Flensburg, Beşiktaş maçına hazır

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında bugün temsilcimiz Beşiktaş Mogaz ile karşı karşıya gelecek olan Alman ekibi SG Flensburg-Handewitt'i Hentbolhaber.net ekibi olarak kamp yapmakta olduğu otelde ziyaret ettik ve Teknik Direktör Ljubomir Vranjes'ten maçla ilgili görüşlerini aldık.

HENTBOLHABER.NET – “Biz her maçta galibiyeti hedefliyoruz” diye sözlerine başlayan Vranjes, Beşiktaş Mogaz karşısında da sahaya iki puan için çıkacaklarını söyledi.

Vranjes’e göre Beşiktaş bu sezon başarılı performanslar sergilediyse de bazı maçlarda da pek iyi bir oyun ortaya koyamadı ve tam bir devamlılık sağlayamadı. Bununla birlikte aynı anda hem dünyanın en güçlü ligi olan Bundesliga’da hem de VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiklerini ve Beşiktaş karşısında bu sezondaki 29. maçlarına çıkacaklarını hatırlatan Vranjes, bu yüksek temponun ve ara verme şansı bulmadan maçlara devam etmenin getirdiği zorluklara değindi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bundesliga’da kendi sahasında lig lideri Rhein-Neckar Löwen’ı ağırlayan ve maçtan 32-25 mağlup ayrılan SG Flensburg-Handewitt’in antrenörü, bu maçta rakibin zorlu olduğunu ancak kendilerinin de çok kötü oynadıklarını düşünüyor ve Beşiktaş Mogaz karşısında daha iyi bir oyun sergilemek istediklerini belirtiyor. Dünyanın en zor ligi Bundesliga’da, Alman Kupası’nda ve Şampiyonlar Ligi’nden mücadele etmenin zorluklarını yaşadıklarını dile getiren yılın teknik direktörü, fiziksel ve mental olarak her seferinde daha güçlü hale gelmek için uğraştıklarını, son transferler ile iyice gençleşen takımın tecrübeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Vranjes, Mattias Andersson gibi tecrübeli oyuncuların takımda köprü görevi gördüğünü, dengeyi sağlamada yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Almanya’da oynanan ilk maçta Flensburg sahadan 33-25’lik bir skorla galip ayrılmış, ancak Beşiktaş Mogaz bu maçın belirli safhalarında rakibine karşı oldukça bir etkili oyun sergilemeyi başarmıştı. Maçı televizyondan izleyen hentbolseverler, Beşiktaş’ın etkisini artırdığı dakikalarda alınan bir molada, Vranjes’in bir hayli sinirli olduğunu ve oyuncularına sert bir şekilde uyarılar yaptığını görmüştü. Tecrübeli antrenöre bu anı hatırlattık. “Duygular olmadan bir takıma liderlik yapamazsınız” diyen Vranjes, zaman zaman bir ya da iki oyuncunun oyundan düşebildiğini, ancak bazen de bu durumun tüm takıma sirayet edebildiğini ve burada bir müdahale gerektiğini söyledi.

SG Flensburg-Handewitt, Sinan Erdem Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanla Beşiktaş Mogaz maçı hazırlıklarını tamamladı.

Hentbolseverleri bugün çok keyifli ve heyecanlı bir karşılaşma bekliyor.

Daha önce oyuncusu olduğu SG Flensburg-Handewitt ile VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Ljubomir Vranjes, Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından 2014 Yılın Teknik Direktörü seçildi.

HABER: ALTAY ATLI




Bakmadan Geçme