Finalin diğer adı Veszprem

Geçtiğimiz yıl yarı finalde Kiel’e elenen Veszprem bu sezon ibreyi kendi tarafına çevirmeyi başardı. Macar ekibi yarın Barcelona ile şampiyonluk maçına çıkacak.

HENTBOLHABER.NET / KÖLN – Köln LANXESS Arena’ya Veszprem karşısında favori çıkan Kiel maça beklentileri karşılayan bir performans ile başladı. Bu sezon sonunda THW Kiel’den ayrılarak kariyerine Aalborg Handball’da devam edecek olan Andreas Palicka mükemmel bir performans gösterdi. İlk yarıda yüzde 35 ile oynayan Palicka özellikle kanatlardan ve 9 Metreden yapılan atışlarda başarı gösterdi.

Siyah beyazlılarda öne çıkan bir diğer isim ise İzlandalı yıldız Aaron Palmarsson oldu. İlk yarıda yüzde 100 ile oynayan Palmarsson 5 gol kaydetti. İzlandalı oyuncuyu 2’şer golle Kiel’in genç yıldızlarından Rune Dahmke ve Kaptan Filip Jicha takip etti.

Alman taraftarların büyük coşku ile destekledikleri Kiel, ilk devrenin ikinci bölümünde skor üretmekte başarılı olamadı. Kiel’in eski oyuncularından Momir Ilic, Kaptan Laszlo Nagy ve Yıldızlar Takımı’nda yer alan Pivot Renato Sulic, ilk yarıda siyah beyazlıların savunmasını en çok zorlayan isimler oldu.

Her iki takımın birer mola kullandığı ilk devrede Kiel yüzde 76 skor yüzdesi ile oynarken Veszprem’de bu oran 54’de kaldı. Macarların özellikle 20. dakikadan sonra vites yükseltmesiyle takımlar soyunma odasına 13:13 berabere gitti.

Haber

MIRKO ALILOVIC ŞOV
İkinci yarıda sahada bambaşka bir Veszprem vardı. Ilıc, Sulic, Nagy ile Kiel savunmasına ağır darbeler indiren Veszprem siyah beyazlıları fiziksel olarak yıpratmak için Schuch ve Rodriguez’i kullandı. Genç yıldızlar Nilsson ve Lakei de ikinci yarı etkili oldu. İlk yarıda Palicka’ya hayran kalan izleyenler ikinci yarıda Veszprem Kalecisi Mirko Alilovic’e alkış tuttu.

Veszprem kalesinde devleşen Alilovic takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. İlk yarıda kalesinden sadece 2 top çıkaran Alilovic, ikinci yarıdaki 12 kritik kurtarışı ile Kiel’e geçit vermedi.

Uzun yıllar Kiel formasını başarıyla taşıyan Christian Zeitz, ikinci yarıda yeni takımı için tam bir yol gösterici oldu. Tribünlerdeki ateşli Macar taraftarların çığlıkları eşliğinde Veszprem’in farkı 4 sayıya çıkarması siyah beyazlıların moralini bozsa da Alman şampiyonu farkı ikiye indirmeyi başardı. Palicka ve Strösand’in sakatlıkları nedeniyle takıma sezon sonunda biten kontrat ile dönen Steiner Ege’nin kurtardığı 7 Metre atışı Kiel’i umutlandırsa da siyah beyazlılar Vujin, Canellas ve Duvnjak gibi yıldızların skor üretmede başarısız olması, Christian Sprenger’in kanatta yalnız kalması ve Alilovic’in art arda kurtarışları ile Veszprem’i yakalayamadı ve Şampiyonlar Ligi’nde kupa umudunu gelecek sezona bıraktı.

Gelecek sezon MKB-MVM Veszprem’de forma giyecek olan Aaron Palmarsson 9 Gol ile müsabakanın en skorer ismi olurken onu 8 Gol ile THW Kiel’in eski oyuncularından Momir Ilic takip etti. Veszprem’de Gergö Ivancsik ve Kaptan Laszlo Nagy 7’şer gol kaydederken Kiel’in İspanyol yıldızı Joan Canellas 5 ve Sırp yıldızı Marko Vujin 2 golde kaldı.

Maçın yıldızları kaleciler oldu. Palicka ikinci yarıda yüzde 33, Alilovic ise yüzde 43 ile oynadı.

Veszprem’in Yıldızlar Takımı’na seçilen genç kalecisi Roland Mikler aldığı süre içerisinde hiç kurtarış yapamadı.

Bakmadan Geçme