FINAL4’da herkes iddialı

Velux EHF Şampiyonlar Ligi Final4 organizasyonu Almanya’nın Köln şehrinde bugün oynanacak yarı final maçları ile başlıyor.

HENTBOLHABER.NET – Bugün oynanacak olan yarı final maçlarının birincisinde İspanyol devi FC Barcelona ile Polonya ekibi KS Vive Tauron Kielce karşı karşıya gelecek. Diğer yarı final maçında ise Alman THW Kiel ile Macar MKB-MVM Vezsprem final bileti için  mücadele edecekler.

Köln Lanxess Arena’da 25.000 biletli hentbol sever bu çoşkuyu yerinde takip edecek. Hentbolhaber.Net ekibi olarak yer aldığımız Final4’da tüm çoşkuyu Fırat Beyde ve Zeynur Pehlivan aracılığıyla sizlere paylaşacağız.

Dün gerçekleştirilen basın toplantısında Final4 yıldızları sorulara cevap verdiler. Basın toplantısından açıklamalar şöyle:

Haber

Xavi Pascual (X.P.) – FC Barcelona Teknik Direktörü

– Takımın durumu nedir? Herhangi bir sakatlık var mı?

(X.P.) Takımda şu an için herkesin durumu iyi. Biraz Siarhei Rutenka’da problem var ancak yarı final maçında oynayacaktır. Takımımız Final4’a hazır durumda.

-Yarı Finaldeki rakibiniz Kielce’ye karşı 8.golü kim atacak? (8.gol Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi’ndeki  7000. golü olacak.)

(X.P.) Açıkçası 8. gol için herhangi bir taktik belirlemedik. Ancak 8.golü Kiril Lazarov atabilir.

-Şampiyonlar Ligi Velux EHF Final4’un Almanya’nın Köln şehrinde organize edilmesinin sizin için dezavantajları var mı?

(X.P.) Tabii ki Final4’un Almanya’da organize ediliyor olması, Almanlar için büyük avantaj. Ancak biz Barcelona isek burada artık bunu düşünmüyoruz. İlk önce yarı final ardından finalde kupayı almak hedefimiz.

Haber

Victor Tomas (V.T.)  – FC Barcelona Takım Kaptanı

– Kielce maçı ile ile ilgili olarak düşüncen nedir?

(V.T.) Talant Dujshebaev geldiğinden beri Kielce  fizik olarak güçlü bir takım haline geldi. Açıkçası zor bir rakip. İyi oynuyorlar ve Talant Dujshebaev iyi bir taktisyen. Onları yenmek zor olacak.

-Türkiye’de seni göremedik. Beşiktaş Mogaz ile oynanan maçta olmanı Türk hentbol severler çok istemişti.

(V.T.) Teknik heyetin seçimi bu. Belki gelecek sezon İstanbul’da olurum. Herkese çok selamlar.

Haber

Filip Jicha (F.J.) – THW Kiel Kaptan ve Sol Oyun Kurucu

– Ev sahibisiniz, taraftalarınız sizi destekleyecekler. Yarı final maçı ile ilgili düşünce nedir?

(F.J.) Taraftarlarımız en büyük gücümüz olacak. Ancak Veszprem taraftarları da salonda yer alacak. Güzel ve çekişmeli bir maç olacak.

-Diğer yarı final mücadelesi hakkında düşüncen nedir?

(F.J.) O maçla ilgili hiçbir düşünmüyorum. Çünkü önce kendimize, yarı final maçımıza bakmamız gerekiyor. Daha sonra diğer maçı düşüneceğiz.

– İstanbul’da olmak nasıldı?

(F.J.) İstanbul’da olmak güzeldi. Umut ediyorum gelecek sezon tekrar İstanbul’a geliriz.

Haber

Alfred Gislason ( A.G.) – THW Kiel Teknik Direktörü

– MKB-MVM Veszprem’in kadrosunda yer alan THW Kiel eski oyuncuları Ilic and Zeitz şu an en önemli oyuncular. Düşünceniz nedir?

(A.G.) Momir Ilic bu sezon en iyi sezonunu geçiriyor. Bence Şampiyonlar Ligi Gol Kralı olacak bu hafta sonu. Christian Zeitz tüm takım için önemli bir oyuncu. Nagy arkasında ise iki numaralı isim Christian Zeitz, Nagy’in en  kritik zamanlarda yerini alıyor.

-Bu sezon Final4’da yer alan ekiplerin güçleri denk. Aynı düşüncede misiniz?

(A.G.) Evet katılıyorum. Bu sezon Final4’da yer alan ekipler denk. Gruplarında başarılı olarak çıktılar. Güzel ve ilginç maçlar bizi bekliyor.

Haber

Talant Dujshebaev (T.D.) – Vive Tauron Kielce Teknik Direktörü

-2014-2015 Velux EHF Şampiyonlar Ligi sezonunun en iyi antrenörü seçildiniz?

(T.D.) Ben bu ödülü beklemiyordum. Ancak bana oy veren tüm hentbol severlere teşekkür ederim. 

– FC Barcelona maçı ile ilgili olarak düşünceniz nedir?

(T.D.) %50 şansımız var. Herşey bizim için mümkündür. Gününde olan ve iyi oynayan kazanacak. Ancak Barcelona’ya saygı duyuyorum. Güzel bir maç olacak.

Haber

Antonio Carlos Ortega (A.C.O.) – MKB-MVM Veszprem Teknik Direktörü

-THW Kiel’e karşı düşünceniz nedir?

(A.C.O.) Biz heyecanlıyız ve yarı final maçına hazırız. THW Kiel’i yenmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kiel’in hızlı oyununa karşı savunmamızı iyi yaparak maçı kazanacağız.

Final maçından çok şu an ki THW Kiel maçını düşünüyoruz. Bu engeli aşıp finale geleceğiz.

Bakmadan Geçme