Erkeklerde Üniligin Şampiyonu 19 Mayıs Üni.

Ünilig Erkekler Hentbol’da final karşılaşması Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi arasında oynandı.

Baştan sona önde götürdüğü mücadeleyi 35-31’lik skorla kazanarakşampiyon olmayı başaran taraf 19 Mayıs Üniversitesi oldu.Müsabakayaözellikle hücumda çok etkili başlayan 19 Mayıs Üniversitesi, ilk 5dakikayı 3-1 önde geçti. Geriye düştükten sonra oyundaki ağırlığınıarttıran ve 3-0’lık seri ile farkı bire kadar indiren AtatürkÜniversitesi, 22. dakikada 8-8’lik beraberliği yakaladı. Bu dakikadansonra geliştirdiği hücumlardan golle dönmeyi başaran taraf 19 MayısÜniversitesi olunca, ilk yarı Samsun ekibinin 15-11’lik üstünlüğüylesonuçlandı.İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Erzurum temsilcisi oldu:15-13. İlerleyen dakikalarda 19 Mayıs Üniversitesi’nin hücumdakietkinlğini arttırmasıyla 43. dakikada fark altıya kadar yükseldi: 24-18.Maçın sonuna doğru yakaladığı farkı korumayı başaran Samsun temsilcisi,Atatürk Üniversitesi’nin tüm çabalarına rağmen karşılaşmadan 35-31galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Müsabakanın ardındanaçıklamalarda bulunan şampiyon takımın antrenörü Yücel Makaracı:"Yaklaşık 7 ay boyunca bu turnuva için çalıştık. Kendi takımlarında ligmücadelesi veren oyunculara sahibiz. Bireysel kalitemiz yüksek, takımolarak da iyiydik. Oyuncularımız istediğimiz her şeyi yaptı ve sonuçtaşampiyonluğu aldık." dedi.

Oynadığıfinal sonucunda ikinci olmayı başaran Atatürk Üniversitesi antrenörüAli Erzurumluoğlu ise: "İstediğimiz gibi oynayamadık. Çok gol kaçırdık,çok hata yaptık. Bu şekilde maçı kazanmak zor. 19 Mayıs Üniversitesitecrübeli bir takım. Bizden daha iyi oynadılar, kendilerini tebrikediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber

Haber Fotoğraf : www.universitelersporligi.org

Bakmadan Geçme