Eski Milli Hentbolcu Zeynur Pehlivan’ın duyguları

Eski Milli Hentbolcu Zeynur Pehlivan, Milli Hentbolcumuz, kaptanımız Cemal Kütahya’nın cenaze töreninin ardından duygularını dile getirdi.

Sözün bittiği yerdeyiz arkadaşlar!

Cemal’i ve oğlunu Allah’a teslim ettik, helalleştik, toprağa verdik ve dönüyoruz.

Ne garip değil mi? Günlerdir topraktan çıksın diye bekledik, bekledik. Ağladık, yalvardık, yakardık. Pekiiii! Biraz önce biz ne yaptık! Biraz önce, geri gelsin dediğimiz o toprağa Cemal’i tekrar verdik. Yetmedi üzerine bir de toprak attık. Topraklar attık. Hayat gerçekten çok garip, çok acımasız, çok anlamsız, ancak bir o kadar da gerçek.

Arkadaşlar! “Cemal için benim yerime de dua edin.” diyen tüm arkadaşların duasını ettim. “Benim yerime bir kürek toprak atın.” diyen birkaç arkadaşın yerine de birer kürek toprak attım.

Ayrıca, mezarlıktan önce gittiğimiz cenaze evinde herkes dua kitaplarından Yasin-i Şerif okurken, affınıza sığınarak, hepiniz adına, “Ben bir de hentbol camiası adına Yasin-i Şerif okumak istiyorum.” diyerek yüksek sesle Cemal’in anne babasının evinde Yasin-i Şerif okudum.

Cemal! İnsanlar düğünde ve ölümde bir araya gelirlermiş. Yukarıdan gördün mü bilmiyorum ama bütün hentbol camiası vardı cenazende… Yurdun her yanından insanlar, yolları seninle bir şekilde kesişmiş hentbolcular vardı. Yüzlerce insan saf tuttu cenazende, binlerce insan, tek yürek olmuş şekilde “Helal olsun! ” diye bağırdı.

Ya! Ne çok sevenin, ne çok arkadaşın, ne çok dostun varmış. Benden de sana “Helal olsun Cemal!” Geriye bıraktığın güzel hatıralar için, iyi bir insan, iyi bir sporcu, iyi bir baba, iyi bir eş ve iyi bir evlat olduğun için… Bizden sana hakkımız helaldir Cemal. Lütfen sen de bize hakkını helal et!

Allahım! Sana çok güzel, çok başarılı, milli bir hentbolcu baba teslim ettik. O’na iyi bak lütfen!
Çok erken aldın Cemal’i bizden… Ayrıca günlerce aç, susuz, soğuk beton altında kaldı.
Önce O’nun karnını güzel bir doyur. Susuzluğunu gider ve sımsıcak bir yatak sun, lütfen. Ve bir de yeteri kadar karanlıkta kaldı. Nurlar içinde yatır, nurlar içinde yap tüm bunları Yarabbi! Artık Cemal’in ve yavrusunun senin şefkatine ihtiyacı var. Lütfen onları şevkatinden mahrum bırakma! O’nu ve oğlunu bizim sevdiğimiz gibi sev! O’nu ve oğlunu koru ve kolla Yarabbim!

Cemal! Artık dualarımızda sen de olacaksın. Rahat ve huzurlu uyu büyük sporcu, büyük kaptan! Mekanın cennet olsun.

Bakmadan Geçme