Fatma Ay’dan örnek davranış

Eskişehirspor Hentbol Kadın takımı Porsuk Spor Salonunda İzmir BŞB takımını ağırladı. Şimşek Kızlar güçlü rakibine her ne kadar maçı kaybetse de maçın önüne çıkan bir olay yaşandı.

Eskişehir Haber Sitesi Net26.net ‘in haberine göre; Eskişehir Hentbol SK kalecisi Fatma Ay yaşanan bir pozisyonda hakem yanlış karar vermesini engelledi ve hakeme “Hocam topa en son ben temas ettim” diyen başarılı kaleci topun İzmir ekibine geçmesini sağladı.

KULÜPTEN TEBRİK MESAJI

Eskişehir Hentbol SK yönetimi resmi sosyal medya hesaplarından yazılı bir tebrik mesajı yayınlayarak Fatma Ay’ı tebrik ettileri. Açıklamada, “”Dürüst Oyun-Fair Game” anlayışını en güzel şekilde sahaya yansıtan Kalecimiz Fatma Ay’ı bu davranıştan dolayı tebrik ederiz” ifadelerine yer verildi ve yaşanan anın videosu paylaşıldı.

ÖNEMLİ OLAN DÜRÜSTLÜK

Konu ile alakalı görüşlerini belirten Eskişehir Hentbol SK Antrenörü Sertan Sarpaş da “Önemli olan kurnalık yapıp takımına galibiyet getirmek değil. Önemli olan kaybedeceğini bilse dahi dürüst davranabilmektir. Oyuncumuz kendine yakışanı yapmış ve hakemin yanlış karar vermemesini sağlamıştır. Türk sporunun Fatma gibi daha çok oyuncuya ihtiyacı var. Fatma gibi dürüst oyuncular ile hentbol daha güzel bir spor olur. Kalecimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim sözünün iyi bir örneği olmuştur.Oyuncumuzu bu davranışından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak : Net26




Bakmadan Geçme