarte Myrhol ise 4 golle (4/4) skora katkıda bulundu.

Bu mağlubiyete rağmen grup maçlarını ilk sırada tamamlayan Fransa’da ise Hugo Descat (5/5) ve Nikola Karabatiç de (5/7) beşer golle maçı tamamladılar.%100 isabet oranı ile oynayan Luc Abalo ise İspanya ağlarına 4 gol bıraktı.

Haber

ALMANYA :29 BREZİLYA:25

  A grubunda çeyrek finalist olacak son takımı belirleyecek maçta Almanya, Brezilya engelini geçerek hedefine ulaştı. İlk yarısını da 16-12 önde tamamladığı mücadeleden 29-25 galibiyetle ayrılan son Olimpiyat 3. Almanya, son 8 takım arasına kalmayı başardı. Bu sonuçla 2 puanda kalan Brezilya Olimpiyat Oyunlarına veda etti.

Karşılaşmanın hakemleri sadece 3 defa 7 metre için düdük çalarken her iki takımda bu atışları  (Almanya1/1), Brezilya 2/2) kaçırmadı.

Almanya da Steffen Weinhold (6/7) ve Juri Knorr  (6/9) altışar golle takımları adına en golcü isimler oldular. Brezilya da ise Brezilya Dutra 7 golle (7/12) maçın en skorer oyuncusu olurken Dutra’nın takım arkadaşı Joao Pedro Silva da 5 gol kaydetti.

A GRUBU SIRALAMASI

Grup maçlarının tamamlanmasının ardından  A grubunda puan durumu şu şekilde oluştu;

1) Fransa 8 puan

2) İspanya 8 puan

3) Almanya 6 puan 

4) Norveç 6 puan 

5) Brezilya 2 puan

6 ) Arjantin 0 puan

 İlk 4 sırayı Fransa, İspanya, Almanya ve Norveç çeyrek final bileti alırken Güney Amerika ülkeleri Brezilya ve Arjantin elendi.

Haber

B GRUBU

PORTEKİZ :30 JAPONYA:31

 B Grubunda günün ilk maçında ev sahibi Japonya, Portekiz’in rakibi oldu. Bu maça çıkana kadar galibiyeti bulunmayan Japonya çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk 30 dakikasını 16-14 önde  kapadı. Üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettiren ev sahibi ülke sahadan 31-30 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Japonya ve Portekiz 2 puanla grup maçlarını tamamladı.

Japonya ile Portekiz bu karşılaşmanın ardından averajla Olimpiyat Oyunlarına veda etti.

İki takım maç boyunca toplam 6 tane 7 metre atışı kazanırken (Portekiz 1/3), Japonya 2/3) Hakemler Portekiz için 4, Japonya içinde 2 defa 2 dakika cezası düdüğü çaldı.

 Japonya’da Tokuda Rennosuke 6 ( 6/7) ve Hiroki Mitoki 5 golle (5/8) en golcü isimler oldular. Andre Gomes (4/7), Rui Silva (4/8), Joa Ferraz (4/8) ve Antonia Areira (4/9) 4’er golle oynadılar.

Haber

MISIR:30 BAHREYN:20

Tokyo Olimpiyatların flaş takımı Mısır’ın bu turnuvanın deyim yerindeyse “Peri Masalı”nı yaşayan takımı olmayı devam ediyor. Aslında Mısır Hentbol Milli Takımının ayak sesleri bu yılın başında kendi ülkesinde yapılan gelmeye başlamıştı. 

Mısır bugün grubunda oynadığı son maçında Bahreyn engelini kolay geçti. İlk yarısını 15-7 önde tamamladığı karşılaşmayı 30-20 kazanan Mısr grup aşamasını 8 puanla tamamlayarak çeyrek finale kalmayı başardı. Bahreyn ise bu yenilgiye rağmen üçlü averajla ilk defa katıldığı Olimpiyat Oyunlarında son 8 takım arasına adını yazdırdı.

Mısır maç boyunca sadece 2 defa 7 metre atışı kullanırken bu atışlarda 1 gol buldu.Bahreyn ise 7 metre atışlarında 3/4 isabet kaydetti.

Ahmed El Ahmar 5 golle (5/8)  Mısır’ın ve karşılaşmanın en golcü oyuncu oldu.Yine Mısır adına Ahmed Mesilhy (4/5), Ömer El Wakil (4/5) ve Seif Eldereaa (4/7) da dörder golle galibiyete katkıda bulundular.

Mısır kalecisi Muhammet Eltayar da %45 (15/45) kurtarış yüzdesiyle önemli bir performans sergiledi.

Bahreyn adına ise en golcü isim Mısr ağlarına 4 gol bırakan Mohammed Ahmed oldu. 

Haber

 DANİMARKA:30 İSVEÇ: 33

 Olimpiyat Oyunları Erkekler Hentbol de grup maçları İskandinav Derbisi ise sona erdi. Bu grubunda da sıralamayı belirleyecek olan karşılaşmada daha önce çeyrek finale kalmayı garantileyen Danimarka ve İsveç karşı karşıya geldi. Hatırlanacağı gibi iki takım Ocak ayında Dünya Şampiyonası  finalinde karşılaşmış ve gülen taraf Danimarka olmuştu. 

 Bu önemli karşılaşmada rakibine göre daha etkili oynayan taraf İsveç oldu. İskandinav derbisini 33-30 kazanan İsveç rakibi Danimarka gibi grup maçlarını 8 puanla tamamladı. Mücadelenin ilk devresi de 17-13 İsveç lehine sonuçlandı. Son Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Danimarka bu mağlubiyete rağmen  sıralamanın 3 lü averajla belirlendiği  B Grubunu lider tamamladı. Mısır’ın ikinci olduğu grupta İsveç de 3. basamakta yer aldı.

İsveç maç boyunca hiç 7 metre atışı kullanmazken Danimarka 7 metre çizgisinden % 60 (3/5) isabetle oynadı. İsveç 6 defa 2 dakika cezası alarak 12 dakika eksik oynarken Danimarka için 2 defa bu ceza uygulandı.

Lukas Sandel  (6/7) ve Jonathan Carlsbogard  (6/10) altışar golle İsveç’in en golcü oyuncuları oldular.Albin  Lagergren 5 golle (5/6) galibiyete katkıda bulundu.

Danimarka da ise Johan Hansen (5/7) ve Mathias Gidsel (5/7) beşer defa İsveç ağlarını havalandırdılar.

  

B GRUBU SIRALAMASI

1) Danimarka  8 puan 

2) Mısır        8 puan

3) İsveç        8 puan

4) Bahreyn   2  puan

5) Portekiz   2 puan

6) Japonya   2 puan

Bu sonuçların Danimarka,Mısır,İsveç ve Bahreyn çeyrek finale yükseldiler. Portekiz ve Japonya da Olimpiyatlara veda etti. Bu grupta ilk 3 ve son 3 sıralamayı takımların kendi aralarında oynadığı üçlü averaj sistemi belirledi.

Bakmadan Geçme