“Estonya ile liderlik için çekişeceğiz”

A Milli Erkek Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası finallerine gidebilmek için elemelerde B Grubu’nda Kosova ve Estonya ile mücadele edecek.

HENTBOLHABER.NET – Kosova ile 2 ve 6 Kasım’da yapacağı maçlar öncesi Ankara’da çalışmalarını sürdüren milli takımın başantrenörü Adnan Öztürk, yaptığı açıklamada, finallere gidebilmek için büyük bir şansa sahip olduklarını ve bunu kullanmak istediklerini belirtti.

B Grubu’nda Estonya ile liderlik için çekişeceklerine dikkati çeken Öztürk, “Avrupa Şampiyonası finallerine gidebilmek için çok büyük bir şans var. Bu şansı kullanmak lazım” dedi.

Öztürk, içeride ve dışarıda oynanacak maçlarda alınacak sonuçların önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

“Avrupa’daki maçlarda hakem ve seyirci baskısı gibi etkenler var. Bizdeki gibi değil. Biz tribünlerde seyirci baskısı yapamıyoruz. Çünkü seyircimiz bu tür maçlara alışık değil. Şansımız var ama yüzde yüz değil. Estonya ile daha öncesinde Mersin’de play-off maçı oynamıştık ve berabere bitmişti. Önemsenmeyecek bir takım değil. Eski Sovyetler Birliği’nin jenerasyonları. Litvanya ve Letonya da Avrupa’nın önde gelen takımları. Baltık ülkelerinde hentbol önemli bir spor.”

2020 Avrupa Hentbol Şampiyonası’nın Avusturya, İsveç ve Norveç’de düzenleneceğini ifade eden Öztürk, “Gruptan çıktığımız zaman ana gruplara kalacağız. 8 ana grup var. Bu grupların en iyi ilk ikileri doğrudan çıkacak. Ardından en iyi 4 üçüncü de finallere gitme şansını yakalayacak. Dörderli 8 grupta, 32 takım mücadele edecek. Biri geçen senenin şampiyonu, 3’ü de ev sahibi takımlar.” değerlendirmesini yaptı.

Grupta önemli rakipleri Estonya ile 2017 Ocak’ta oynayacakları maçlara da değinen Öztürk, adam markajı yapmayacaklarını ifade ederek, “Yıllarca Türk hentbolunda adam markajı stratejisi kullanılmadı. Takım olarak savunma yapacağız. Maç içinde küçük önemler alınır. Şansımız yüzde elli. Türkiye’de alacağımız sonuç gruptaki şansımızı belirleyecek. Estonya karşısında Türkiye’de iyi bir sonuç alırsak, şansımız yükselir. Grubun seri başı Türkiye olduğu için Estonya ile ilk maçımızı deplasmanda oynayacağız.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme