Fatih Işık: 'Kupaya talibiz, kazanmak istiyoruz'

Deplasmanda İzmir Büyükşehir Belediyespor’u 26-30 mağlup eden Eskişehir Ormanspor, bugün kendi evinde konuk ettiği İzmir Büyükşehir Belediyespor’a mağlup olmasına rağmen, adını yarı finale yazdırdı.

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET – Maçın ilk devresi ev sahibi Eskişehir Orman Spor Kulübü’nün 14-13 skor ile üstünlüğü ile geçerken, maç sonunda kazanan taraf ise 31-33 skor ile misafir takım İzmir B.Bld. Spor Kulübü oldu.

Seyir zevki yüksek mücadelenin sonunda, Eskişehir Orman Spor Kulübü kendi evinde yenilgi almış olsa da, ilk maçın avantajlı skoru ile ismini yarı finale yazdıran takım oldu. Trt Spor Yıldız’ın  yayınladığı müsabaka, izleyenlere keyifli bir hentbol karşılaşması seyrettirmiş oldu.

Türkiye Kupası’nda, dörtlü finallere hak kazanan Eskişehir Orman Spor Kulübü’nün antrenörü Mehmet Fatih Işık  maç sonu hakkında düşüncelerini hentbolhaber.net’e değerlendirdi.

Işık, “ İzmir’de oynamış olduğumuz ilk maçtan galibiyetle ayrılmamızdan dolayı rehavete sürüklendik. Skor avantajımız olduğunu düşündük. Hücumda sıkıntı yaşadığımız anlar oldu. Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Top kayıplarımız oldu.  İlerleyen sürede toparlanarak ilk periyodu önde tamamladık. Maçın devamında çok ceza alıp, takımda eksik kaldık. Bu süreci İzmir takımı çok iyi değerlendirdi. Maçın son 10 dakikasında sürekli eksik oynadık. Çetin’in girip atmış olduğu gol bize yarı finali getirdi. İzmir takımını göstermiş oldukları mücadeleden ötürü tebrik etmek istiyorum.  Centilmence çok güzel bir maç geçti. Nefes kesen bir mücadele ortaya kondu. Yarı finale ismimizi yazdırdığımız için mutluyuz. Ancak maçın özellikle son 15 dakikasındaki mücadelemizden memnun olmadığımı da dile getirmeliyim. Kupaya talibiz. Kazanmak istiyoruz.”  dedi.

Mehmet Fatih Işık, İzmir B.Bld. Spor Kulübü tarafından maçın son 15 saniyedeki mola almasının yanlış anlaşıldığına da değinerek İzmir takımından özür diledi. Işık sözlerine şu şekilde devam etti:

“İzmir takımından özür dilerim”

Işık devam eden açıklamalarında, “Maçın son 15 saniyesinde mola aldığımda, sürenin 25 saniye kaldığını düşünüyordum. Maçın gerginliği ve stresiyle birlikte takımıma mola almıştım. Ben o an’da maçın son 15 saniyesi olduğunun farkında değildim. Kesinlikle bir art niyet bulunmamaktadır. Böyle bir yanlış anlaşılma olduğu için çok üzgünüm. İzmir takımının çok değerli oyuncuları ve teknik ekibi mevcut. Bu duruma sebebiyet verdiğim için, kendilerinden çok özür dilerim. O sırada mola almamın tek sebebi, takımıma mevcut oyunumuzun durumundan memnun olmadığımı dile getirmekti. Yanlış anlaşılma olduğu için tekrar tekrar özür dilerim.” dedi.

Bakmadan Geçme