Fatih Işık: 'Avrupa Kupalarına gitmeyi garantiledik'

Sakarya Büyükşehir Belediyespor'da Avrupa Kupaları sevinci yaşanıyor. İlk hedef tamamlandı sırada ikinci hedef var.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET- 2022-2023 Hentbol Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu Play-off 2. Tur maçları tamamlandı.

1.turun ilk maçında Mihalıççık Spor Kulübü evinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü ağırlamıştı. İlk maçı rahat kazanan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sahadan 24-41 skor ile ayrılmıştı.

İkinci maç ise 17 Mayıs tarihinde Serdivan Spor Salonunda oynandı. Ev sahibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sahadan 34-31 skor ile üstün gelerek yarı finale adını yazdıran taraf oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün antrenörü Mehmet Fatih Işık, hentbolhaber.net’e galibiyeti değerlendirdi.

Işık’ın açıklamaları şu şekilde: “ İlk maçta farklı bir skorla kazanmıştık. İkinci maçta da kendi saha ve seyircimizin önünde oynadık. Takımda birkaç sakat oyuncumuz vardı. Yarı finali de düşünerek onları riske atmadık. Sahada bol rotasyonlu bir oyun anlayışı ile mücadele gösterdik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak yarı finale adımızı yazdırdık. Rakibimizi de kutluyoruz. İyi bir mücadele sergilediler. Yarı finale yükselmemizin ardından Avrupa Kupalarına da gitmeyi de garantiledik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk sezonumuzda ligde normal sezonu ikinci bitirmiştik. Tüm oyuncularımı ve ekibimi kutluyor ve teşekkür ediyorum.”

“Adımızı Finale Yazdırmayı Hedefliyoruz”

Yarı finalde rakibi olan Beşiktaş Yurtbay Seramik Spor Kulübü hakkında da düşüncelerine başvurduğumuz Işık, sözlerini şu şekilde noktaladı: “ Yarı finaldeki rakibimiz Beşiktaş Yurtbay Seramik oldu. Saha avantajımızın olduğunu ifade edebilirim. Maça en iyi şekilde hazırlanarak adımızı finale yazdırmayı hedefliyoruz.”

Maçın en skorer isimleri elde ettikleri 8 sayı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden ÇETİN ÇELİK olurken, Mihalıççık Spor Kulübünden de MEHMET ALİ KARADURMUŞ oldu.

 

Bakmadan Geçme