Eskişehir'de heyecan fırtınası

Kadınlar Süper Ligi en önemli maçlarından birisi Eskişehir’de oynandı. Bu zorlu müsabakayı Hentbolhaber.Net yazarı Dr. Altay Atlı yakından takip etti ve siz hentbol severler için kaleme aldı.

Eskişehir'de heyecan fırtınası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DR. ALTAY ATLI / HENTBOLHABER.NET – Kadınlar Süper Ligi’nde kümede kalma mücadelesini yakından ilgilendiren Anadolu Üniversitesi-Sivas Belediyespor karşılaşması 26-26’lık bir skorla sonuçlandı. Maçın özellikle son 20 dakikası kıyasıya bir mücadele, karşılıklı goller, kalecilerin arka arkaya kurtarışları, kaçan yedi metrelerle tam anlamıyla bir heyecan fırtınasına sahne oldu. Maçın skorunu ise gole çevrilemeyen bir temdit yedi metresi belirledi. Sonuçta maçın ilk yarısı üstün bir oyun sergileyen Sivas Belediyespor ile ikinci yarıda müthiş bir geri dönüş yapan Anadolu Üniversitesi paylaştılar.

Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda oynana karşılaşmanın ilk on dakikası karşılıklı gollerle geçti ve bu süre geçildiğinde ev sahibi ekip 5-4’lük bir skorla öndeydi. Sonrasında giderek Sivas Belediyespor’un üstünlüğünü oluşturmaya başladığını gördük. Anadolu Üniversitesi hücumda etkili oyunlar kuramadı, çok top kaybetti, cılız şutlarında ya top auta gitti ya da Sivas kalecisinde kaldı. Konuk ekip ise hücumda daha etkiliydi, ancak Anadolu Üniversitesi’nin hücuma göre savunmada ayaklarını yere daha sağlam basabilmesi farkın kapanamayacak derecede açılmasını önledi. 20. Dakika 9-7 Sivas Belediyespor lehine geçildi, ilk yarı ise yine konuk ekip lehine 15-10’luk bir skorla tamamlandı.

İkinci yarının başlarında ilk devredeki oyunun tekrar sahnede olduğunu gördük. 40. Dakikaya gelindiğinde konuk ekip farkı altıya kadar çıkartmıştı. Ancak işte tam bu dakikadan itibaren sahada her şey değişiverdi. Anadolu Üniversitesi kalesinden daha çok top çıkmaya başlarken, ev sahibi ekip hücumlarını da daha iyi organize etmeye başladı. Sahada bu andan itibaren hücumlarını çok daha süratli yapan, paslarını isabetli gönderen, top kaybına izin vermeyen bir Anadolu Üniversitesi ortaya çıktı. Ev sahibi takım özellikle Sabiha Gündoğdu’nun golleriyle farkı kapatmaya başladı ve 50. dakikada 23-23’lük skorla eşitliği yakalamayı başardı. Başka bir deyişle maçın ilk 40 dakikasında 13 gol atan Anadolu Üniversitesi, bundan sonraki on dakikaya 10 gol sığdırmayı başardı.

Haber

Maçın son on dakikasını tanımlamak için beki heyecan fırtınası tanımı da yetmez, kasırga  demek lazım. Anadolu Üniversitesi yakaladığı tempoyu sürdürdü, ancak Sivas da pes etmeyeceğini ortaya koydu. Anadolu Üniversitesi kalecisi Esma Adnar ile Sivas Belediyespor kalecisi Daria Mativenko art arda kurtarışlarıyla bu bölüme ağırlıklarını koydular. 56. dakikada skor 25-25’e gelmiş durumdaydı. Daha sonra takımlar birer gol daha buldular. Maçın bitimine bir dakika kala Anadolu Üniversitesi’nin kazandığı yedi metreyi Sabiha gole çeviremedi. Ancak ev sahibi ekip son on beş saniye kala bir hücum hakkı daha elde etti, ancak bu da gol olmadı. Maçın son saniyelerinde topu elinde bulunduran Sivas Belediyespor, hücuma geçti, saniyeler akıp giderken, hücum faulle durduruldu ve maç da sona erdi. Skor tabelası 26-26’yı gösterirken, Sivas Belediyespor bir temdit yedi metresi kazandı. Atışı Sıdıka Kurban kullandı, ancak top üstten auta gitti…

Anadolu Üniversitesi’nden Sabiha maçı 14 golle tamamlarken, Sivas Belediyespor’dan Volha Piatrova da 8 golle takımının en skorer oyuncusu oldu. 

Bu maçta ligin son iki sırasını paylaşan takımlar karşıya karşıya geldiler. Ancak oynan hentbol, yaşanan heyecan o kadar üst düzeydeydi ki… Bu durum Kadınlar Süper Ligi’nde kalitenin ne kadar arttığını gösteriyor. Ayrıca şunu da söyleyelim : Anadolu Üniversitesi de Sivas Belediyespor da bu lige çok yakışıyor.




Bakmadan Geçme