Federasyondan sakatlanan oyuncu için 50 bin Euro tazminat

KIF Kolding, Kim Andersson'un sakatlığı için 50 bin Euro tazminat aldı!

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde (VELUX EHF CL) bu sezon Beşiktaş Mogaz’ın da yer aldığı B grubunda mücadele eden Danimarka şampiyonu KIF Kolding Kobenhavn, İsveçli yıldızı Kim Andersson’un geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle İsveç Hentbol Federasyonu’ndan (SHF) 50 bin Euro (350 bin Danimarka Kronu) tazminat aldı.

Muhteşem solak, Nisan 2013’den İsveç Milli Takımı ile çıktığı maçta sakatlanmış ve operasyon geçirmişti. Andersson, takımının VELIX EHF CL’de oynadığı maçları ve takımının ulusal ligdeki şampiyonluğunu kaçırmıştı.

Kim Andersson’un THW Kiel’de ve milli takımda birlikte oynadığı, Kiel’in Onursal Kaptanı ve SHF Başkanı Stefan Lövgren; “Daha önce böyle bir uygulama yapmamıştık. Elbette parayı başka bir aktiviteye aktarabilmek daha iyi olurdu. Bununla beraber bu tip riskler için bütçe ayırdığımızı söylemek isterim. Ödediğimiz tazminat diğer faaliyetlerimizi etkilemeyecek. Ayrıca tüm tarafların (federasyon, takım vb) sorumluluk alması hentbol adına sevindirici” dedi.

Kim Andersson ciddi bir sakatlığın ardından 2014-2015 sezonunda sahalara geri döndü. Maestro,  KIF Kolding ile Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ederken İsveç Milli Takımı ile de Katar 2015 Finalleri için sahaya çıkıyor.

İsveç Hentbol Fedarasyonu’nun uygulamış olduğu tazminat modeli "Avrupa Hentbolu" nun bakış açısının farklı olduğunu ve diğer federasyonların da bu yönde benzer girişimlerde bulunacaklarını ortaya koydu.

Haber

Haber

 

Bakmadan Geçme