Fanatik Trabzonspor’lu Ama Profesyonel

Trabzonspor’a geçen sezon en büyük katkı koyanlardan biri şüphesiz kaleci Kayhan Akat idi. Kayhan ile özel röportaj yaparak hem onu yakından tanıma şansı yakaladık, hem de yeni sezon öncesi planlarını sorduk.

Kayhan , sana her zaman ki gibi klasik soru ile başlayalım , "Hentbola nerede ve ne zaman başladın?

Kayhan Akat: 05 Mart 1986 ‘ da Trabzon’da doğdum. 24 Şubat İlköğretim Okulu ve değerli Beden Eğitimi Dersi Öğretmenim Özer Bayraktarsayesinde olmuştur. Mahallenin en küçüğü olduğum için abilerim benifutbol maçlarında kaleye geçirirlerdi. Spor yaşantımımda aslında oradabaşlayacağı belli oldu sanırım. 24 Şubat Spor Kulübünde de Ahmet Kaynak ile Akif Bilgebenim antrenörlerim idi. Trabzon Cumhuriyet Ortaokulunda  Sedat Yavuz ,Trabzon Lisesinde ise Ayhan Pala , Birdal Öztürk , Nuri Hazaroğlu ,İsmail Engin Haliloğlu antreörlerim oldular. Kısacası spor yaşantım buşekilde başlamış oldu. Hepsinin bende yerleri farklıdır ve hepsine de ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca 92 forma numarasının bende ki yeri çok özel. Herkesin klasik olarak inançları vardır, belkide başarı bu ayrıtılarda gizli. Forma numarası ,aile gibi…
 

Haber

***Hentbolde kalecilik zordur. Kaleci olmak ile ilgili neler söyleye bilirsin?

KayhanAkat : Kaleciler herkesin hatasını kapatmaya çalışırlar.Ama kendihatasından gol yerler. Yani iyi oynasada oynamasada fatura kaleciyekesilir. Kaleci yalnız adam olsada takım yedi kişidir. Düşünün sonsaniye kadar çok iyi oynadınız.Ama son saniye gol yediniz ve mağlupoldunuz. Çok kötü oynayıp,son saniye de gol çıkardınız Kahraman oldunuz.Tabiki iyi kaleci maç alır, takımı oynatır. Arkadaşlarına güven verir.Hentbolde önemli olan hatalı goller yeseni bile. Tutacağınız goller çokönemlidir. Kalecinin tutuğundan fazla, oyuncu arkadaşlarım  daha fazlagol atmak zorundalar.

Kişisel olarak hatalı gol yesem bile, heran, her maçı çevirebileceğime inanmış bir insanım. Açıkçası kitabımdakaybetmek yok. Bir kalecide de olması gereken bu. Bir felsefem var, "Topun Ruhu Kadar, Kalecilerinde Bir Ruhu Vardır" Bence Kalecilik bu.


Haber

***Peki Spor ile Okul-Eğitim hayatın nasıl gidiyor? Hem kulüp , hem okul ikisi bir arada yürütebiliyor musun?

Kayhan Akat : Tabiki bu planlama ile alakalı. Bu süre zarfı içerisinde bir çokkulüpte oynadım. Ayrıca Gazi Üniversitesi Antrenörlük Bölümünü 3.KademeHentbol Antrenörü olarak bitirdim. Ayrıca şuan Amasya  ÜniversitesiBeden Eğitimi Dersi Öğretmenli bölümünde okuyorum. Kısacası bu sürede deikinci üniversiteyi bitireceğim.

***İki üniversite olunca çok fazla takımda oynamadın mı ?  Oynamış olduğun takım sayısı nedir?

Kayhan Akat: Tabiki bir çok kulüpte oynadım. Açıkçası bu planlama ile alakalı Sırasıyla:

1995-2003 Trabzon 24 Şubat S..K.1.lig

2003-2005 Almanya Paf Ligi Mannliche a-Jugend Oberliga Nordsee Tusv Bützfleth -Zwei 2.Bundesliga Deutsche Vfl Fredenbeck

2005-2006Bursa Nilüferr Belediyespor Süper Lig

2006-2007Ankara Keçiören Belediyespor 1.Lig

2007-2009Ankara Polis Akademisi ve Koleji S.K. Süper Lig

2009-2010 İstanbul Bahçeşehir S.K. Süper Lig

2010-2011
Ankara 06 Ater S.K. Süper Lig

2011-2012
Ankara Çankaya Belediyesi Anka S.K. Süper Lig

2012-2013 Ankara Çankaya Belediyesi Anka S.K.Süper Lig
                      2.Devre Trabzonspor Süper Lig

 

Haber

 

*** 10 Yıla yakın bir süre Trabzon dışında oynadın ve geri döndün, düşüncelerin nedir?

Kayhan Akat:  Trabzon istedi ben geldim. Çünkü ben Trabzon’luyum,Trabzonspor’luyum. Bordo-Mavi doğduk. Hayatta hephavayı-suyu-denizi-yeşili hep bordo-mavi gördük. Trabzon’a dönmem çokzor ve çok meşakatli yollardan geçtikten sonra oldu. Yıllarca Trabzondışında oynadım ve orda kendi savaşımı verdim. Gönlüm hep kendi yuvamdamücadele vermeyi istiyordum. Artık kendi yuvamdayım ama profesyoneliz.Kader de ne olacağı belli olmaz. Trabzon’da , Trabzonspor’da olmak benimiçin çok büyük bir gurur ve onur. Geçen sezon da ikinci devrede çok iyiişler çıkardık ve başarılı bir performans ortaya koydum. Buraya gelmemiçin ısrar eden Murat Barçın’a , Antrenörlerime , takım arkadaşlarıma (özellikle İsmail abi , Sedat abi) teşekkür ederim.

***Kayhan daha gelecek sezon için sözleşme imzalamadın ve bazı kulüplerden transfer teklifi aldın. Kararın ne olacak?

Kayhan Akat
: Açıkçası ben Trabzon’luyum. Ama yukarıda da belirttiğim gibi profesyonelce davranmak zorundayım. Ne olacağı önümüzdeki günlerde olacak. Eminim ki en iyi kararı vereceğim. Ama tabiki önceliğim TRABZONSPOR olacak.

Bizde Hentbolhaber.Net ekibi olarak Kayhan Akat‘a yeni sezonda başarılar diler. Bize zaman ayırdığı için teşekkür ederiz.

Resimler: Sosyal Ağ ve Ajanslar

 

Bakmadan Geçme