Fatih Işık: “Ligde hiçbir takımı hafife almamamız gerekiyor”

CIP Travel Antalyaspor’da Başantrenör Fatih Işık, ligdeki ilk iki hafta oynanan müsabakayı değerlendirdi.

HENTBOLHABER.NET – Geçen sezon ligde fırtına gibi esen Fatih Işık yönetiminde ki CIP Travel Antalyaspor, Ligin ilk maçında Beşiktaş Aygaz’a karşı iyi mücadele etmesine rağmen kaybetmiş, geçen hafta sonu oynanan İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK maçından da berabere ayrılmıştı.

Başantrenör Fatih Işık yapmış olduğu değerlendirmede, “Ligin ilk haftasında, iyi oynayıp ilk yarısını önde kapattığımız zorlu Beşiktaş deplasmanında, rotasyonda zayıf kalmamız sonucunda, deneyimli ev sahibine mağlup olduk. Beşiktaş’ın o müsabakayı tecrübesiyle kazandığını düşünüyorum. Sonrasında, hafta boyu bu maçı analiz ettik. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ligdeki ilk maçı olmasından dolayı hem de maçın TRT Spor 2 ekranlarından canlı yayınlanacak olmasından dolayı rakibimizin maça ekstra motive olacağını biliyorduk. Hafta boyunca oyuncularımıza bunları aktardık ve çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk hentbolunda önemli yeri olan, kurumsallaşmış bir kulüp” dedi.

“Kazandıkları maçı bize hediye ettiler”

Kadrosu ligi tanıyan, tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekip ve bu tecrübeli oyuncuların yanında yer alan genç ve kaliteli oyuncularla iyi bir takım kurdular. Öncelikle; İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni bizimle oynadıkları maçta gösterdikleri performanstan dolayı hem teknik ekibi hem de oyuncuları tebrik ediyorum. İyi bir mücadele örneği gösterdiler ve kazandıkları maçı bize hediye ettiklerini düşünüyorum. Kendi takımıma gelirsem; mental ve taktiksel olarak her türlü hazırlığı yapmamıza rağmen, bize yakışmayan, hiç beklemediğim, çok kötü bir oyun sergiledik. Bunun tamamen motivasyon kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü geçen hafta Beşiktaş karşısında oldukça iyi oynadık. Oyuncularımın, bunu ikinci maçta İzmir Büyükşehir Belediye karşısında da göstereceklerine inandıklarını düşünüyorum. Maça da iyi başladık aslında. Sonrasında hücumda ve savunmada yapmış olduğumuz basit hataların bizi motivasyon anlamında oyundan düşürdüğünü düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi kalecisi Sapun, kaleye adeta ağ ördü. Gerçekten üst düzey bir performans sergiledi. Tabi kaleciyi de geçemeyince moral, motivasyonumuzu oldukça düşürdü. Neredeyse kaybetmiş olduğumuz maçı, son 1-1.5 dakikada, eksik de kaldığımız dönemde, göstermiş olduğumuz üst düzey mücadele sayesinde beraberliği aldığımızı düşünüyorum. Bu maç bize şunu gösteriyor ki, ligde hiçbir takımı hafife almamamız gerekiyor. Sporcularımın ve bütün ekibin bunu öğrendiğini düşünüyorum. Hentbol sahada mücadele etmeden kazanılmıyor. Bizim, bu maçta, karakterimizi sahaya yansıtamadığımızı düşünüyorum. Bu maçtaki motivasyon düşüklüğümüzü ve eksiklerimizi, milli takım arasını en iyi şekilde değerlendirerek gidermeye çalışacağız. Biz Antalyaspor’uz. Bir maçlık yaşamış olduğumuz performans sıkıntısıyla dağılacak takım değiliz. En kısa zamanda toparlanıp hiçbir takımı hafife almadan, ciddiyetle hazırlanıp maçları oynamamız gerektiğini bir kez daha gördük. Hepimize çok iyi ders oldu. Ligi ilk 4’te bitirip Play-off’a en iyi şekilde girmek istiyoruz. Artık önümüze bakacağız, bütün takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme