EYÜBOĞLU: ‘Yükselişimizi 2012’de de Sürdürdük’

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, 2011’deki yükselişi 2012’de de sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, ”2011’de başlayan yükselişi 2012 yılında da sürdürdük” dedi.
        
Bilal Eyuboğlu, 2012 yılının değerlendirmesini yaptı.
        
SüperLig maçlarının yanı sıra 1. Lig müsabakalarının da televizyondan canlıyayınlanmasının hentbola ilgiyi her geçen gün artırdığını kaydedenEyuboğlu, ”Buna paralel olarak da hentbol Ligleri çok çekişmeli maçlarasahne oldu. Hentbol Süper Lig müsabakalarının ‘İddaa’ bültenindedüzenli olarak yer almasıyla kulüplerimize maddi kaynak sağlandı” diyekonuştu.
reklam
        
BayanlarAvrupa Çalenç Kupası’nda mücadele eden Antalya MuratpaşaBelediyesi’nin, peş peşe 2. kez aynı kupada final oynama başarısıgösterdiğini hatırlatan Eyuboğlu, hentbol adına yaşanan bu tarihibaşarıların yakın zamanda kupayla taçlandırılacağına inandığını dilegetirdi.
        
2012’de Eskişehir ve Ankara’da ortaklaşadüzenlenen 20 Yaş Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası’na ev sahipliğiyapıldığını, hentbolda alt yapıya daha fazla yoğunlaşıldığını kaydedenEyuboğlu, ”İl karmaları projesiyle geleceğin milli takım sporcularınınyetiştirilmesi yönünde önemli bir adım attık. Alt yapılara yapılanyardımlarla kulüp sayısında ciddi artış yaşandı. Olağan genel kuruldayeniden başkanlığa seçilerek, hentbola yeni dönemde de hizmet etmeşansını elde ettim. Yönetim kurulumuzla birlikte çalışmalarımızısürdürerek, hedeflerimizi bir bir gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.
        
HEDEF DÜNYA KUPASI  
      
AMilli Bayan Hentbol Takımı’nın Haziran’da 2013 Dünya Şampiyonası içinDanimarka ile play-off müsabakaları oynayacağını belirten BilalEyuboğlu, ”Güçlü rakibimizi geçerek, bir ilki gerçekleştirip, DünyaKupasına gitmek istiyoruz” diye konuştu.
        
Yeni yıldahentbolu daha da ileriye taşımak için çalışmalara devam edecekleriniifade eden Eyuboğlu, Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunları’nda başarılıolmayı hedeflediklerini kaydederek, ”Ciddi yatırımlarla, iyi kadrolarkuran kulüplerin Türkiye’ye kupa kazandırması” dileğiyle sözlerinitamamladı.

Kaynak: NTVSPOR

Bakmadan Geçme