Eyuboğlu, KKTC’de temaslarda bulundu

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi ziyaretlerde bulundu.

Federasyon Başkanı Bilal Eyuboğlu, KKTCCumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC BaşbakanYardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş veBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’u makamlarında ziyaret etti.Ziyaretlerde Federasyon Başkanvekili Haydar Arslan ve KKTC HentbolFederasyonu Başkanı Ozan Beysan da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun makamındaki kabulde, Başkan EyuboğluKKTC Hentbol Federasyonu ile daha önce hayata geçiremedikleri projeiçin yeni bir girişim başlatmak istediklerini söyledi.

Eyuboğlu, ambargonun kaldırılmasının spor vasıtasıyla olacağınıkaydederek, konu projenin hayata geçmesi ve KKTC sporunun dünyayaaçılımı konusunda Eroğlu’ndan destek istedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, iki federasyonun dayanışma ve işbirliğindenmutlu olduğunu belirterek, Avrupa’da Kıbrıs Türk Hentbol Federasyonu’nabağlı takımların mücadelesinin yine Türkiye Hentbol Federasyonu’nunçabalarıyla mümkün olacağını ifade etti.

Gösterilen ilgi ve verilen desteğe teşekkür eden Eroğlu, KKTC’deyöneticilerin ve sporcuların amatör olduğunu ve kulüplere ayrılanparanın sınırlı olduğunu dile getirerek, zaman zaman maddi zorluklaryaşandığını belirtti.

Kulüplerin maddi olanakları iyileştikçe daha güzel günler görüleceğinibelirten Eroğlu, Türkiye’deki hentbol maçlarını spor programlarındantakip ettiğini ve Türk takımlarının başarılarını izlediğini de ekledi.

Kabulde Eroğlu’na Türkiye Hentbol Milli Takımı forması hediye edildi.

Bakmadan Geçme