Erkeklerde Şampiyon FRANSA

Londra Olimpiyat oyunları Hentbol de son buldu. Kadınlarda Norveç şampiyon olurken ,bugün oynanan müsabakada ise Fransa mutlu sona ulaştı.Bu önemli müsabakaları Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için Günal ENSARİ yorumladı.

"LONDRA OLİMPİYATLARINDA ERKEKLERDE MADALYALAR  SAHİBİNİ BULDU.

ERKEKLERDE BRONZ MADALYAYI  HIRVATİSTAN VE GÜMÜŞ MADALYAYI  DA İSVEÇ ALIRKEN, ALTIN MADALYANIN SAHİBİ DE FRANSA OLDU.
 

HIRVATİSTAN –MACARİSTAN   33-26 (13-11)

Bronz madalya için yarı finalde mağlupların karşılaştığı Hırvatistan- Macaristan maçı kalite ve heyecan açısından seyircinin beklentisine yeterince cevap veremedi. 

İlk  yarının 15. Dakikasına kadar iki takımın attığı gollerle denk bir mücadele içinde sürdü. 6. Dakikada 3-3 ve 15. Dakikada 7-8 lik skorla geçildi. 20. Dakika dolarken  biraz daha da iyi oynamaya başlayan  Macaristan skoru 10-6 yaptı. Ancak bu dakikadan  itibaren savunma  ve  hücumda  üstün görünen Hırvatistan  ilk devreyi de 13-11 önde bitirdi.

İkinci yarıya  da daha iyi başlayan Hırvatlar 39. Dakikayı 23-17 ve 50. Dakikayı 27-22 önde bitirdi. Son 15 dakikada  Macaristan yenilgiyi kabul eden  bir oyun sergiledi. Bu nedenle maçın büyük bir mücadele içinde  geçtiği söylenemez. Bunu iyi değerlendiren Hırvatistan maçı da 33-26 önde bitirdi ve Olimpiyatların Bronz madalyasının sahibi oldu.

Haber
 

FİNAL MAÇI

FRANSA  – İSVEÇ   22-21  (10-8)

Fransa – İsveç arasında oynanan  maçta final adına hentbol üst düzeyde oynandı. Hentbol adına ne kadar güzellik varsa bu maçta sergilendi diyebilirim. Kısacası bütün  Dünya’nın  izlediği maç tek kelimeyle harikaydı. Olimpiyat Finalin adına da  yakıştı. Salonu  dolduran muhteşem  12.000  seyirci vardı ve seyredebilenler şanslıydı. Çünkü bilet yoktu ve alanların bir kısmı da karaborsadan temin etmişti.  Maçın konukları ise Uluslar arası Olimpiyat Komitesi üyesi SHEIKH AHMED AL-FAHAD al-SABAH ve   İsveç Kralı CARL GUSTAV ile  eşi Kraliçesi SILVIA idi.

İlk yarı iki takım da kıyasıya bir mücadele ile başladı.   10. Dakikada da denge vardı. Takımlar 3 er gol kaydedebildiler. Daha sonra  skor 5-5 ve 7-7 geçildi. 20. Dakikada Fransa 8-7 öne geçti.  25. Dakikada da 10-8  yine Fransa öndeydi.  İlk yarının son beş dakikasında iki takım da gol kaydedemeyince  ilk yarının skoru 10-8 Fransa’nın üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıda da  rakibine oranla biraz daha iyi  oynayan Fransa  40. Dakikada 15-13 ve 50. Dakikayı da    18-16 önde kapattı.  Bu dakikadan sonra  maça tüm gücü ile maça asılan İsveç  59. Dakikaya  girilirken farkı bire indirdi ve skor 21-20  oldu. 59:21 de  Abalo  Fransa’nın altın madalyasını getiren golü attı ve durumu 22-20 yaptı. Hemen birkaç saniye sonra İsveç buna  Ekhdal ile cevap verdi. Durum 22-21 oldu. Tam saha adam adama  savunama ile başlayan  İsveç karşısında Fransa antrenörü CLAUDE ONESTA mola aldı. Mola sonrası kalan 12 saniyeyi  hücum etmeden faul  yaptırarak zamanı bitiren  Fransa , Muhteşem  Seyircinin hiç durmayan  tezahüratları  ve ayakta alkışları ile maçı 22-21 kazandı. Bu sonuçla  Olimpiyat Şampiyonu olan Fransa sahada ellerindeki bayrakları ile  coşarak sevinç yumağı haline geldi. Seyirci ile dakikalarca bu sevinci paylaştılar. Bu arada iki takımın da kalecisinin çok iyi oynadığını belirtmek isterim.  

Sevinç sonrası  İsveç takım halinde  Fransızları tebrik etti   ve o da yoğun alkış aldı. 12.000 seyirci madalya töreninde de takımları  yalnız bırakmadı. Her gün 320 civarında basın mensubu hentbol maçlarında görev yaptı.  Tören esnasında ve tören sonrasında da takımlar gazetecilere bol  bol  poz verdi."

Bakmadan Geçme