Fransa geleneğini sürdürdü

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Hentbol’da Fransa geleneği sürdürdü.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Olimpiyatlarda Hentbol Erkeklerde en başarılı ülkelerden beri olan Fransa, Dünyanın en önemli spor organizasyonunda 4. defa üst üste finale kalmayı başardı. 2008, 2012 Olimpiyatlarında şampiyon olan Fransa 2016 Rio da ise Danimarka’ya kaydederek gümüş madalya elde etmişti.

Yarı finalin ilk maçında Tokyo Olimpiyatlarının flaş takımı Mısır ile karşılaşan Fransa, ikinci yarıdaki sert savunması ile sonuca gitmeyi başardı.

Maçın ilk bölümüne iyi başlayan taraf Mısır oldu. Peş peşe gollerle Mısır skoru 5-1 yapsa da daha sonra devreye Fransa kalecisi Vincent Gerard girdi.Mısır ataklarına peş peşe yaptığı kurtarışlarla Fransa’nın maça ortak olmasını sağladı.Oyundaki denge skora da yansıyınca devre 13-13 berabere sonuçlandı.

 VİNCENT GERARD KALEDE DEVLEŞTİ

Maçın ikinci 30.dakikasında ibre Fransa’nın lehine döndü. Fransa’nın sert savunmasının yanı sıra kalesine adeta duvar ören kaleci Vincent Gerard, Mısır ataklarına dur dedi. Hücumda da Luka Karabatic liderliğinde sonuca giden Fransa skoru lehine çevirdi. Hugo Descat ve Dika Mem kritik anlarda attıkları gollerle Fransa’ya galibiyet getirdiler. Maçı 26-22 kazanan üst üste 4. defa finale adını yazdırdı.

Fransa kalecisi Vincent Gerard % 44 kurtarış yüzdesi (17/39) maçın yıldızı olurken Hugo Descat (5/5)  ve Dika Mem (5/10 Mısır kalesine toplam 10 gol bıraktı. Nikola Karabatiç (4/5) ve Nedim Remili (4/9) de 4’er golle galibiyete katkıda bulundular.

MISIR SON DAKİKAYA KADAR MAÇI BIRAKMADI

33 yıl aradan sonra yarı final oynayan Avrupa kıtası dışındaki ilk ülke olan Mısır her ne kadar yarı finale kalmasa da sporseverlerin sempatisini kazanmasını bildi.

Maçın son anlarına kadar finali kovalayan Mısır’da Omar Yahia (5/7)  ve Ahmet Alahmar (5/7) toplam 10 gol atarken Ali Muhammet de 4 golle skora katkı verdi.

Fransa maç boyunca kullandığı 4 tane 7 metre atışını da gole çevirdi. Mısır’ın ilk yarıda kullandığı ve Vincent Gerrard ‘ın kaçırdığı 2 tane 7 metre atışı sonucu etkileyen faktörlerden oldu. Mısır bu atışın dışında 4 defa 7 metre çizgisinin gerisine giderken bu atışaların hepsini gole çevirdi.

Maç sert geçse de hakemler bu maçta sadece 4 defa 2 dakika düdüğü (Fransa 3 ,Mısır 1)

FRANSA:4 MISIR:0

Olimpiyat oyunlarında her iki ülke bu maça kadar 3 defa grup aşamasında karşılaşırken bunların hepsini Fransa kazanmıştı. Bu sonuçla Fransa ,Mısır karşısında yenilmezliğini sürdürdü.

Bakmadan Geçme