Fethi Yaşar’ın Özel Konukları

İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı, 8-15 Haziran tarihleri arasında Samsun'da gerçekleşecek İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası öncesi Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret etti.

İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı, 8-15 Haziran tarihleri arasında Samsun’da gerçekleşecek İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası öncesi Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti. Dünya şampiyonasına Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Antrenörü Serdar Eler tarafından hazırlanacak sporcular, desteğinden dolayı Yaşar’ı işaret diliyle alkışladı.Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, beraberindeki İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı antrenörleri ve sporcuları ile Yaşar’ı makamında ziyaret etti. Yenimahalle Belediyesi’nin engellilere verdiği desteğin konuşulduğu ziyarette, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, “Sizin engelli sporuna olan desteğiniz tüm yerel yönetimlere örnek olmalı. Sizin ve Yenimahalle Belediyemizin bizim gönlümüzde çok ayrı bir yeri var.” dedi. İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYATI TÜRKİYE’DE8-15 Haziran tarihleri arasında Samsun’da gerçekleşecek dünya şampiyonası öncesinde Yaşar’ın desteğini arkalarına almak istediklerini belirten Arslan, federasyonları hakkında bilgi verdi. Ayrıca 2017’de Türkiye’nin İşitme Engelliler Olimpiyatı’na Samsun’un da ev sahipliği yapacağını kaydeden Arslan, “120 ülkeden 6 bin sporcu ülkemize gelecek. Bu etkinliği dünyada milyonlarca insan izleyecek. Biz de ülkemizi gururla temsil edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİLERİ KALDIRMAK HEDEFİMİZ”Göreve geldiği günden beri engellilerin hayatını kolaylaştıracak hizmetler yapmaya gayret ettiklerini kaydeden Yaşar, “Sosyal bir devlette engelli yurttaşların hakları, sağlıklı yurttaşlarla eşit olmalıdır. Göreve geldiğim günden beri bunu gerçekleştirmek için çalışıyorum. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Engelliler Birimimizle işbirliği içinde önemli hizmetler yapıyoruz. Yine Engelli sporuna destek oluyoruz. Her sağlıklı bireyin potansiyel bir engelli olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.YENİ PROJELERİNİ ANLATTIYeni dönemde engellileri kucaklayacak yeni projelere imza atacaklarının altını çizen Yaşar, konuklarına engellilerin yaşama katılmaları, üretmeleri ve hayatlarını kendi kendilerine idame ettirebilmeleri için eğitim alacakları, üretim yapacakları ve sosyokültürel etkinliklerde bulunacakları bir Umut Evi inşa edeceklerini söyledi. Ayrıca ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek şekilde dizayn edilecek 3 bin 500 kişilik dev bir spor kompleksini ilçeye kazandıracaklarının da müjdesini veren Yaşar, bu tesisten bütün sporcuların faydalanacağını sözlerine ekledi.MİLLİ FORMA YAŞAR’AZiyaretin sonunda sporcular, Yaşar’ı işaret diliyle alkışladı. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ise Yaşar’a üzerinde ‘Fethi Yaşar’ yazan bir milli takım forması armağan etti.





Bakmadan Geçme